maanantai 16. joulukuuta 2013

Voiko informaatiotulvaan hukkua?

Plarasin tuossa asuntooni kertyneitä vanhoja lehtiä kasoihin ja ajattelin ison osan niistä kiikuttaa jätepaperikeräykseen.

Olihan niissä lehtien joukossa Aku Ankkaa, Roope-Setää, Urheilusanomia, Urheilulehteä, Apua, Seuraa, Hämeen Sanomia, Iltalehtiä ja vaikka mitä. Ihan tuhottomasti erilaisia lehtiä ja paljon luettavaa.

Sitten, kun ottaa lukuun, että netissä on monet verkkolehdet, telkassa pyörii ohjelmia ja uutisia tulee tuutin täydeltä, radiot pauhaavat ja nykyään sosiaalisessa mediassa "taviksillakin" on mahdollisuus paukuttaa itsestään ja muista asioista tiedotteita eetteriin.

Informaatiota täällä riittää ja voidaan puhua suoranaisesta informaatiotulvasta. Olen vain ruvennut funtsaamaan, että mihin minun pitäisi mahtua tuon kaiken informaatiotulvan keskelle? Kuinka estän sen, etten huku tulvaan?

Informaatiota, informaatiota, informaatiota! Nyt tiedotetaan. Mutta kuinka pitää edes jonkinlainen järjestys tuon kaiken sekamelskan keskellä? Mitä minun pitäisi seurata?

Onhan se nyt päivän selvä asia kuitenkin, etten voi olla jatkuvasti lehtien ja muiden tiedotteiden sekä sosiaalisten medioiden kimpussa, kun pitäisi kaiken informaatiotulvan keskellä vielä elääkin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!