torstai 17. tammikuuta 2013

Yksi huurteinen olut. Lempijuomani.

Se hetki, kun menet jääkaapillesi, otat kylmän Sandels-tölkin kouraasi ja kävelet takaisin istumaan pehmeälle sohvalle. Asetut mukavaan asentoon, kouraiset kädeltäsi sieltä ja avaat tölkin. Kuuluu sihahdus. Tsiuh!

Hörppäiset ensimmäisen kulauksen tölkistä. Maiskutat sitä hetken suussasi ja sen jälkeen nielaiset. Aah, se on nautinto. Lempihetkiäni. Oluen juominen.

Eikä oluen lipittämisen tarvitse aina tapahtua kotona. Sitä voi tallustella johonkin kapakkaankin. Avata baarin oven, kävellä tiskille ja tilata. Yksi olut, kiitos!

En voi kuin kateellisena seurata lempitv-sarjaani Emmerdalea. Tuota englantilaista laadukasta draamasarjaa. Idyllisessä Emmerdalen pikkukylässä asukkaat viettävät aikaansa liki päivittäin Villapakka-nimisessä pubissa ja nauttivat sitä, juomien kuningasta. Olutta.

Miksei meillä Suomessakin noin usein? Meillä jo ryypiskelyä joka perjantai-tahdilla katsotaan toisinaan pahan suopaisesti. Ja pistää se omankin omatuntoni välillä kolkuttelemaan. Kannattaako sitä nyt näin usein?

Mitä pahaa oluen juomisessa kuitenkaan on? Miksei sitä voisi harrastaa niin usein kuin esimerkiksi liikuntaakin?

Sitä paitsi näen oluen nauttimisessa paljon hyviä puoliakin. Se on oiva keino minun kaltaiselleni yksinäiselle ihmiselle piristää elämäänsä. Taas yksin ilta kotona?

Olutta jääkaappi täyteen, musat pauhaamaan, ilmoittautuminen Jatkoaika.com- nimisen verkkolehden keskustelupalstan kalsarikänniketjuun ja taas on seuraa ja hauskaa. Muutama tekstin rivi saattaa syntyä Facebookiinkin.

Juopottelu lisää muutenkin sosiaalisuutta. Jos käy vielä niin hyvä säkä, että saa känniseuraa, niin alkoholillahan sitä vasta saakin keskustelun vilkkaaksi. Ja välillä voi puheen solinan keskeltä kuulla jopa laulun raikua.

Alkoholin nauttiminen lisää todistetusti myös ihmisyksilön rohkeutta ja itseluottamusta. Humalassa sitä voi uskaltaa tehdä asioita, joita ei muuten tekisi. Ja nähdä itsensä poikkeuksellisen kirkkaassa valossa. Siinä sitä on piristystä pessimismin keskelle.

Kallistellaan kuppia jatkossakin! Se on hyväksi mielen terveydelle.

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!