maanantai 3. helmikuuta 2014

Hetero vai homo?

Sunnuntain yksi puhutuimpia uutisia oli uimari Ari-Pekka Liukkosen kaapista tulo. Liukkonen kertoi sunnuntaina YLEn Urheiluviikonloppu-ohjelmassa olevansa homoseksuaali. Asiasta nousi melkoinen kohu, Liukkosen kaapista ulos tuleminen nousi uutisaiheeksi monissa medioissa ja lehdissä, aina jopa Ruotsia myöten.

Herää kysymys miksi? Miksi homoseksuaalisuudesta puhuminen on Suomessa yhä ikään kuin tabu, josta ei saisi puhua ääneen? Ja josta julkisesti kertominen on rohkea temppu ja asiasta tiedottaminen nousee uutisaiheeksi monissa eri medioissa?

Onko Suomessa ongelmaa, kun homoseksuaalisuudesta kertominen nousee noin kovaksi ja suosituksi uutis- ja puheenaiheeksi?

Liukkosen päätös kertoa homoseksuaalisuudestaan oli tietenkin rohkea teko, etenkin kun homoseksuaalisuuteen tunnutaan suhtautuvan maassamme yhä melko jyrkästi.

Mutta onko meidän yhteiskunnassa ongelmaa, kun homoseksuaalisuudesta julkisesti kertominen pitää noteerata noin kovaksi tempuksi? Tai kun homoudesta joutuu ylipäänsä edes tiedottamaan julkisesti?

Pitäisikö maahamme saada lisää suvaitsevaisuutta? Suvaitsevaisuutta myös homoseksuaalisuutta kohtaan?

Olisimme jonain päivänä tilanteessa, jossa homoseksuaalisuus olisi ikään kuin normaalimpi vaihtoehto heteroseksuaalisuuden rinnalla?

Eikä asiasta tarvitsisi enää sen enempää tiedotella, kukin huseeraisi sängyssään kenen kanssa haluaa.

Homoseksuaalisuus ei sinällään muuta kuitenkaan ihmistä erilaisemmaksi, homot vain sattuvat pitämään B-rapun hommista, kun taas heterot diggaavat nuoleskella römpsää.

Onko homoseksuaalisuus sittenkään niin iso asia,että siitä tarvitsisi oikein tiedottaa julkisesti? Vai pitäisikö meidän alkaa suhtautumaan suvaitsevammin erilaisuutta kohtaan? Vähemmän tuomitsevavuutta ja enemmän hyväksymistä.

Jos petihommat jätetään pois laskuista, homoseksuaalit ovat kuitenkin melko lailla samanlaisia ihmisiä kuin me muutkin.

Tietenkin, homojen on vaikea saada lapsia. Ehkä jopa mahdotonta.

Homoseksuaalisuus ei muuta myöskään urheilijaa kovin paljon erilaisemmaksi. Urheilukentällä ratkaisevat urheilusuoritukset ja urheilukentällä esiinnytään urheilijoina. Ei rakastelijoina.

Onko seksuaalinen suuntautuminen siis sittenkään niin iso juttu? Oli sitten hetero tai homo?


Toki homoseksuaalisuus voi nousta jonkin sortin ongelmaksi tyyliin painissa, jossa toista painijaa käpälöimään tuleva vastakilpailija voisi ollakin homo? Ja myös joukkuelajeissa joillekin yksilöille homous saattaisi aiheuttaa kiusallisia tilanteita pukukopeissa ja suihkutiloissa.

Ja miksi muuten seksuaalisesta suuntautumisesta pitää edes puhua ja uutisoida julkisesti? Oli sitten hetero tai homo? Kenelle se asia edes kuuluu, muuta kuin ihmiselle itselleen ja hänen lähipiirilleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!