maanantai 17. helmikuuta 2014

Matkalle Suomeen...

Kotimaan matkailu on ihan nastaa, ei sitä ainakaan vähätellä kannata. Matkailu kotimaassa ei välttämättä kuullosta niin mediaseksikkäältä kuin matkailu ulkomailla, mutta emme kai me ulkokuoren takia ainakaan pelkästään elä. Elämmehän myös itsellemme.

Kotimaan matkailukin tarjoaa rentoja, viihdyttäviä ja nautinnollisia vaihtoehtoja. Suomessa on useita erilaisia matkailukohteita ja lisäksi monia tällaisia aktiviteettikohteita monelta eri alalta. On konsertteja, teattereita, urheilua, messuja ja muita juttuja ja näiden ympärillehän sitä voi sitten suunnitella reissun.

Suomessa matkustaa helposti lyhyitäkin, muutaman päivän reissuja ja mielestäni suht edullisestikin. Voi vaikka ostaa jonnekin Tampereella olevaan teatteriesitykseen lipun, lähteä sinne ja yöpyä jossain tamperelaisessa hotellissa. Syödä samalla ja viettää muutenkin iltaa. Ei mikään elämää mullistavampi reissu, mutta taatusti piristävä ja rentouttava reissu arjen ja kiireen keskelle.

Sitten voi tietenkin tehdä ihan vain reissuja ilman sen kummempia ohjelmanumeroita. Voi vaikka lähteä pariksi päiväksi jonnekin Vierumäen tapaiseen kuntoilukeskukseen tai jonnekin kylpylään.

Kotikaupungissani Hämeenlinnassakin on tietenkin välillä tarjolla hyviä viihdepalveluita, on teatteriesityksiä, konsertteja ja urheilutapahtumia. Sekä sitten on tietenkin vielä liikunta- ja muut palvelut. Näitäkin on kiva hyödyntää, mutta on hyvä katsoa vähän Hämeenlinnan rajojen ulkopuolellekin.

Ainakin lähikaupunkeihin tekee helpohkosti lyhyitä reissuja. Ja palvelutarjonta lisääntyy, kun on valmis lähtemään hiukan kauemmaksikin. Reissaa avoimella, innostuneella ja reippaalla mielellä, niin kyllä sitä reissukohteita löytää.

Matkojen järjestämistä ja suunnittelua helpottaa myös netti. Netistä löytää kätevästi, helposti ja nopeasti eri paikkakuntien tapahtuma-aikataulut, hotellit ja muut yöpymiskohteet. Ja netissä on myös helppo varailla matkoja, hotellihuoneita, ostella lippuja ja junamatkojakin. Vaikka.

Netti tarjoaa melko kattavan valikoiman siitä kaikesta, mitä täällä Suomessa on tarjolla. Netin avulla sitä järjestelee matkojaan helpohkosti. Toisin kuin silloin, jos joutuisi ramppaamaan vaikka matkatoimistoissa.

Netissä on myös se hyvä juttu, että monen paikkakunnan palvelut, tapahtumat ja turistikohteet saa nokan eteensä samanaikaisesti. Ei tarvitse useampaa eri esitettä hankkia ja selailla.

Minä itse järjestelin tänään maaliskuulle parin päivän reissun Tampereelle. Siellä on silloin Tomaatteja,tomaatteja-stand up-festarit ja menen sinne.

Yövyn yhden yön tamperelaisessa hotellissa ja käyn lauantain aikana kahdessa stand up-esityksessä ja ihan loppuillasta ajattelin mennä tamperelaiseen raflaan Anneli Mattilan konserttiin. Kenties maistelen siinä päivän aikana myös miestä väkevämpää juomaa. Teen oikein sellaisen kliffan ja ihan saletisti selvän reissun.

Maaliskuun alussa olisi Hesassa myös Skiexpo-messut. Nekin saattais kiinnostaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!