sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kansamme tarvitsee sankareita ja konnia

Tänään Suomen nuorilla leijonilla on mahdollisuus voittaa MM-kultaa. Suomi eteni lauantaina nuorten MM-kisojen finaaliin peittoamalla MM-kisojen välierässä Kanadan.

Tänään nuoret leijonat kohtaavat MM-kisojen finaalissa ikirakkaan Ruotsin ja kaikkihan finaalin säännöt tietävät. Ruotsin kaatamalla näemme torilla ja juhlimme MM-kultaa, häviö tietää taas sitä, että katkeralta maistuvat hopeamitalit ripustetaan pikkuleijonien kauloihin.

Tai tiedä sitten ovatko nuokaan hopeamitalit kovin katkeran makuiset, finaalitappiosta jää tietenkin aina paha maku suuhun. Muutenhan voitosta ei varmaan tapeltaisi edes tosissaan? Toisaalta, MM-kisojen finaaliin yltäminen oli varmasti pikkuleijonilta jo kova temppu. Ja hopeakin on tässä valossa iso saavutus nuorilta kiekkoilijoiltamme.

Nuorten jääkiekkoilun maailmanmestaruus on harvinaista herkkua maallemme. En ala nyt tarkastelemaan fakta- ja nippelitietoja, mutta olisiko niin, että Suomi on vain kahdesti onnistunut voittamaan nuorten jääkiekkoilun MM-kultaa. Toinen kerta tapahtui jo joskus ammoisella 1980-luvulla ja viimeksi juhlimme nuorten MM-kultaa vuonna 1998. Eli noin 14-15 vuotta sitten.

Helkkarin pitkä aika on siis kulunut edellisestä kerrasta, kun nuoret leijonamme ovat MM-kultaa juhlineet. Tänä talvena olisi mahdollisuus kirjoittaa uusi, kultaisen värinen luku kiekkohistoriaamme ja toivottavasti näin tapahtuukin. Olisihan se hemmetin hienoa.

Maamme tarvitsee sankareita. Maamme tarvitsee niin urheilusankareita kuin muiden alojenkin sankareita. Vaikka aina sitä ei välttämättä uskoisi, niin kyllä sankariteoilla on vaikutusta meihin suomalaisiin.

Sankariteoilla on vaikutusta niihin, meihinkin suomalaisiin jotka saavat sivusta seurata vain sankaritekojen tekemistä ja syntymistä.

Menestystarinojen seuraaminen tuo meidän elämäämme lisäväriä, kiinnostavaa lisäväriä. Sankariteot myös koskettavat meitä ja koskettelevat tunteitamme. Tuottavat meille tärkeitä ilon ja riemun tunteita. Ja aina on hieno juttu, mikäli kovin pessimistinen kansamme saa jostain asiasta ilonkin tunteita. Vaikka sitten lätkän MM-kullasta. Pääsemme välillä juhlimaan.

Sankariteot myös yhdistävät kansaamme. Niin kuin miestenkin jääkiekon MM-kullat ja juhlinnat keväiltä 1995 ja 2012 osoittavat.

Sankariteot ovat maaallemme henkisesti tärkeitä. Ne nostattavat myös kansamme itsetuntoa ja luottamusta, osoittavat meille, että menestyminenkin on meille suomalaisille mahdollista.

On monia asioita, jotka puoltavat sitä totuutta, että sankariteot ovat maallemme tärkeitä. Tapahtuivat sankariteot sitten urheilukentillä tai vaikka musiikkikonserteissa, maamme kaipaa sankareita.

Ja toivottavasti maamme saa tänään lisää näitä koko kansan sankareita. Toivottavasti tänään kirjoitetaan jääkiekkohistoriaamme uusi suomalainen sankaritarina.

Nostakaamme siis peukut pystyyn pikkuleijoniemme puolesta ja kannustetaan, tai pikemminkin kaiketi huudetaan Suomi voittoon Ruotsista nuorten MM-finaalissa.

Toisaalta, loppuun on kyllä todettava sekin, että Suomi kaipaa sankareiden lisäksi vähän niitä toisenlaisiakin tarinoita. Suomi tarvitsee myös konnia. Rikollisia ja konnia. Vaikuttaa nimittäin olevan meille suomalaisille tärkeää päästä myös osoittelemaan joitain ihmisiä, konnia sormilla ja syyttelemään ja solvaamaan tällaisia konnia. Kaiketi tällaiset konnat ja niiden sormella syyttelyt kohottavat itsetuntoamme.

Paheksuminen ja solvaaminen vaikuttavat juhlinnan lisäksi olevan meille myös tärkeitä juttuja. Kai tällaisien asioiden ja konnien avulla pääsemme kohottamaan omaa itsetuntoamme ja osoittamaan olevamme itse tällaisia konnia parempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!