maanantai 24. helmikuuta 2014

Kevät tulee Hämptoniinkin, mutta ilman pudotuspelihokia

Tänään oli hieno tunne, kun käveli tuolla ulkona. Aurinko oli ruvennut paistelemaan hieman jo kirkkaammin, lumi oli sulannut ja niin edelleen. Oli hieman jo lämmintäkin. Oli hieno tunne, oli sellainen keväinen fiilis.

Kevät on kaunista aikaa. Joskus skidinä en vielä oikein digannut keväästä, inhosin sitä hemmetin loskaa jota keväisin aina maahan kertyi. Mutta aikuisempana olen oppinut tykkäämään keväästä. Tosin, inhoan edelleen loskaa. Mutta keväässä on ihanaa se valoisuus, auringon paiste ja se, että ollaan menossa taas kohti sitä lämmintä aikaa ja kesää.

Kevät tulee. Kevään tuloon liittyy olennaisesti myös yksi asia, ja se on jääkiekon pudotuspelit. Playoffsit. Kevät tulee, mutta tällä kertaa Hämeenlinnassa jäädään valitettavasti ilman pudotuspelikiekkoilua.

Ja se on varmasti haikea juttu. Se on ikävä juttu HPK:n joukkueelle, mutta se on varmasti haikea juttu monelle hämeenlinnalaiselle jääkiekon ystävälle ja niitähän täällä kaupungissa riittää.

Luulen, että HPK:n jääminen ulos pudotuspeleistä koskettaa montaa meitä Kanta-Hämeen seudulla asuvaa ihmistä ja varsinkin montaa lätkän ystävää.

Monelle HPK:n fanille (jota en itse tietenkään harrastetoimittajana ole) Kerhon jääminen rannalle pudotuspeleistä on tietenkin ikävä asia sen vuoksi, että he olisivat tietenkin toivoneet suosikkijoukkueensa yltävän pitkälle tällä liigasesongilla. Nyt ei kuitenkaan niin käynyt.

Mutta on HPK:n jääminen ulos pudotuspeleistä muutenkin ainakin luultavammin haikea juttu. Se on kuitenkin totta, että pudotuspelit ovat aina ikään kuin oma maailmansa. Panokset ovat paljon suuremmat yksittäisissä peleissäkin kuin kauden aikana ja jännitystä on katsomoissakin asti paljon enemmän kuin runkosarjan peleissä.

Pudotuspeleissä on aivan omaa kiimaansa, myös yleisölehtereillä. Ne pelit ovat melkoista herkkua , mutta nyt tuosta herkusta täällä Hämeenlinnassa jäädään paitsi. Se on varmasti asia, joka kirpistelee montaa hämeenlinnalaista lätkän ystävää. Pudotuspelikarkelot ja taistelut haluaisi vain päästä kokemaan joka kevät.

Ja, päättyyhän HPK:n kausi nyt aika lyhyeen. Ja jääkiekko on kuitenkin varsin seurattu laji täällä Hämeenlinnan seudulla. Jääkiekon kuluttaminen ja lätkästä nauttiminen kuuluvat monen ihmisen vapaa-ajan ykkösnautintoihin.

Se on jopa niin suosittu aktiviteetti- ja harrastusnumero monelle, että kiekkokauden päättyminen tulee aiheuttamaan elämään jopa tietynlaista tyhjiötä. Ja nyt tänä keväänä tuo tyhjiö tulee monelle HPK-fanille nopeammin kuin mitä silloin olisi tullut, jos Kerho olisi playoffseihin yltänyt.

Tämäkin on luultavammin asia, joka tulee vaikuttamaan moneen tällä seudulla asuvaan ihmiseen tavalla tai toisella. No, toivottavasti nuo ihmiset täyttävät tyhjiötään myös sillä, että käyttävät hyödykseen muita tämän seudun vapaa-ajan aktiviteetteja. Ainakin Verkatehtaan ja parin yökerhon ohjelmalistoilla oli ihan kiinnostavia ohjelmanumeroita tuloillaan. Näiden numeroiden pariin kannattaa siis suunnata sitten, kun kiekko loppuu.

Ja miksei muutenkin. Kyllähän tietenkin Verkatehtaan ja Hämeenlinnan kaupunginteatterin näytelmiä ja konsertteja kannattaa käydä katselemassa.

Onhan tietenkin HPK:nkin kautta vielä muutaman runkosarjan pelin verran jäljellä. Kenties monet ihmiset jaksavat käydä peleissä loppuun asti, kannustamassa Kerhoa. Ja monelle ihmiselle peleissä käyminen on tietenkin tärkeää yhteisöllisyydenkin takia. Hallilla näkee kuitenkin monia lätkäkamuja, vaikka itse peleissä ei enää niin panosta olisikaan.

Jännä nähdä, mitkä ovat HPK:n kotipelien yleisömäärät runkosarjan viimeisissä kotipeleissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!