maanantai 20. tammikuuta 2014

Riskit kannattavat

Elämässä joutuu kohtaamaan välillä tilanteita, jolloin tarvitaan riskien ottokykyä. Riskien ottaminen voi olla hyvä asia. Hiukan samalla lailla kuin yritysmaailmassakin, myös yksityisen henkilön on välillä otettava riskejä saavuttaakseen tavoitteensa ja päämääränsä.

Elämä ei välttämättä ole aina turvallista ja ruusuilla tanssimista. Eikä elämän tietään kannata pyrkiä liikaa siloittelemaankaan. Joskus on jopa hyvä olla rohkea ja joskus on jopa myös hyvä hypätä epämukavuusalueelle hetkeksi aikaa. Tällainen hyppy, kun voi johtaa jonain päivänä melkoiseen pottiin.

Puhun riskeistä ja riskien ottamisesta. Riskejä on mielestäni hyvä uskaltaa ottaa, riskien ottaminen edellyttää kyllä myös sitä, että uskaltaa tarvittaessa myös epäonnistua. Riskien ottamiseen kun liittyy kaksi vastakohtaa, riskin ottamalla voi voittaa tai sitten saada turpiinsa niin että sattuu.

Tämän vuoksi otettavan riskin on hyvä olla hallittu. Mikäli riskin ottaminen ei tuota toivottua lopputulosta, ei riskin ottamisesta aiheutua tappio saisi olla liian kova. Ja olisi myös hyvä olla mietittynä jo valmiiksi ratkaisuvaihtoehto tappion varalle, mitä teen jos riskin ottaminen ei kannata ja kärsin tappion?

Joka tapauksessa on mielestäni hyvä, jos uskaltaa elää täysillä ja uskaltaa ottaa tarvittaessa myös riskejä. Ei aina tyydy siihen tuttuun turvalliseen kuvioon ja kaikista varmimpaan ratkaisuun vaan on rohkea, kokeilee uusia asioita, kokeilee riskien ottamista ja on valmis jopa siihen, että elämä voi välillä myös satuttaa.

Kenties elämän pitää välillä satuttaakin, että voi jonain päivänä voittaakin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!