perjantai 6. syyskuuta 2013

Elämä on nautinto

Elämässäni on tällä hetkellä in elämästä nauttiminen. Tietoisesti pyrin siihen, että elämäni olisi nautinto. Uskon, että jokaisella ainakin terveellä ja muuten hyvin pärjäävällä ihmisellä on mahdollisuus siihen, että elämä on nautinnollista. Elämä on onnellista. 

Elämän saa tuntumaan nautinnolta, kun tekee töitä sen eteen. On ymmärrettävä, etteivät onnellisuus ja hyvinvointi, niin henkinen kuin fyysinenkin hyvinvointi ole itsestäänselvyyksiä. Vaan niiden eteen on tehtävä töitä. 

Ja, kun elämä on mahdollisimman nautinnollista, niin sehän myötävaikuttaa ainakin henkiseen hyvinvointiin. Siksi kannattaa pyrkiä siihen, että voi nauttia elämästään. 

Nyt en enää ylenpalttisesti suorita. Nyt suorittamalla suoritan vain sen, minkä täytyy. Ja koitan jopa vähentämään suorittamisen määrää ja muu aika sitten vain otetaan rennosti ja nautitaan. Nautitaan elämästä. 

Elämästä nauttiminen ei merkitse minulle mitään ihmeellisyyksiä. On hyvä ymmärtää, että elämää ei eletä muille vaan elämää eletään itselleen. 

Tarkoitan sitä, että ei elämän pidä näyttää hyvältä. Ei ihmisen pidä näyttää hyvältä. Vaan elämän pitää maistua hyvältä. 

On hyvä myös ymmärtää, ettei ihmisen arvoa mitata suoritusten valossa. Vaan jokainen meistä on arvokas, Luojan luoma olento. Ja jokaisella meistä on oltava mahdollisuus hyvään elämään. Niin hyvään elämään kuin se kullakin on mahdollista. 

Eikä ylenpalttista suorittamista enää tarvita. Sillä ihminenhän on tärkeä ilman suorittamistakin. 

Miten siitä elämästä sitten muodostuu nautinto? 

Tekemällä niitä asioita, joista tykkää. Asioita, jotka tuottavat sitä nautintoa. Ja tärkeää on myös elää hetkessä ja pistää asenteensa kuntoon. 

On oltava optimisti. Ajatella myönteisesti ja olla tyytyväinen pienempiinkin juttuihin. 

On otettava vain relax ja nauttia elämästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!