maanantai 3. kesäkuuta 2013

Onneksi saan olla itseni pomo

Minua kiinnostaa paljon johtaminen. Ja onnekseni saankin johtaa koko ajan ainakin itseäni. Jos me ei nimittäin mitään muuta johdeta, niin voimmehan me kukin ainakin itse itsemme pomoja olla.

Ainakin minä saan olla oman elämäni herra, kuningas ja hidalgo. Se on hieno juttu.

Tietenkin löytyy tahoja, jotka vaikuttavat elämäämme. Duunipaikassa pomot sanelevat määräyksiä ja käskyjä. Ja vapaa-ajalla valtiovalta. Tästä huolimatta minulla on hyvät mahdollisuudet toimia oman itseni pomona.

Voin koittaa vaikuttaa elämääni. Siihen, mistä milloinkin palkkani tienaan. Aina ei tietenkään voi työpaikkaansa valita, etenkin nykyaikana vaan pitää mennä sinne, minne pääsee. Sen kummemmin rutisematta.

Onneksi minulla on tällä hetkellä hyvä työ ja ei tarvitse paljoa rutista. Mitä nyt näiden helvetinmoisten helteiden vuoksi hieman pitää päätään ainakin mielessään aukoa.

Saan myös rakentaa itselleni vielä valoisampaa tulevaisuutta. Opiskella ”unelma-ammattini” eteen. Vedellä suuntaviivoja siitä, mitä teen ”isona”.

Ja vapaa-ajalla voin määrätä elämästäni sitten ihan täysin! Saan hallita aikaani, kuinka sen käytän ja miten vapaa-aikaani vietän.

Voin pomottaa itseäni. Lystikästä puuhaa.

Ja mitä se itsensä johtaminen muuta voisi tarkoittaa? Ainakin niiden asioiden määrittelyä, mitä pitää tärkeinä ja mihin haluaa panostaa.

Minulle tärkeimpiä asioita tällä hetkellä ovat toiset ihmiset, etenkin lähimmäiseni ja hyvinvointi. Näihin asioihin haluan etenkin satsata.

En osaa enää niin sokeasti menestyksen, tiettyjen ammattien tai rahan perässä juosta. Niitä tulee sitten elämisen sivutuotteena, jos on tullakseen.

Elämä on arvokas asia jo itsessään. Ilman mitään sen ihmeempiä meriittejäkään. Jokaisen elämä on ainutlaatuinen ja elämän jokainen päivä on ainutlaatuinen.

Siksi olen ruvennut koittamaan tehdä jokaisesta päivästä niin hyvän kuin siitä on mahdollista vain tehdä. Ja vielä siten, että päivät eivät olisi hyviä vain minulle vaan myös niille joiden päiviin minäkin voin vaikuttaa.

Työpaikalla tämä tarkoittaa esimerkiksi kohteliasta, ystävällistä ja huomaavaista käyttäytymistä. Niin kuin tietenkin työpaikan ulkopuolellakin.


Voihan se olla, että joskus hamassa tulevaisuudessa asiat ovat vielä valoisamminkin, mutta sitä hetkeä ei kannata odottaa. Tärkeintä on elää hetkessä ja tehdä elämästä niin hyvä kuin siitä minäkin hetkenä voi tehdä.

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!