lauantai 2. marraskuuta 2013

Kansa harrastamaan ja liikkumaan

Tänään tuli vietettyä ihan kiva päivä. Pyöräilin Tyrvännössä sijaitsevaan hotelli Petäykseen ja takaisin ja poikkesin fillarireissuni varrella sytyttämässä kynttilät niin äitini kuin veljenikin haudoille.

Pyöräiltyä tänään tuli noin 46 kilometrin verran. Matkat menivät oikeastaan ihan sutjakkaasti ja matkan tekoani myös helpotti tauot, joita pidin reissujeni varrella. Poikkesin niin tullessa kuin mennessäkin Mierolan kahvilassa, päivällä juomassa kahvit ja illalla juomassa olutta.

Hotelli Petäyksessä oli tarjolla maukas lounaspöytä. Ruoka oli erittäin hyvää ja sain vatsani todellakin täyteen, vaikka asiakkaita siihen aikaan kun olin syömässä siellä oli jopa säälittävänkin vähän. Säälittävän vähän siksi, että olisi toivonut, että asiakkaita olisi ollut enemmänkin, kun ruoka oli kuitenkin erittäin hyvää ja ei lounaan hintakaan kovin iso ollut.

Nyt olen asunnollani ja heräsin just noin tunnin "päikkäreiltä". Sen verran nyt sitten pyörälenkin jälkeen on väsy alkanut painamaan ja lenkki ruvennut tuntumaan pohkeissa, että oli otettava jopa nokoset.

Nyt pitäisi sitten kai näin sinkkumiehenä lähteä liihottamaan tuonne Hämeenlinnan yöelämään ja se on kyllä mielessäni aiemmin illalla käynytkin, mutta olen sittemmin luopunut ajatuksestani. Väsymyksen takia ja sen takia, että ulkona sataa tällä hetkellä jonkin verran ja ulkona vallitseva sää nyt ei suoranaisesti houkuttele menemään ulos kävelemään. No, joskus toiste sitten.

Sen verran sanottava, että minulle hyvinvointi, terveys ja kuntoilu sekä liikkuminen ovat tärkeitä juttuja. Ja näiden asioiden kunnossa oleminen muodostavat myös tukevan pohjan hyvälle elämälle. Siksi esimerkiksi terveyden ja kunnonkin eteen on hyvä tehdä töitä.

Ok, aina ei tietenkään tarvitse pyöräillä melkein 50 kilometriä, pääasia on, että liikkuu säännöllisesti.

Ja liikunnan lisäksi terveydestä huolehtimiseen voi kuulua ainakin myös se, että aivoille on mahdollisimman paljon virikkeellistä toimintaa. Elää sellaista mahdollisimman rikasta elämää ja harrastaa aktiivisesti. Ja tietenkin terveellinen ruokavaliokin on yksi iso vaikuttaja terveyteen.

Hyvinvoinnistaan ja terveydestään kannattaa pitää huolta. Jokaisella meillä on täällä oikeus elää hyvää elämää.

Ja jos nyt olisin jonkinlainen politiikko, niin kannustaisin kansaa liikkumaan ja harrastamaan mahdollisimman paljon. Voisin kuvitella, että kun elämässä olisi mahdollisimman paljon sisältöä ja tekemistä, niin elämään tulisi lisää myös merkitystä ja elämän laatu voisi kohentua entisestään. Itse kullakin.

Tietenkin sen lisäksi, että liikkuminen ja harrastaminen pitää ihmisen myös hyvässä kondiksessa.

Jostain syystä näkisin tärkeäksi tällä hetkellä kannustaa ihmisiä elämään sellaista mahdollisimman rikasta ja aktiivista elämää. Ylös, ulos ja lenkille!

Ja harrastamiseen tietenkin kuuluu myös näiden erilaisten sirkushuvien hyödyntäminen, mitä meillä täällä Suomessakin on tarjolla. Näiden erilaisten kulttuuri-, urheilutapahtuma-, ravitsemus-, ja matkailupalveluiden hyödyntäminen olisi tärkeää tietenkin siksi, että ne antaa ihmiselle kuin ihmiselle virikkeellistä toimintaa, mutta tietenkin myös sen takia, että se olisi näille yrittäjillekin hyväksi, että heidän palveluitaan hyödynnettäisiin mahdollisimman paljon.

Ja sitten, kun se olisi yrittäjille hyväksi, niin sitä kautta se voisi olla myös työntekijöille hyväksi. Eli periaatteessa palveluiden hyödyntämisessä voisi voittaa moni eri taho ja senkin vuoksi näiden palveluiden hyödyntäminen voisi olla hyvä ja tärkeä juttu.

Näin pohdittuna sellain ex-tempore- tahdilla. En sen kummemmin ole tutustunut erinäköisiin faktoihin ja voihan se myös olla, että tällä hetkellä Suomessa vallitseva lama vain yksinkertaisesti vaikuttaa siihen, ettei tarjolla olevia palveluita käytetä niin paljoa hyödyksi kuin voisi käyttää.

No, oli miten oli, niin nyt tuli joka tapauksessa lueteltua tärkeitä arvoja ja asioita minulle. Niitä ovat hyvinvointi, terveys ja kuntoilu. Ja mielelläni tosiaan kannustan muitakin liikkumaan ja harrastamaan mahdollisimman paljon.

Kunnostaan ja hyvinvoinnistaan vastuuta kantaen ja huolta pitäen voisimme saada kokonaiskuvassa paremmin voivan Suomen. Ja tällähän olisi tietenkin myös laajempiakin merkityksiä, vaikutuksia esimerkiksi terveyspalvelukustannuksiin.  

Oli miten oli, nyt taidan itse painua maate ja mennä huomenna elokuvateatteriin pitkästä aikaa. Kenties katselemaan sen Selänne-leffan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!