keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kantsii huolehtia kunnosta

Huomenet,

Tänään mulla on ollut paikat hieman juntturassa kun pyöräilin eilen noin 46 kilometriä. Kävin nimittäin fillarillani Tyrvännön Petäyksessä. Tyrväntö on Hämeenlinnan naapuripitäjiä ja Petäys puolestaan tuolla pitäjässä sijaitseva hotelli-ravintola.

Pyöräilin eilen siis tuonne Petäykseen ja sieltä tietenkin takaisinkin. Matkaa asunnoltani tuonne Petäykseen on noin 23 kilometriä. Ja yhteensä tuli siis poljettua eilisen aikana 46 kilometriä eli aikas hyvin. Kävin tuolla Petäyksessä niin syömässä, juomassa kuin ihailemassa komeita järvimaisemiakin. Eli ihan mukava vapaapäivä tuli eilen vietettyä.

Petäyksestä pois lädettyäni kävin myös äitini haudalla. Äitini, kun on haudattu Tyrvännön kirkon hautuumaalle ja sehän sijaitsee aivan Petäyksen naapurissa.

Tänään on tuollaisen pyöräilyreissun jälkeen ollut kroppa sitten hieman juntturassa. Mutta joku kai sanoisi, että se on vain tervettä kipua.

Mielestäni on tärkeää pitää hyvää huolta terveydestään ja kunnostaan. Ja tuollainen 46 kilometrin pyöräilymatkahan tehnee lopulta vain "gutaa" kunnolle.

Minä itse koitan kuntoilla, etenkin pyöräillen vähintään sellaiset 4 kertaa viikossa. Ja mielestäni se näkyy elämisessä. Sitä on liikkumisen ansiosta pirteämpi olo ja jaksaa enemmän sekä paremmin.

Minä kun osaan sanoa millaista se eläminen silloinkin on, kun on selkeästi ylipainoinen ja huonokuntoinen. Nimittäin vielä kolmisen vuotta sitten kesällä olin noin 25 kiloa lihavempi kuin tänään olen ja en liikkunut juuri ollenkaan.

Sitten aloitin laihdutus- ja kuntokuurin, elämäntaparemontin. Laihdutin noin 30 kiloa ja rupesin liikkumaan enemmänkin kuin säännöllisesti ja se on kannattanut. Nykyään koen oloni paljon kevyemmäksi ja reippaammaksi kuin ennen.

Eli alkakaahan te muutkin liikkumaan säännöllisesti, jos ette vielä niin tee. Se nimittäin kannattaa!

Mutta ei kannata korostaa terveydestä puhutttaessa liikaakaan sitten taas sitä fyysistä kuntoa. Ja siitä fyysisestä kunnosta huolehtimista. Pitää myös muistaa henkisen kunnon merkitys.

Oikeastaan olen sitä mieltä, että henkinen kunto on vielä tärkeämpi kuin fyysinen kunto. Jos nimittäin päässä naksahtaa niin sillä voi olla pahoja seurauksia. Niin kuin Kauhajoellakin jouduttiin todistamaan muutama vuosi sitten.

Siksi onkin myös tärkeää koittaa pitää huolta siitä henkisestä hyvinvoinnistaankin. Ja kantaa vastuuta myös siitä, että ei toistenkaan mieliä niin vain pahoita.

Ja tähänkin tarkoitukseen tällaiset reissut Petäykseen ovat vain omiaan. Siellä sitä mieli lepää kun istuu rantaravintolan terassilla komean järvimaiseman edessä ja herkuttelee samalla lohella, uuniperunalla ja kylmällä oluella. Nami!

Elämä on melkoista nauttimista. Ja niin sen pitää ollakin. Sillä, jos täällä kerta joutuu joka tapauksessa siihen asti olemaan kunnes päätyy ruumisarkkuun, niin kaiketi sitä on koitettava vain nauttia olostaan.
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!