torstai 23. tammikuuta 2014

Pakoon arjesta - suunnaksi Vierumäki

Täällä sitä jälleen ollaan, Suomen urheiluopistolla Vierumäellä. Tein tänne viime syksynäkin parin yön reissun ja nyt lähdin uudelleen tänne, nyt vietän täällä Vierumäellä aikaani noin kolmen päivän verran. Lauantaina lähden takaisin kotiin.

Minun alkoi tekemään viime viikolla mieleni lähteä jonnekin päin reissuun vaikka vain pariksi yöksi ja vierailin Vierumäen kotisivuilla. Siellä mainostettiin suht edullista sporttipassia, joka sisältää yöpymisten lisäksi mahdollisuuden käyttää samaan hintaan alueen uimahallin palveluita niin paljon kuin haluttaa ja mahdollisuuden käyttää myös alueen muita liikuntapalveluita, kuten kuntosalia.

Kaikki kuuluvat samaan pakettiin, niin majoittumiset, uimiset kuin muutkin liikkumiset. Paketti kuullosti houkuttelevalta, olihan edellisestä vierailustanikin Vierumäelle jäänyt varsin miellyttävä kuva, Vierumäelle oli lähdettävä uudelleen. Ja niin tämä poika lähti!

Vierumäki on varsin hyvä matkakohdevaihtoehto, tämä ei sijaitse kovin kaukaa kotoani. Olisikohan Hämeenlinnasta matkaa Vierumäelle noin parin sadan kilometrin verran? Tänne on vaivatonta tulla, myös keskellä arkiviikkoa. Eli silloinkin, kun töistä ei ole vapaata kuin parin päivän ajan.

Tänne Vierumäelle reissaa suht nopeasti, myös tällainen autoa omistamaton ihminen. Vierumäelle, kun ovat Hämeenlinnasta varsin hyvät bussiyhteydet. Matkoihin ei mene järin paljon rahaa eikä aikaa, jolloin Vierumäelle on varsin vaivatonta saapua lyhyilläkin, parin päivän vapailla.

Siksi Vierumäki kaiketi olikin listoillani vahvoilla, kun edellisviikolla mietin, mihin sitä voisi tehdä sellaisen lyhyen parin-kolmen päivän reissun. Vierumäen urheiluopisto on viihtyisä, tuttu ja turvallinen matkakohde ja tänne hurahtaa lomaansa viettämään nopeasti. Tänne Vierumäellehän sitä oli lähdettävä, vielä kun sai ostettua suht edullisen matkapaketinkin.

Talvista kuvaa Vierumäeltä.

Irtiotto arjesta, sitäkin kai tämä reissuni Vierumäelle on. Asioita alkoi tapahtumaan sen verran isolla volyymillä kotipuolessa, että tuumasin, että nyt on päästävä jonnekin karkuun noita kaikkia arkisia kuvioita. Edes hetkeksi, edes parin päivän ajaksi.

Oli päästävä nollaamaan aivonsa. Täällä Vierumäellä, kun sitä liikkuu, ruokailee, lomailee ja nauttii muuten vain olostaan, niin arkiset kuviot, huolet ja murheet unohtuvat. Arkijuttujen pariin voi palata sitten taas kun sattuu huvittamaan – ja niiden pariin pääsee palaamaan hiukan raikkaammilla aivoilla. Se on luultavammin hyvä juttu.

Reissaaminen raikastaa aivoja kai muutenkin. Olen jostain lukenut, että jo lyhytkin matka voi auttaa näkemään samoja asioita uusista näkökulmista. Matkailu avartaa ajattelua ja siitäkin voi olla hyötyä minulle. Ehkä opin näkemään arkisetkin asiani uusista, erilaisista näkövinkkeleistä?

Vierumäen urheiluopisto on mielestäni varsin hyvä matkailukohde, täällä on tarjolla monia erilaisia liikunta-aktiviteetteja ja Vierumäen alue on myös miellyttävän näköinen. Etenkin näin talvella, on kaunista kävellä tuolla ulkona, kun maa on valkoisena ja lumi vain narskuu jalkojen alla.

Tätä Vierumäkeä on myös kehuttava sen ystävällisen asiakaspalvelun takia, jota täällä saa. Täällä osataan kohdella asiakasta varsin hyvin monissa alueen eri palvelu- ja aktiviteettipisteissä. Ja hyvä sekä asiallinen asiakaspalvelu antaa mielestäni paikasta kuin paikasta fiksun ja houkuttelevan vaikutelman.

Minulla vaikuttaakin olevan täällä Vierumäellä kaikin puolin asiat kunnossa – ei tartte muuta kuin keskittyä nauttimaan lomastaan.

Se vain, mihin kolmen yöni reissuni tulee lopulta riittämään? Millaiseen irtiottoon arkielämästä se tulee riittämään?

Kolmen kuukauden reissu Espanjanaan olisi voinut olla vieläkin tehokkaampi tapa irtaantua arjesta ja avartaa ajattelua, mutta eihän minulla köyhällä ja poloisella ollut sellaiseen luksukseen rahaa eikä aikaa.

Hädin tuskin rahani ja aikani riittivät tähän Vierumäen lomaan, nyt on siis otettava ilo irti jo tästäkin lystistä. Pitää suunnitella päiviensä sisällöt hyvin jo etukäteen, tulevat nämä kolme reissupäivääni sitten käytettyä tehokkaammin hyödyksi.

Pidemmästä lomareissusta voin sitten vaikka haaveilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!