sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Maltilla syntyy hyvä lopputulos

Nyt on kaiketi lähellä, että minusta tulee joskus hamassa tulevaisuudessa kirjailija. Kuinka olen sitten tähän pisteeseen päätynyt? Kuinka minusta on tulossa kirjailija? Reittini on ollut pitkä ja jokseenkin kivikkoinenkin. Töitä se on ainakin vaatinut ja jatkuvaa kirjoittamisen treenaamista.

Jos haluaa oikeasti oppia tosi hyvin kirjoittamaan, niin on kirjoitettava säännöllisesti. Mieluiten päivittäin. Töitä on luonnollisesti paiskittava paljon ja hiki hatussa.

Kirjoittamisen treenaamisessa niin kuin varmaan muussakin itsensä kehittämisessä on oleellista pitkäjänteisyys. Niin kuin HPK:n a-juniorien ykkösvalmentaja Olli Salo minulle jo keväällä totesi oleellista on se, että malttaa tehdä kehittymistyötä rauhassa.

Ei oleta heti, että osaa ton ja ton asian tai edes, että on välittömästi osattava tuo ja tuo asia vaan pitää maltilla edetä ja kehittää itseään askel askeleelta. Ensin oppii tuon ja tuon asian, sitten taas tuon ja tuon asian.

Kehittämisessä ja treenaamisessa on luultavammin tärkeää se, että huomioi antaa kehittämistyölle riittävästi aikaa. Ei hätiköi vaan etenee rauhassa. On hyvä myös muistaa, ettei kukaan ole seppä syntyessään.

Niin kuin minäkin olen tehnyt, ensin kirjoittelin blogiinikin keväällä vähän kaikesta mitä mieleen juolahti ja rima oli tosi matalalla. Siitä sitä sitten pääsi vauhtiin ja koko ajan kehittyi kirjoittajana ja tekstien laatu ja sisätö parantuivat.

Mutta niin kuin jo totesin, mielestäni oleellista kirjoittajana kehittyimsessä on se, että ei hätiköi. Vaan tekee kehittymistyötään maltilla ja rauhassa.

Tosin, kehittymistyö vaatii ripauksen rohkeutta ja tietynlaista härskiyttä. Tämän olen oppinut ymmärtämään. Tässä maassa ei ole kovin yksinkertaista ottaa itsestään omassa lajissaan maksimipotentiaalia irti. Menestys kun ei tuo mukanaan vain hurraahuutoja vaan myös soraääniä.

Voi olla, että minäkin melkoinen pöljä olen ollut, kun itseni olen tähän pisteeseen vienyt, mutta täällä kun nyt ollaan, niin ei täältä varmaan enää oikein poiskaan pääse. Nyt minusta on isona tulossa kirjailija.

Ja onhan se kirjailijan työ tietenkin sellainen yksi unelma-ammateistani. Nautin kirjoittamisesta ja saan olla todella kiitollinen, että olen löytänyt itselleni oman juttuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!