lauantai 26. lokakuuta 2013

Johtaminen tapahduttava kansaa kuunnellen

Käsittelin pari päivää sitten blogikirjoituksessani valtaa ja johtamista. Aloin pohdiskelujeni pohjalta sitten miettimään sitä, mitä voisi olla hyvä johtaminen. Tuolla kun eilisiltana kuljin Hämeenlinnan ravintoloissa ja yöelämässä kansan ja etenkin nuoremman väestön parissa niin tuli ainakin sellainen asia mieleeni, että hyvällä johtajalla on oltava hyvät vuorovaikutustaidot. Ja vuorovaikutustaidoissa korostuu varsinkin alaisten, ihmisten kuunteleminen.

Eli jos mietittäisiin asiaa ihan valtiojohdon näkökulmasta, niin on tärkeää, että poliittiset johtajamme kuuntelevat kansaa ja tekevät päätöksiä kansan toiveiden mukaisesti. Silloin toteutuisi mahdollisimman hyvin demokratia.

Kansaa ja yhteiskunnan asioita olisi seurattava ja kuunneltava tarkkaan ja sitten mahdollisesti puuttua epäkohtiin. Epäkohtiin puuttumalla ja niitä korjaamalla voisi viedä asioita eteenpäin. Näin voisi toimia niin yrityksien johdoissa, mutta eikö koko Suomemme eräänlainen yritys ole? Yritys, jolla on omat johtajansa ja alaisensa, kansansa.

Yksi arvo, joka minulle on ruvennut merkitsemään yhä enemmän on yksilöiden vapaus. Meillä on Suomemme, jossa jokaisella maan kansalaisella on arvokas paikkansa. Ja näillä yksilöillä on oltava myös vapaus elää omanlaistaan elämäänsä ja sen lisäksi heillä pitäisi olla mahdollisuuksia. Niin työ-, koulutus- kuin vapaa-aikarintamillakin. Jokaiselle ihmiselle pitäisi pystyä turvaamaan mahdollisimman hyvä elämä, mutta päävastuu elämästä kuuluu ennen kaikkea jokaiselle ihmiselle.

Siinä tämän aamun poliittisia näkemyksiäni. Kohta lähden pyörälenkille.

Ps. Ja kyllä se naisten katseleminen miellyttävää puuhaa on. Eilisiltana parhaimman mimmin näin, kun olin taksijonossa. Yksi nainen oli just yhden taksin takapenkille istuutumassa ja hänen kehonsa ala-osa tarjosi mulle kyllä suorastaan ihanan näyn. Kun kuljin just sen taksin ohi, johon hän meni istumaan. Oli kyllä kauniit reidet tällä naisella. =)

Ja eilen olin myös Haloo Helsingin keikalla. Siinä on loistava bändi. Soittavan kivan raikasta musiikkia.

Mutta tänään pitäis sitten mennä taas Kerhon peliin tästä kaudesta on kai tulossa vaikea niin Kerholle kuin toimittajallekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!