lauantai 26. lokakuuta 2013

Ripaus tulevaisuutta

Saatan olla toiminut hieman epäilyttävästikin, kun olen jatkuvalla syötöllä kehittänyt tällä bloggaamisella itseäni toimittajana ja kirjoittajana eteenpäin. Tarkoituksenani ei ole ollut ainakaan käyttää mitään tahoa hyödykseni vaan tavoitteenani on ollut pelkästään kehittää itseäni kirjoittajana eteenpäin.

Tavoitteeni ovat olleet ja ovat korkealla ja niiden eteen olen tehnyt päämäärätietoisesti töitä. Olisi toimittajana hienoa päästä jonain päivänä samanlaisiin tehtäviin kuin YLEn Aamu TV:n juontaja Juha Hietanen on esimerkiksi päässyt ja sitten myös poliittiset tehtävät ovat ruvenneet minua kiinnostamaan niin kuin olen jo täälläkin moneen kertaan todennut.

Olen tutustunut esimerkiksi Pekka Haaviston, Anneli Jätteenmäen ja Jutta Urpilaisen blogisivustoihin ja pistänyt merkille etenkin sen, että he kirjoittavat yhtä selkeästi ja sujuvasanaisesti kuin allekirjoittanutkin. Siitä on sitten herännyt sellainen ajatus, että voisiko minullakin olla mahdollisuus yhtä hyvällä kirjoitustaidolla edetä samanlaisiin hommiin kuin hekin ovat edenneet.

Ihan noin vain ei tietenkään Suomen johtotehtävät tule allekirjoittanutta kutsumaan, mutta ainakin on mielestäni järkevää tehdä siten töitä, että ovet poliittiselle pelikentälle ainakin periaatteellisella tasolla pysyvät auki.

Täytyy tosissaan hakeutua mukaan poliittisiin tehtäviin ja jatkaa yhteiskunnallisten asioiden käsittelyä. Niin kuin olen nyt viime aikoina ruvennut tekemään, käymään läpi ja opiskelemaan jotain poliittisia asioita. Työsarkaa näiden asioiden kanssa tulee varmasti vielä riittämään, mutta jostainhan se on ollut pakko aloittaa.

Minulle olisi luonnollisesti kunnia-asia päästä jonain päivänä edustamaan Suomea ja viemään tämän maan asioita eteenpäin. Jos kerta älliä on päässä, niin sitä pitää nimenomaan käyttää sitten viisaasti niin minun itseni kuin muidenkin ihmisten hyödyksi. Eli pitää rakentaa, kehittää asioita paremmiksi.

Kerranhan täällä kuitenkin vain eletään, joten rohkeasti kannattaa kaiketi pitää vain tavoitteet jatkossakin korkealla.

Toimittajankin työtehtävät ovat toki yhä tavoitteenani. Voin ensin hakeutua niihin tehtäviin ja siitä sitten edetä jonain päivänä vielä edemmäs. Esimerkiksi Pekka Haavisto ja Rosa Meriläinenkin ovat työskennelleet myös toimittajina.

Nyt alkaa varmasti olemaan jo aika hakea niitä toimittajan tai tiedottajan tehtäviä ja samassa ruveta tosissaan harrastamaan politiikkaa.

Olen tietenkin valmis tekemään jatkossa niin toimittajan kuin tiedottajankin tehtäviä. Ja on hyvä muistaa, että toimittajakin on toisaalta tiedottaja. Toimittaja vain tiedottaa isommalle määrälle väestöä asioista kuin esimerkiksi yksittäisen firman tiedottaja.

Toimittajan työn tarkoitus on hieman vain muuttunut nykypäivänä, mutta olisi mielestäni yhä hyvä muistaa, että toimittaja on ennen kaikkea kansan palvelija.

Ja tämä nyt tulee olemaan ihan vihon viimeinen blogitekstini tulevaisuuttani koskevista asioista. Koitetaan jatkossa näppäillä tänne toisenlaista tekstiä.

Vaikuttaa myös, että suhtaudun elämään kovin erilailla kuin monet muut ihmiset. Suhtaudun elämään siten, että se on nautintoa. Ja siitä tehdään nautintoa niillä asioilla, joita olen tänne blogiini kirjoitellut. En osaa sellain mouhottaa ja pitää itseäni kovana tekijänä tai muuta vastaavaa.

Kaikki ihmiset ovat tasavertaisia. Ei tämä elämä mikään kilpajuoksu mielestäni ole vaan tarkoituksena on elää täysillä, päivästä toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!