keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Olympiakisat alkavat - miksi niitä kannattaa seurata?

Sotshin olympialaiset alkavat torstaina, olympialaiset ovat iso urheiluspektaakkeli. Miksi olympialaisia kannattaa seurata?

Aluksi, talviolympialaisten seuraamiseen ei varmasti pääse kyllästymään. Talviolympialaiset on harvinainen urheilutapahtuma, joulukin on joka vuosi, mutta talviolympialaiset järjestetään vain joka neljäs vuosi.

Olympialaiset tarjoaa meille hyvän syyn kisastudion pystyyn pistämiselle. Kotisohva, olympialaiset ja kädessä käristettyä makkaraa ja tölkki Lapin Kultaa.

Ja kaikkihan tuntevat meidät suomalaiset? Kärkymme mahdollisuutta ryyppäämiselle. Ramppaamme kissan ristiäisistä toiseen, että pääsemme samalla myös nautiskelemaan alkoholipitoisilla juomilla.

Olympialaiset tarjoaa meille yhden mahdollisuuden tai syyn kaljan juonnille. Pitäähän siinä nyt lomassa pari olutta ottaa, kun kisoja seuraa. Eihän kisojen seuraamisesta muuten mitään tule?

Olympialaisia kannattaakin seurata sen takia, että siinä on samalla meille yksi mahdollisuus ryypiskelylle. Kisastudiot pystyyn hei! Tv auki, sohvalle istumaan ja viereen mäyräkoirallinen olutta. Kippis sullekin!

Olympialaisissa on paljon esillä myös kauneutta, ja miksei myös komeuttakin. Kauniit naisurheilijat ottavat mittaa toisistaan useammassakin lajissa. Siinä sitä on samalla iloa silmillemme.

Naiskauneus korostuu varsinkin hiihtoladulla ja perinteisen hiihtotyylien kisoissa. Pertsan tyylin kisassa kauniit misut pyllistelevät useita kertoja ahtaissa urheilutrikoissaan. Tv:stä lähikuvaa pepun kohdalle... Nyt seuraamme naisten hiihtokisaa... mutta älä silti kuolaa paitaasi tyystin märäksi!

Olympialaiset tarjoaa myös hyvän keinon lähteä nojatuolimatkalle ja olympialaisia katselemalla saa kansainvälistä kosketuspintaa. Sitä ainakin telkkaruudun välityksellä näkee kaiken maailman italialaisia spagettijalkoja, kiinalaisia vinosilmiä, saksalaisia kovanaamoja ja amerikkalaisia läskejä sekä ruotsalaisia hinttejä.

Olympialaisten katseleminen on myös hyvä keino saada talo hiljaiseksi. Sille nalkuttavalle talon emännällekin pääsee vihdoin sanomaan, nyt se kitalaki kiinni, koska olympialaiset tulevat.

Tai oikeastaan talo hiljenee jo muutenkin, olympialaisten voimasta. Koko talon väki kerääntyy olympialaisia katselemaan- ja olohuoneesta kantautuva ainoa ääni on Bubi Walleniuksen komea miesääni.

Olympialaiset on lisäksi hyvä keino välttää kotityöt. Anteeksi nyt en ehdi imuroimaan, olympialaiset tulevat...

Olympialaisten avulla sitä voi myös välttyä ikäviltä vierailuilta. Esimerkiksi anoppia voi hyvällä omalla tunnolla kieltää tulemasta kylään. Anteeksi nyt ei voi tulla vierailulle, tulee huipputärkeä Suomi-Itävalta-kiekkomatsi...

Torilla tavataan! Me ollaan sankareita kaikki! Ihanaa Leijonat ihanaa!

Olympialaiset toimivat meille mänteille ja luusereille suomalaisille hyvinä itsetunnon kohottajina. Suomalaisten menestys olympialaisladuilla, mäissä ja kaukaloissa kohottaa myös meidän muiden suomalaisten itsetuntoa.

Kun Aino-Kaisa Saarinen voittaa kultaa, niin olemme tietenkin voittajia ja sankareita kaikki. Menestyksemme nostaa luottamustamme ja mikä tahansa voi olla meille jonain päivänä mahdollista. Myös Putous-sketsiohjelman voittaminen.

Olympialaiset saattaa tarjota meille myös esikuvia ja hyviä haukkumisen kohteitakin. Suomalaismenestyjistä tulee esikuviamme, pikkunassikat alkavat harjoittelemaan lätkän peluuta ja hiihtämistä siinä toivossa, että heistä tulisi jonain päivänä uusia Mikko Koivuja ja Matti Heikkisiä.

Toisaalta, suomalaisepäonnistujista tulee meille hyviä roskasaavin kaatokohteita. Pääsemme pahaa mieltämme purkamaan, kun voimme haukkua, arvostella ja moittia epäonnistujia, häviäjiä, luusereita.

Entä miten olisi pieni... iso piristys arjen keskelle?

Arkemme on tyypillisesti helvetin tylsää, ankeaa ja raskaan työn täyttämää. Nyt minulla on kuitenkin ilo sinulle ilmoittaa, että olympialaiset tuo arkeemme iloa, nautintoa ja juhlaa. Ankea arkemme täyttyy vihdoinkin miellyttävästä ohjelmasta, olympialaisten tapittamisesta.

Ja mikäli oikein hyvin käy, niin saattaa siellä olympialaisissa nähdä huipputason urheiluakin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!