tiistai 7. tammikuuta 2014

Minusta tulee isona kirjailija

Mitä aiot tehdä isona? Tämä on kysymys, jota meiltä aletaan utelemaan jo pikkutenavista lähtien. Se on myös kysymys, mitä liki pitäen lapsuudestamme lähtien pyörittelemme mielissämme.

Minä olen nyt 29-vuotias mies ja tiedän vasta nyt, mitä aion tehdä isona. Tiedän, millä aion rahat viinaan tienata.

Minusta tulee isona kirjailija. Seuraavaksi otan rohkeasti uuden askeleen elämässäni ja siirryn kirjallisuualalle.

Nyt on opiskeltu ja päntätty tietoa päähän seitsämän- kahdeksan vuoden ajan ja viime aikoina on ruvennut koppaan tulemaan tunne, että nyt saa vähitellen opiskeleminen piisata. Nyt on tankki opiskeluiden suhteen täynnä.

On aika mennä elämässään eteenpäin. On aika ruveta hyödyntämään oppejaan työelämässä. On aika alkaa kirjailijaksi.

Kirjoittaminen on minun juttuni ja haluan koittaa sen avulla rahan tienaamista säästöpossuuni.

Opintojen alussa minusta piti tulla lätkätoimittaja, mutta nyt on kirjoittamistaso jo sitä luokkaa, että koen järkeväksi kokeilla kirjailijan uraa.

Etenkin kirjailijan uran alkuun pistäminen ei varmaan käy tuosta vain, mutta se on savotta, johon tämä jätkä haluaa seuraavaksi lähteä.

Varmaan yksi aiheeseen liittyvistä kysymyksistä on se, että kuinka voi olla mahdollista että lätkätoimittajakouluttamosta voi nousta tekijäksi, joka suunnittelee omaa kirjailijan uran käyntiin pistämistä.

Tuo lätkätoimittajakouluttamo ei kuitenkaan pitänyt olla kai edes paras mahdollinen paikka viedä taitojaan tälle tasolle kuin olen jo nyt vienyt.

Isoimpia syitä siihen, miksi minusta on tulossa kirjailija lienevät päämäärätietoinen, pitkäjänteinen ja kova työn teko sekä harjoittelu ja varmaan luonteenikin. Kun luonteessa yhdistyvät renttumaisuus, rentous, positiivisuus ja humoristisuus, niin on helppoa pärjätä ympäristössä kuin ympäristössä.

Irwinin laulun sanoja lainaten, ”Siinä kätilö kauhusta kalpeni, kun minä synnyin maailmaan ja sairaalalaskukin halpeni, pelkäsi lääkäri vastuutaan...”

On jollain tavalla huojentavaa tietää, mitä haluaa seuraavaksi elämässään tehdä. Tai tehdä elämässään työkseen, tehdäänhän elämässä muutakin kuin pelkkää helvetin työtä.

Kun on hiukan selvemmät sävelet tulevaisuudestaan, niin on hiukan helpompi jatkaa elämässään eteenpäinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!