perjantai 20. joulukuuta 2013

Näkemyksistä viis

Mielestäni itselleen nauramisen taito on tärkeä taito ihmiselle. Sen taidon, kun omaa niin säilyy elämään sopivan rento ote ja elämä ei muutu liian vaikeaksi. Kun osaa nauraa itselleen, niin selviää ongelmistaankin helpommin.

Itselleen nauramisen taitoon voisi läheisesti liittää myös sen, että ei ota itseään ja sanomisiaan liian vakavasti. Vaan tiedostaa sen, että voi olla varsin hyvin myös väärässä ja voi tarvittaessa myös muuttaa näkemyksiään. Jos joku vaikka sanoo jonkun toisenlaisen, paremman näkemyksen samasta asiasta tai tapahtuu muuta sellaista, jonka avulla oman näkemyksen muuttaminen on luonnollista.

Minulla itselläni ei ole kovin suurta tarvetta päästä olemaan oikeassa tai tarvetta ilmaista omia mielipiteitä. Mielelläni myös kuuntelen muita ihmisiä.

Kirjoittaessa sitä vain välillä, aika useinkin joutuu ilmaisemaan omia mielipiteitään, mutta en näitä tekstejäni ennen kaikkea sen vuoksi tekstaile, että pääsisin omia näkemyksiäni jauhamaan. Vaan kirjoitan ennen kaikkea kirjoittamisen ilosta ja siitä, että koitan rohkeasti kehittää itseäni kirjoittajana.

Joskus on matkan varrella tullut kirjoitettua varmaan hauskojakin näkemyksiä ja tekstin pätkiä, mutta kaikki ne ovat kuitenkin vieneet samalla minua aina myös kohti tavoitettani. Ammattikirjailijan tai muun vastaavan kirjallisuusalan työntekijän uraa. Ja sehän se olennaisin juttu minulle on tietenkin ollut.

Ja sekin on kyllä ollut hyvä ja tärkeä asia itsensä kehittämisessä kirjoittajana, että on tehnyt tätä juttua sen toivossa, että saisi jonain päivänä töitä ja on tehnyt tätä juttua sen takia, että kirjoittaminen on kivaa ja senkin takia varmasti myös, että on hienoa tehdä juttuja ja tekstejä lukijoille.

Kun kehittää itseään ennemmin esimerkiksi näiden syiden vuoksi eikä vaikka maineen vuoksi, niin itsensä kehittäminen on luultavammin iisimpää.

Mutta voisihan sitä alkaa kirjoittamaan enemmän myös sellaisia tekstejä, joissa ei tarvitsisi tuoda esille omia mielipiteitään. Esimerkiksi erilaisia kertomuksia. Yksi aihe ja juoni minulla itse asiassa on jo ideoituna yhteen kertomukseen. Tästä kertomuksesta tulee sisältö jollekin joulukalenterini viimeiselle jäljellä olevalle luukulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!