torstai 11. tammikuuta 2018

Minullakin on unelmia

"I have a dream" eli "minulla on unelma" lausui Martin Luther Kingikin puheessaan jo vuonna 1963. Meillä jokaisella on unelmia, ei vain Martin Luther Kingillä. Joko isompia tai pienempiä. Ja se on hyvä. On mielestäni tärkeää, että me ihmiset uskallamme unelmoida.

Minun unelmiani ovat muun muassa matkustamisesta unelmointi, playstation 4:sta unelmointi, laihemmasta minästä unelmointi ja paremmasta taloudellisesta tilanteesta unelmointi. Olisi hienoa, mikäli pääsisi matkustelemaan taas pitkästä aikaa. Ihan vain päivän reissu johonkin kaupunkiin tai yön yli reissu piristäisivät kummasti elämää ja siitä minä unelmoin.

Olisi myös hienoa, mikäli minulla olisi uusin playstation eli playstation 4. Siihen saisi myös uudempia pelejä ostettua kuin playstation 3:seen. Esimerkiksi uusin NHL-peli toimii vain playstation 4:lla. Unelmoinkin myös playstation 4:sta.

Näiden lisäksi unelmoin myös laihemmasta minästä. Siitä, että saisi otettua itseään niskasta kiinni ja pystyisi laihduttamaan jopa parikymmentä kiloa pois itsestään, siitä minä unelmoin! Unelmoin myös siitä, että minulla olisi parempi taloudellinen tilanne. Monien muiden unelmienikin tiellä on heikko taloudellinen tilanne. Minulla on hyvin alhaiset tulot, ja osa tuloista menee ulosottoon. Olisikin hienoa mikäli minulla olisi enemmän rahaa käytössäni.

Miten sitten toteutan unelmani? Entä mitkä asiat ovat unelmieni tiellä? Yhden painavan esteen toinkin jo äsken esille. Monen unelmani tiellä on heikko taloudellinen tilanteeni. Minulla ei ole niin vain varaa matkusteluun tai playstation 4:sen ostamiseen. Pieneen reissuun minulla voisi olla varaa sitten kun olen säästänyt jonkin aikaa.

Minulla on säästötili, jonne laitan 50 euroa kuukausittain. Nyt säästötililläni on nolla euroa, mutta puolen vuoden päästä minulla voisi olla varaa pieneen reissuun. Silloin minulla pitäisi olla säästössä 300 euroa. Minun lienee pakko valita kumpaan säästän, säästän joko matkusteluun tai playstation4:sen ostamiseen ja minä valitsen mielummin matkustelun.

Laihduttamisen esteenä voivat olla saamattomuus ja itsekurin puute. Laihduttamisesta unelmoiminen lienee helpoiten toteuttavissa, se on kuin itsestä kiinni ja ei vaadi taloudellisia satsauksia. Pitää ottaa vain itseään niskasta kiinni ja ruveta syömään terveellisemmin ja vähemmän sekä alkaa pitämään ruokapäiväkirjaa ja alkaa liikkumaan enemmän. Ruokavaliosta huolehtiminen ja liikunta ovat avaimia laihduttamiseen. Osaamattomuudesta tuskin laihduttaminen kiinni jää, sillä olenhan todistanut itsellenikin pystyväni laihduttamaan jopa 25 kilonkin verran.

Ja voisinhan minä unelmoida isommistakin asioista, jos haluaisin. Voisin haaveilla esimerkiksi omasta huvipurresta tai edes siitä, että pääsisin joskus tekemään yhden reissun jollain hienolla huvipurrella.

On mielestäni hyvä, että me ihmiset unelmoimme ja uskallamme unelmoida. Niin pienistä kuin isoistakin asioista. Miksi sitten on hyvä unelmoida ja haaveilla? Ehkä niistäkin syistä mitä ammatinvalinnanohjaaja Leena Ståhlberg on tuonut eräässä Aamulehden artikkelissa esille.

Unelmat auttavat elämään omannäköistä, onnelliselta tuntuvaa elämää. Unelmien kautta saattaa löytää myös uusia toteuttamiskelpoisia ajatuksia ja konkreettisia tavoitteita. Ja unelmoinnista tulee myös hyvä mieli. 

 Unelmoidaan! Laitetaan mielikuvituksemme käyttöön ja unelmoidaan hulluimmistakin asioista! Sellaisista asioista, jotka tuntuvat omilta ja luovat meille jo unelmina hyvän olon tunnetta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!