lauantai 26. lokakuuta 2013

Meillä on vapaus valita

Yksilön vapaus on minulle tärkeä asia. Se tarkoittaa kaiketi sitä, että jokaisella ihmisellä on mahdollisuus elää oman näköistä elämäänsä. Ja jokaisella ihmisellä on mahdollisuuksia tehdä valintoja elämässään ja on myös vapaus tehdä omat valintansa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että vapaus tuo mukanaan myös vastuuta, vastuuta itsestään ja vastuun huolehtia ettei omilla valinnoillaan ole haitaksi muille.

Tämä nykyelämä on vain nykyään kovin usein liian suorituskeskeistä. Niillä mahdollisuuksilla, joita ihmisellä on valittavana tarkoitetaan muutakin kuin työtä ja rahaa. Vaikka toki parempi työ tarjoaa varmaan yhä vain lisää mahdollisuuksia.

Meillä on täällä muitakin mahdollisuuksia kuin vain opiskella ja tehdä töitä. Meillä on mahdollisuudet liikkua, harrastaa, hyödyntää kulttuuri-ja urheilupalveluita ja mahdollisuus tutustua toisiin ihmisiin, etenkin naisiin.

Nykyään vallitsee vähän liikaa sellainenkin ajatus, että ihmisen pitäisi olla jotain ollakseen tärkeä ihminen. On muistettava, että meillä jokaisella on oikeus elää ihmisarvoista elämää ja nauttia elämästämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!