sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Miten rahaa pitäisi käyttää?

Minulla oli perjantaina palkkapäivä. Palkkatililleni tulla tupsahti tukku rahaa. Kuinka se sitten pitäisi käyttää? Kuinka rahansa pitäisi kuluttaa?

Miten käytän rahani?

Ensinnäkin on tietenkin pakkorakoja, joihin rahaa on käytettävä. Yksiön vuokra, sähkö, vesi, ruoka. Ja muut mahdolliset laskut.

Vuokraan, sähköön, veteen ja muihin mahdollisiin laskuihin menee joka kuukausi tietty summa rahaa. Siitä ei pääse mihinkään. Jos ei sitten ota ja muuta sillan alle asumaan.

Näiden lisäksi rahaa kuitenkin jää vielä kulutettavaksi. Mihin se pitäisi sitten käyttää?

Ruokaan. Tietenkin vatsansa pitää ravita säännöllisesti ja ruoan lisäksi on mahdollisesti ostettava juotavaa. Kuten olutta.

Ruokaostostenkin jälkeen jää silti vielä hyvin rahaa kulutettavaksi. Mitäs sillä sitten teen?

Oikeastaan olen ajatellut jopa ruveta hieman sääästämään ruokaostoksissani. Seuraamaan enemmän kauppojen tarjouksia ja alkaa miettimään ruokavalintojani. Voisinko syödä vielä halvemmin kuin mitä nyt syön?

Rahaani säästyisi ruokaostosten jälkeen vielä enemmän käytettäväksi muuhun.

Haluan nimittäin säästää rahaani käytettäväksi kokemuksiin. Haluan kokea elämässäni enemmän. Nähdä ja kokea lisää. Mutta en tarkoita välttämättä sitä, että ryhtyisin käymään huorissa ja tekemään maailman ympärysmatkoja. Ainakaan joka kuukausi.

Vaan pelkästään sitä, että alkaisin hankkia kokemuksia ja elämyksiä kohtuudella. Tekemällä lyhyitä reissuja, käymällä ulkona syömässä ja terdellä, käymällä teattereissa ja urheilutapahtumissa. Ja vaikka jonain päivänä poiketa Aulangon näkötornin kahvilaan.

Haluan ja toivon, että minulla olisi jatkossa enemmän rahaa käytettävänä pikkuisiin elämyksiin. Kokemuksiin. Ja pyrin siihen.

Entä mihin muuhun rahaansa voi käyttää?

Tietenkin rahaa voi käyttää paljon muuhunkin. Shoppailuun, musiikkiin, vaatteisiin, joidenkin esineiden keräilemiseen... Mutta minä en tällä hetkellä halua kovin paljoa näihin käyttää rahaani.

Vaatteitakin ostan vain silloin, jos oikeasti on tarvetta. Muuten koitan tulla toimeen niillä kuteilla, mitä kaapissani jo nyt on.

Hankin ylimääräisellä rahallani mielummin kokemuksia. Tahdon niiden myötä rikastuttaa elämääni. Ja tehdä elämästäni yhä vain mielekkäämpää.

Ja sitten yksi tärkeä juttu vielä.

Rahaa on hyvä myös säästää. Kaikkea omaisuuttaan ei kannata kuluttaa. Vaan rahaa kannattaa säästää pahan päivän varalle. Ei tietenkään kaikkea ylimääräistä rahaansa tarvitse säästää, mutta siihen on hyvä pyrkiä, että jemmassa olisi aina tietty summa rahaa yllättäviä tarpeita varten.

Elämässä on kuitenkin ala- ja ylämäkiä. Ja niihin kannattaa varautua myös euroilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!