keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Onnea 100-vuotias Suomi- täällä juhlat sujuneet hyvissä merkeissä

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille Viltsun nurkkauksen lukijoille! Ja ennen kaikkea onnea 100-vuotias Suomi!

Se kauan odotettu päivä koitti ja Suomi täytti tänään 100 vuotta. Aivan niin kuin kaikki varmasti hyvin jo tietävätkin.

Nyt on hiukan sellainen takki tyhjä-olotila. Asuin-ja toimintakeskus Länsituulen Suomi100-juhlat ja itsenäisyyspäiväkahvitukset ovat ohi. Niiden eteen tässä on viime aikoina tullut uurastettua paljon töitä ja nyt nuo juhlat ovat ohi ja niistä on melkein kunnialla selvitty. Tässäkö tämä kaikki nyt sitten jo olikin? Paljon taas tehtiin töitä juhlien eteen ja ne menivät niin nopeasti ohi.

Eilen täällä Länsituulessa juhlittiin Suomi100-juhlat ja ne menivät hyvin. Oli oikein leppoisa tunnelma. Juhlissa oli ohjelmana ensin Maamme-laulun kuuntelu, sitten oli juhlamalja ja juhlapuhe. Sen jälkeen julistettiin Suurin suomalainen-äänestyksen lopputulokset. Tämän jälkeen oli vuorossa Suomi-visailun kolmiottelu ja sen jälkeen juotiin kahvia, syötiin mustikka-juustokakkua ja karjalanpiirakoita. Seuraavaksi kuunneltiin Finlandia, lausuttiin runoja ja lopuksi keskusteltiin hieman myös Suomesta.

Juhlat olivat onnistuneet. Ja noiden juhlien eteen minä tein paljon töitä. Kirjoittelin täällä blogissanikin julkaistun juhlapuheen, hain runoja lausuttavaksi ja tein visailut. Sekä järjestin tuon Suurin suomalainen-äänestyksen jonka voitti Arvo Ylppö. Paljon tuli tehtyä töitä juhlien eteen mutta varsinkin kun kaikki työt melkein oli kirjallisia niin puuhastelu juhlien eteen oli varsin kivaa. Olipahan minullakin kerrankin tekemistä. Ja kaikki oli taas vapaaehtoistyötä.

Minä olin paljon esillä myös juhlissa. Julistin Suurin suomalainen-äänestyksen voittajan, vedin visailut ja lausuin runoja sekä johdin tuota Suomi-keskustelua. Kaikki meni hyvin, mutta pari kommervenkkiäkin matkaan mahtui.

Ensiksi visailussa oli sellainen kuvavisa, jossa piti tunnistaa suomalaisia kaupunkeja ja joitakin rakennuksia. Jaettavana oli kisaan osallistuville ryhmille vastauslappuja sekä sitten tietenkin samassa pinkassa oli oikeat vastaukset tummennetulla-versio ja arvatkaapas minkä version annoin hetkeksi aikaa luettavaksi yhdelle ryhmälle. No tietenkin sen oikeat vastaukset-version, heh! No, virheitä sattuu paremmissakin piireissä.

No, tämä kyseinen ryhmä voitti lopulta koko visailun kolmiottelun, mutta en usko että virheeni ratkaisi voittoa. Ero oli kuitenkin sen verran iso toiseksi tulleeseen joukkueeseen, että uskon että voittanut ryhmä olisi voittanut ilman virhettänikin. Ja kovasti kyseinen ryhmä yritti vakuutella ettei ne edes ehtineet hoksaamaan että ensimmäisessä lomakkeessa olisi ollut nähtävissä oikeat vastaukset.

Toinen kommervenkkikin tapahtui visailussa. Toinen visailu oli selostusvisa. Soitatin pätkiä vanhoista urheiluselostuksista ja piti esimerkiksi tietää mistä kisasta joku selostus oli. No olin kaikki Youtube-videot linkittänyt sähköpostiini. Sähköpostiini johon en sitten päässytkään kirjautumaan sillä koneella mikä juhlatilaisuudessa oli käytössä! No, onneksi pystyin soittamaan videot suoraan Youtubestakin, ilman sähköpostia. Muistin minkä hakusanojen takana mikäkin video sijaitsi.

No, muuten Suomi100-juhlat menivät hyvin ja vaikka ne kesti kaksi tuntia niin ainakaan itselläni ei aika käynyt pitkäksi vaan juhlat menivät kuin yhdessä hujauksessa.

Sellaisissa merkeissä sujui itsenäisyyspäivän aatto ja tänään on sitten ollut ohjelmassa juhlalounasta ja kahvit sekä tänäänkin oli yksi tietokilpailu.

Syön erittäin harvoin täällä Länsituulen "ruokalassa" mutta tänään tein poikkeuksen ja söin täällä. Lounaan hinta oli noin 7,50 euroa ja ruokana oli naudan paahtopaistia, piparjuurimajoneesia, kermassa haudutettua pinaattista uunilohta ja syksyn maukkaita hunajaisia juureksia. Siinä oli minun juhlapäivän lounaani ja oli ihan hyvän makuinen lounas sekä ruokaa oli riittävästi. Sai santsatakin.

Eipähän tarvinnut kotona miettiä mitä sitä laittaisi itsenäisyyspäivän ruoaksi. Eikä lounaan hinta mielestäni varsinkaan juhlalounaaksi kovin suuri ollut. Myöhemmin päivällä oli sitten jälkiruokana täytekakkukahvit. Ja kahvien ohessa oli vielä yksi tietokilpailukin, jonka voittaja sai palkinnoksi lahjakortin Raxiin.

Eli täällä on kaiken kaikkiaan itsenäisyyspäiväjuhlat sujuneet kivoissa merkeissä. Tekemistä ja ohjelmaa on piisannut. Ja ehkäpä vielä illan ratoksi katselen Linnan juhlia. Joskaan ne ei ole oikein koskaan kiinnostanut allekirjoittanutta, mutta ehkä tänä vuonna teen poikkeuksen ja katselen juhlia.

Nyt vain sitten nokka suunnattava kohti uusia haasteita. Perjantaina on kenties jälleen vetämäni visailuryhmä ja pääsen taas tekemään tietokilpailuita. Olen kyllä löytänyt itselleni kivan "harrastuksen" ja melkeinpä intohimon kohteen kun noita visailuita järjestän. Niitä on kiva järjestää ja luulen että niiden järjestäminen on mahdollista vain täällä Länsituulessa. Tuskin minulla olisi sellaisia mahdollisuus järjestää jos asuisin jossain kerrostalossa. Nyt täytyy visailuista ottaa ilo irti.

Hyvää itsenäisyyspäivän jatkoa kaikille blogini lukijoille!

Lopuksi hiukan kuvia juhlapaikasta missä nuo Suomi100-juhlat olivat sekä juhlan kakusta.

Henkilön Ville Heino kuva.


 Henkilön Ville Heino kuva.

Henkilön Ville Heino kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!