keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hyvät uudet vuodet

Hyvää uutta vuotta. Vai onko tässä hemmetin vuoden vaihtumisessa mitään erikoista? Kelatkaa nyt oikeasti. Vuoden numero vaihtuu vain uuteen numeroon. So what? Seuraavassakin vuodessa on edessä sama määrä päiviä kuin oli edellisessäkin, 365.

Mitä tätä vuoden vaihtumista siis sen ihmeemmin juhlistamaan. Minä ainakin ponkaisin samalla lailla sängystäni ylös kuin olin viime vuonnakin pongaissut. Ja kaiken kukkuraksi tuttuun tapaani väärällä jalalla.

Vuosi vaihtuu, aika menee eteenpäin ja hauta-arkkuun päätyminen on taas askeleen lähempänä. Oikeastaan vuoden vaihtuminen on huono juttu. Tosi huono juttu. Vuoden vaihtuminen pitäisi lailla kieltää, aika pitäisi pysäyttää. Tai meidän pitäisi ainakin oppia elämään hetkessä eikä haikailla jatkuvasti paremman huomisen perään.

Tai herättäähän tämä vuoden vaihtuminen taas sellaisen toivon kipinän. Jospa tämä uusi vuosi ei olisi aivan niin kurja kuin mitä aiemmat vuodet ovat olleet. Kenties tänä vuonna onni voisi jo jonain päivänä potkaistakin?

Ja onhan tässä vuodessa taas edessä ne 365 päivää, jolloin voi saada jotain aikaakin.

Hemmetti soikoon. Kai tässä pitää siis jokaiselle uudet vuodet toivotella. Mennään taas tänäkin vuonna ilon kautta.

Mutta ei turhaan luvata tänä vuonna mitään erikoista, ei tarvitse stressata sitten sillä pitääkö lupauksensa vai ei. On sekin huoli ja murhe vähemmän. Parempi koittaa elää vain suht säädyllisesti päivästä toiseen.

Ja kannattaa elää myös mahdollisimman paljon omien ehtojen mukaan. Päättää itse omasta elämästään ja kantaa sitten myös tietenkin vastuuta elämästään. Kaikillehan oman pään mukaan eläminen ei tietenkään ole yhtä helppoa kuin minulle, mutta kuitenkin.

Yksi parhaimmista opeista, jonka viime vuonna sain oli nimittäin se, että kannattaa päättää itse omasta elämästään ja omista valinnoistaan. Eikä kannata liikaa kuunnella muita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!