sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Suomi liikkumaan

Kirjoitin eilen blogiini, että minulle tärkeitä asioita ovat muun muassa hyvinvointi, terveys, kuntoilu ja liikunta ja tämä on aivan totta. Mielelläni kannustan myös muitakin ihmisiä tässä maassa niin harrastamaan kuin liikkumaankin enemmän.

Minulle hyvinvoiva Suomi tarkoittaa oleellisesti ja kirjaimellisesti myös sitä, että koko Suomi voikin mahdollisimman hyvin. Meidän ihmisten terveys on arvokas asia  ja kun muistamme kantaa vastuun itsestämme ja terveydestämme, niin samalla myös ehkäisemme erilaisia sairauksia ja säästämme muun muassa myös terveydenhoitokuluissa.

Paitsi eivät ne kulut, menot ja rahat tietenkään niin tärkeitä asioita ole kuin me ihmiset ja meidän terveytemme. Siksi näen tärkeänä asiana kannustaa muitakin pitämään huolta niin pääkopastaan kuin fyysisestä kunnostaankin.

Ja näkisin myös tärkeäksi, että koventuneessa työmaailmassakin ihmisyys ja inhimillisyys muistettaisiin. Tuloksen tekeminen on luonnollisesti tärkeää, mutta sitä ei saisi tehdä ainakaan liikaa meidän ihmisten, työntekijöiden ehdoilla.

Minun mielestäni meidän ihmisten elämä ei saa olla pelkkää suorittamista. Työn teko on toki tärkeää ja sillä saamme leivän ruokapöytäämme, mutta olisi myös hienoa, mikäli meillä olisi aikaa ja mahdollisuuksia niin liikkua kuin harrastaakin. Työelämän lisäksi myös vapaa-aika on arvokasta.

Kun elämässä on mahdollisimman rikas ja virikkeellinen sisältö, niin voisi kuvitella, että elämä on miellyttävämpää. Elämän tuntee merkittävämmäksi.

Ja kun puolestaan harrastaa liikuntaa säännöllisesti ja aktiivisesti, niin sitä jaksaisi paremmin niin työelämässä kuin vapaa-ajallaankin.

Ja liikkuminen sekä muutenkin harrastaminen on siksikin tärkeää, että ne antavat kiinnostavaa sisältöä ihmisen elämään ja voivat kehittääkin ihmistä eteenpäin.

Puhumattakaan siitä, kuinka tärkeitä asioita liikunta ja muut harrastukset ovat niin mielelle, kropalle kuin kunnollekin. Siksi liikunta ja muu harrastaminen ovat tärkeitä juttuja meille ihmisille.

Ja lisäksi aiemmin viikolla kirjoitin toiseen blogiini näkemyksiäni siitä, miksi liikunta, harrastaminen ja vapaa-aika ihan yleensä ovat tärkeitä asioita meille. Lisään ne tännekin:

  • Tarvitsemme melkein yhtä paljon vapaa-aikaa kuin työelämääkin. Ihmisen elämä ei saisi olla pelkkää suorittamista ja työn tekoa.
  • Vapaa-aikaan on hyvä sen vuoksi panostaa, että me voimme ensinnäkin tasapainottaa vapaa-ajan valinnoillamme ja tekemisillämme työelämän vaativuutta ja vapaa-ajalla voimme tehdä elämisestä elämän makuista ja saada elämään sellaista elämän halua.
  • Vapaa-ajassa on myös se tärkeä juttu, että silloin ainakin saamme hyvin pitkälti päättää omista tekemisistämme. Toisin kuin työelämässä.
Liikkumalla, harrastamalla ja tekemällä voisimme tehdä tästä Suomesta elinvoivaisemman ja positiivisemman mestan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!