maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ole aidosti oma itsesi

Mun mielestä meillä ihmisillä pitää olla oikeus erilaisuuteen. Olla oikeus olla omia itsejämme. Rohkeasti omia itsejämme.

Ja meidän kannattaa pyrkiä olemaankin aidosti sitä, mitä olemme.

Elämä on nimittäin aivan liian lyhyt elääkseen elämää, jota emme oikeasti edes halua elää. Elämästä on otettava ilo irti ja se tapahtuu siten, että elää siten kuin haluaa. (ok, on tietenkin ääritapauksia, joille ei tätä lausetta voi sanoa.)

Silloin, kun on aidosti sitä mitä on, niin ei välttämättä miellytä tietenkään kaikkia, mutta ei kai tarvitse miellyttääkään? Ei kai meidän itse asiassa tarvitse ketään pyrkiäkään sinänsä miellyttämään?

Tärkeintä on, että lähellämme on tukiverkko. Muutaman tärkeän ja läheisen ihmisen muodostama tukiverkko. Ja silloin, kun ihminen on aidosti oma itsensä, niin silloin voit olla varma, että tällainen tukiverkko välittää sinusta siksi, kun olet sitä mitä olet. Ei siksi, että feikkaat.

Ja tällainen tukiverkkohan paljon tärkeämpi on kuin jokin ihailuverkosto. Se on arvokasta, että on ihmisiä jotka välittävät sinusta aidosti.

Ja olennaista on myös, että välitämme itsekin muista. Koitamme karsia mielestämme pois itsekkyyden.

Elämä ei ole esittämistä varten. Elämä ei ole taidenäyttely. Vaan elämä on elämistä varten.

Me ihmiset emme vain aina muista arvostaa ja olla kiitollisia siitä tämän hetkisestä elämästämme. Ei, me monesti ahnehdimme. Pitää olla lisää, pitää näyttää paremmalta, pitää olla tätä ja tätä.

Vaikka hyvin monella, niin kuin minullakin se nykyinen elämä on jo hyvää. Tarpeeksi hyvää siihen, että voi olla onnellinen. Se on vain omasta asenteestaankin kiinni.

Myönnetään. Minäkin ennen tuppasin ahnehtimaan. Juoksin liian sokeasti joidenkin haaveammattien perässä ja ajattelin, että sitten kun musta tulee tätä tai tätä, niin olisin onnellinen.

Sitten pysähdyin ja aloin elämään hetkessä. Tajusin, kuinka hyvää se oma elämä jo nyt on ja aloin nauttimaan siitä.

Hetkessä elämistä suosittelen kaikille. Se on tie onnellisuuteen.

Mutta minkä näköistä elämää kukin haluaa sitten elää? Joku voi tietää sen jo nyt, mutta mun on tunnustettava, että mä en vielä täysin tiedä. En täysin tunne vielä itseäni ja tiedä, mitä haluan elämältäni.

Ja ei mun mielestä näin nuorena tarvitse vielä tietääkään. Eikä kannata välttämättä liian ehdottomasti keskittyä tiettyihin asioihin. Vaan on hyvä elää, nähdä maailmaa ja kokeilla asioita. Erilaisiakin juttuja, kun on normaalisti tehnyt. Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Siten voi löytää ne jutut, jotka tuntuvat "omilta" ja alkaa tekemään niitä. Ja vähentää niitä juttuja, jotka tuottavat huonoa mieltä.

Elämä ei ole päättymätön tarina. Vaan tarina, jonka jokaisesta päivästä kannattaa pyrkiä tekemään mahdollisimman hyvä. Niin itselleen kuin muillekin.

 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!