sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Harri Rindell sai näytönpaikkansa!

Ensiksi nippelitietoa skeemasta:

"Skeema tarkoittaa organisoitunuttta mentaalista toimintamallia tai tietorakennetta, joka on rakentunut yksilön aikaisemmista kokemuksista ja tiedosta."

Liian hepreaa ymmärrettäväksi?

Kerron havainnollistavan esimerkin henkilöstä, jolle on rakentunut oma skeemansa. Tämän ihmisen nimi on Harri Rindell. Kesken viime kauden HPK:sta ulos potkittu päävalmentaja.

Rindell ei onnistunut luotsaamaan Kerhoa edes kohtuulliseen menestykseen, suuren yleisön mielestä hän epäonnistui pestissään. Rindellistä muodostui ihmisten mieliin kuva surkeasta valmentajasta, ja tämä näkemys seuraa miestä ainakin siihen asti, kun hän seuraavan kerran pärjää työssään.

Jaa, mistäkö tiedän tämän?

Huomasitteko, mitä tapahtui toukokuussa, kun Rindell nimettiin Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi?

Jo etukäteen Rindellin maajoukkuepesti tuomittiin suuren yleisön keskuudessa meneväksi penkin alle, sen vuoksi, että hän näiden ihmisten mielestä epäonnistui Pallokerhon päävalmentajana.

Tähän tuomitsemiseen syyllistyi myös Urheilulehden Esko Seppänen, joka syytti Kalervo Kummolaa suorastaan järkyttävästä tempauksesta.

Minunkin mielestäni Rindellin pesti Kerhon koutsina sujui onnettomasti, mutta silti en tahdo, että hänen maajoukkuevalmentajajobinsa teilattaisiin jo ennalta tämän vuoksi.

Etenkin, kun Rindellin työskentely Hämeenlinnassa saattoikin ulospäin näyttää huonommalta kuin mitä se oikeasti oli. Niin kuin mies itsekin minulle monesti väitti, hänellä ei ollut Kerhossa käytössään kovin kaksista materiaalia.

Siksi Rindell saikin maajoukkuepestinsä myötä loistavan näytönpaikan. Työtarjoukset saattoivat olla vähissä surkeiden HPK-kausien jälkeen, mutta nyt miehelle siunaantui otollinen mahdollisuus kasvattaa houkuttelevuuttaan valmentajana. Työskennellessään jatkossa näkyvällä paikalla, junnumaajoukkueen koutsina.


Rindell lisäksi ansaitsee tämän näytönpaikan, sillä olisi ollut kohtuutonta, mikäli mies vielä osoittautuukin osaavaksi valmentajaksi ja yksi liigaseura olisi liki pilannut onnettomalla operoinnillaan Rindellin valmentaja-uran.


Ja uskon, että Suomen jääkiekkomaajoukkueessa ei päätetä asioita heppoisin perustein. Päättäjät saattoivat huomioida muitakin tekijöitä kuin vain Rindellin pari edellistä vuotta Hämeenlinnassa.


Esimerkiksi sen, että Rindell on ammentanut aiemmalla urallaan paljon oppia pelaajien kehittämistyöstä, toimiessaan monissa kiekkokouluissa ja HIFK:n sekä Oulunkylän Kiekko-kerho ry:n valmennuspäällikköinä. 


Nyt Rindell on saanut tilaisuutensa maineensa puhdistamiseen, aika näyttää onnistuuko mies sen hyödyntämisessä.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!