torstai 9. toukokuuta 2013

Näin minusta voisi kasvaa parempi jätkä!

Tahdon alkaa yhä enemmän toisista välittäväksi ihmiseksi. Ja karsia liiallisen itsekkyyden pois itsestäni. 

Täten vien omalla panoksellani maapalloamme parempaan suuntaan. Askel se on pienikin askel. 

Tietenkin on hyvä ajatella omaakin napaansa, elämäänsä ja hyvinvointiaan, mutta ei liikaa muiden ehdoilla. 

Joskus voi olla paikallaan pistää jopa toinen oman itsensä edelle. Jos täytekakkua on yksi pala enää jäljellä, niin ei nappaakaan omalle lautaselleen sitä vaan sen antaa sen sille vieruskaverilleen. 

Toisista ihmisistä välittämisellä tarkoittanen ainakin sitä, että viettää aikaa etenkin lähimmäistensä kanssa. Ajattelee heitä ja välittää heistä. Viihdyttää ja auttaa heitä. Ja arvokkainta on varmasti aika. Viettää aikaa lähimmäistensä kanssa. 

On tosissaan kiinnostunut siitä, mitä sille toverille kuuluu ja koittaa viedä sitä toverin fiilistä eteenpäin. 

On kohtelias toisille ihmisille. Auttaa, tukee ja tsemppaa heitä! 

Ja duunissakin. Haluan kehittyä tänä kesänä entisestään työkaverina. Veisin omalla panoksellani työkamujeni viihtyvyyttä eteenpäin ja ajattelisin enemmän yhteisökeskeisesti. En ajattelisi enää niin voimakkaasti itsekeskeisesti. Mun on tehtävä tänään nää ja se siitä vuorosta.

Vaan ajattelisin enemmän vain yhteisöllisesti. Ei työpaikan tarvitsisi olla täynnä yksilösuorittajia vaan näkisin sen työporukan enemmän tiiminä. Ja tuon tiimin yksi jäsen olen minä.

Ja pyrkisin olemaan mahdollisimman hyvä tiimipelaaja. Hyvä duunikaveri ja yhteisöään auttava sälli. 

Toimittajaharrastukseni parissa toisista välittämisessä voisin testata myös uutta ajattelutapaa. Ajattelisin enemmän itseäni vapaaehtoistyöntekijänä. Tietenkin on tärkeämpääkin vapaaehtoisyötä olemassa, mutta iloa ne lätkäjututkin ihmisille tuottavat.

Tätä ainakin voisi toisista ihmisistä välittäminen olla. Ja varmasti muutakin. Olennaisinta on, että ryhtyisin karsimaan itsestäni pois liiallista itsekeskeisyyttä ja kasvaisin lisää toisista välittäväksi ihmiseksi. 

Siten minusta tulisi parempi ihminen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!