sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Jokaisella työllä on arvonsa

Olen kaiketi ihminen, joka haluaa antaa arvonsa jos ei nyt ihan kaikille niin lähes tulkoon kaikille ammattialoille ja työlle.

Ja mielestäni on myös hyvä asia muistaakin arvostaa suomalaista työtä ja työntekijöitä. Monella työtehtävällä on myös vaikutuksensa yhteiskuntamme pyörimiseen. Media toimii vallan vahtikoirana, hoitajat ja lääkärit hoivaavat yhteiskuntamme sairaita ja muita huonovointisia, opettajat opettavat ja kasvattavat meitä, yrittäjät työllistävät ja niin pois päin.

On hyvä arvostaa työtä, tarpeen vaatiessa paljonkin, mutta olen hieman saanut tarpeekseni sellaisesta yksittäisen alan ylihypettämisestä.

Mikä työn tekee sitten merkittäväksi? Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että työ on tärkeää?

Varmaan ne ovat niitä asioita, joita edellisessä blogitekstissäni nostin jo esille. Työn vaikutus yhteiskuntaamme ja työn teon vaikutus muihin ihmisiin sekä se, millainen vaikutus työllä noin muuten on. Nämä ovat varmasti asioita, jotka tekevät työstä tärkeän.

Sitten tietenkin työn merkittävyyteen vaikuttaa myös ammattitaito. Osaaminen, tieto ja taito. Sekä tietenkin se, millainen koulutus johonkin työtehtävään pääsemiseen vaaditaan. Nämäkin ovat ilman muuta asioita, jotka vaikuttavat työn merkittävyyteen.

Saattaa olla, että on myös muita asioita, jotka vaikuttavat työn merkittävyyteen, mutta just nyt nämä asiat eivät minun mieleeni tule.

Tarkoituksenani ei ole aliarvioida yhdenkään työn merkitystä. Tarkoituksenani on ennen kaikkea antaa arvostusta jokaiselle työlle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!