maanantai 12. elokuuta 2013

Yötyö voi välistä olla tappelua


Nukkuminen yövuorojen aikana on välillä melkoista tappelua. Toisinaan sitä saa lähes erinomaisesti nukuttua päivisin ja toisinaan taas huonosti. Unen määrä voi ailahdella myös hyvinkin äkisti. Niin kuin näiden nyt puurtamieni kolmen yövuoron aikana.

Eilen sain ensimmäisen yövuoroni jälkeen nukuttua jopa seitsemän tuntia, mutta tänään, toisen yövuoroni jälkeen en ole ponnisteluistani huolimatta koisannut vasta kuin vaivaiset 3 tuntia. Niin kuin jo totesin, joskus nukkuminen päivällä on vain melkoista tappelua.

Vaikka sitä väsyttäisikin, yrittäisi saada unen päästä kiinni ja tahtoisi saada enemmän nukuttua, niin ei sitä vain saa nukutuksi vaan makaaminen sängyssä on lähinnä vain "väkisin makaamista". Ja sitä haluaa nousta ylös jopa sängystä, niin kuin äsken tein.

No... Jos jotain hyvää hakee, niin onhan tässä onneksi vielä aikaa nukkua pari tuntia ennen yövuoroni alkamista. Ja pian alkava yövuoroni on kolmas ja viimeinen yövuoro tästä tämän hetkisestä yötyöputkesta.

Sitä saa ammennettua lisävoimaa kummasti siitä, kun voi ajatella, että tähän vuoroon tämä yötyöpuurtaminen taas päättyy. Ja seuraavista yötyövuoroista ei ole itse asiassa enää edes tietoa. Sillä minulla on jäljellä kesätöitäni enää yhden kolme viikkoisen työvuorolistan verran ja tuossa listassa ei ole enää merkittynä yövuoroja minulle.

Mutta onhan tämä huonosti nukkuminen... Suoraan sanottuna paska homma. Valvominen yövuorossa kun on sitten taas vähillä unilla myös rutkasti vaikeampaa. Mutta minkäs teet. Tällaista tämä yötyöskentely voi välistä olla.

No, tsemppiä! Sitä kaivataan. Ja jälleen kerran myös, positiivista asennetta. Niillähän sitä mennään vaikka läpi sen harmaan kiven.

Ja onhan sitä muitakin keinoja, joilla voi yöllä koittaa itseään piristää. Kuten kahvin lipittäminen ja taukojen pitäminen raittiissa ulkoilmassa. Sekä myös se, että koittaa pitää itsensä jos ei jatkuvasti, niin ainakin hyvin usein liikkeessä ja työn touhussa.

Ja voihan sitä kömpiä takaisin sänkyynsäkin ja toivoa, että Nukkumatti tulisi vielä heittelemään unihiekkaa silmilleni.


 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!