lauantai 13. tammikuuta 2018

Paha Nuutti vei joulun pois

Tänään on ollut haikea fiilis. On Nuutinpäivä ja silloinhan perinteisesti paha Nuutti on tullut ja on vienyt joulun lopullisesti pois. Minäkin korjasin joulukoristeet pois tänään asunnostani, pistin ne siististi komeroon odottamaan ensi joulua. Olen melko vanhoillinen näemmä tässä asiassa, minun mielestäni joulun aika päättyy vasta Nuutinpäivänä. No mielummin joulun aika päättyy vasta Nuutinpäivänä kuin esimerkiksi loppiaisena, silloin joulun ajasta voi nauttia pidempään. 

Henkilön Ville Heino kuva.

Joulu on minulle rakasta ja tärkeää aikaa. Ensinnäkin on ihanaa aikaa odottaa joulua saapuvaksi. Joulun odottamisaikakin on mukavaa aikaa, silloin leivotaan ja tehdään muutenkin joulua ja kuunnellaan joululauluja. Tänä vuonna joulun odottamisaika varsinaisesti alkoi varmaankin siitä päivästä kun tein ruskean pipareiden taikinan eli 9.12.2017 ja loppui aatonaattona 23.12.2017.

Joulun odotusaika kesti tänä vuonna minulla noin kaksi viikkoa ja sitten alkoi joulun aika. Joulun aika kestikin sitten aina 24.päivästä joulukuuta aina tähän päivään saakka. Joulun aika kesti melko pitkään, mutta taas tälläkin kertaa joulu oli kuitenkin suht nopeasti ohikin. Joulu on läsnä elämässämme melko pitkän aikaa, jos miettii että siihen kuului tänäkin vuonna niin joulun odotusaika kuin varsinainen joulun aikakin.

Eli joulu oli minun elämässäni läsnä noin kuukauden verran. Tai ehkä sitä joulua odotti tänäkin vuonna pidemmänkin aikaa kuin vain kaksi viikkoa, mutta varsinainen joulun valmistelu alkoi 9.12.2017.       

Olen kirjoitellut blogiini paljon jo joulusta ja miksen olisi kirjoittanut. Joulu tuntuu helpolta aiheelta tuottaa tekstiä tänne blogiini. Siitä riittää kirjoitettavaa ja siitä on ollut myös mielenkiintoista lukea eri blogitekstejä. Olen tykännyt kun muutkin ihmiset ovat kirjoittaneet melko paljon joulusta.

Ja tänäkin vuonna oli hyvä, kun joulun leivonnaisia ja muita herkkuja riitti pitkään, varsinaisten joulun pyhien ylikin. On ollut ikään kuin pehmeämpi pudotus joulun jälkeiseen elämään.

Mutta nyt se joulu on lopullisesti ohi ja mieli on hieman maassa. No jos jotain hyvää hakee, niin nyt mennään jo vauhdilla kevättä kohti. Ja keväthän on hienoa aikaa. Se on keleiltään hienoa aikaa ja se on usein myös upeaa aikaa meille jääkiekkofaneille kun on playoffseja ja on jääkiekon MM-turnaustakin. Sekä tänä vuonna on myös olympialaiset.

Mikä siinä joulussa sitten oli parasta tällä kertaa? No ehkä joulun tunnelma, se kun pirtissä oli hienoja koristeita ja eritoten isäni kanssa vietetty aika. Tietenkin siskoni lasten Vilman ja Veikonkin kanssa vietetty aika oli tänäkin jouluna kivaa, mutta se aika jäi tänä jouluna valitettavan vähälle. Joululahjaksi sain muuten tänä jouluna Dressmaniin 50 euron lahjakortin, uuden sähkövatkaimen, pesuaineita ja sukkia. 

Kävin myös parturissa tällä viikolla ja alla on nähtävissä uusi, päivitetty lookkini. Jätin rahatilanteenkin takia tarkoituksella parturissa käymisen joulun jälkeiselle ajalle ja olivatpahan hiukseni ennättäneet jo pitkiksi kasvaakin! Olin viimeksi käynyt parturissa joskus kesällä. Parturissa kävin Parturi-kampaamo Tuuliassa ja parturini kustansi 15 euroa, eli ei ollut paha hinta vaikka kynittävää piisasikin. 

Henkilön Ville Heino kuva.

Katsottavaksi ja seurattavaksi muuten jää kuinka tämä bloggaamiseni tämän vuoden aikana kehittyy. Tykkäisin blogata, kun pidän niin paljon kirjoittamisesta mutta jännitettävän aihetta on siinä keksinkö mitään kirjoitettavaa. Vai hiipuuko bloggaamistahtini?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!