lauantai 18. toukokuuta 2013

Voittaminen vaatii luottoa


Leijonat kaataa tänään Ruotsin ja etenee MM-kisojen finaaliin.

Joku pessimisti voisi todeta, että älä ole siitä niin varma.En olekaan asiasta varma, mutta luotan vahvasti Suomeen.

Leijonat on joukkue, joka osaa voittaa. Ja niin kuin joku sanoi, leijonat tavoittelevat oikeastaan vain voittoa. Tyylillä ei niin väliä.

Ja tuo kuullostaa hyvältä. Voittoahan se pitää tavoitellakin.

Me suomalaiset olemme usein vain niin negatiivisia, että emme uskalla lähteä niin vain tavoittelemaan voittoa. Lähdemme usein tekemään vain omasta parastamme ja katsomaan mihin se riittää.

Niin jääkiekossa, muussa urheilussa kuin muutenkin elämässä.

Ja tämä on virhe. Ainakin, jos mielii oikeasti voittaa. Oli se voittaminen sitten mitä tahansa.

Jos haluaa voittaa on hyvä omata positiivista asennetta, positiivista ajattelua. Uskallan väittää, että kovin pitkälle ei mennä sellaisella itsensä vähättelemisellä. ”Joo, no voihan mulla tohon mahdollisuus olla, mutta saas kattoo ny. Täytyy yrittää parhaansa.”

Vaan asenteen on oltava kunnossa. On ihan hyväksi ainakin omassa mielessään asettaa itselleen tavoite. ”Mä voitan kultaa.” ”Musta tulee oman alani mestari.” ”Mun päivä vielä koittaa.”

Siitä se kaikki sitten lähtee. Rohkeudesta asettaa tavoitteita ja rohkeudesta unelmoida. Vankasta uskosta omaan tavoitteeseensa. Omaan unelmaansa.

Omaan tavoitteeseensa on sitten helpompi sitoutua, kun on luja luotto siihen, että se tulee toteutumaan.

Ja sitten, kun on sitoutunut tavoitteeseensa on valmis maksamaan voittamisesta se hinta, jota se vaatii. Voittamisen hinta. On valmis tekemään hihat käärittynä ja hikipisarat otsalla töitä tavoitteidensa eteen.

Koska luottaa siihen, että työn teko ei ole turhaa vaan se kantaa vielä hedelmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!