torstai 10. toukokuuta 2018

Älä koskaan sano ei koskaan

Pitäisi olla käyttämättä sanaa "ei koskaan" tai "tuskin koskaan". Nyt asia josta olin ajatellut melko epätoivoisesti ja jonka toteutumiseen en ollut jaksanut uskoa onkin toteutumassa ja se on hieno juttu! Ja asia on toteutumassa vielä melko nopealla aikataululla. 

Olenkin täällä blogissanikin puhunut paljon harrastuksestani biljardin pelaamisesta. Kuinka pelaan nykyään biljardia melkein sen 20 tuntia viikossa ja kuinka tykkään biljardin pelaamisesta. Pelaan biljardia täällä Länsituulessa, joka on tällainen mielenterveyskuntoutujien asumiskeskus. Yksi ongelma biljardin pelaamisessa on kuitenkin ollut. 

Tämän Länsituulen nykyinen biljardipöytä on ollut jo pitkään heikossa kunnossa, esimerkiksi pöydän vallit eivät ole enää olleet kovinkaan hyvässä kunnossa. Ne eivät ole toimineet peleissä siten kuin niiden pitäisi toimia. Mutta nyt tuota ongelmaa ollaan korjaamassa, sillä Länsituuli on eilen saanut johtoportaalta luvan hankkia uuden biljardipöydän! Olenkin ollut asian suhteen tosi iloinen, ihan fiiliksissä. Mielestäni on tärkeää, että tänne Länsituuleen hommataan vihdoin uusi biljardipöytä. Vanha biljardipöytä onkin palvellut Länsituulen asukkaita jo vuodesta 2010 lähtien eli 8 vuotta. 

Eilinen päivä oli vuorineuvos Tuuraa lainaten oikein ilon ja onnen päivä! Siitäkin huolimatta, että Suomi nujertui Tanskalle jääkiekon MM-kisoissa maalein 2-3. En vaan olisi uskonut että tänne oikeasti hommataan uusi biljardipöytä, ainakaan sinä aikana kun minä täällä vielä asun. Mutta koskaan ei saisi sanoa ei koskaan. Olin aika skeptinen sen suhteen, että tänne Länsituuleen hankittaisiin uusi biljardipöytä, sillä kyllähän tätä hankintaa varten pitää jo kaivaa taskun pohjalta melko paljon kuvettakin. 

Mutta taannoin minun kirjoittamallani jutulla biljardin pelaamisesta Länsituulessa on kuulemma ollut hyötyä tässä asiassa. Ja sekin lämmittää mieltäni, kerrankin minustakin on jotain hyötyä ja vieläpä tällaisessa asiassa joka on minullekin melko tärkeä. Olen aiemmin linkittänyt tämän biljardijutun tännekin ja se on julkaistu siis Länsituulen kotisivuilla. Voin vielä kerran linkittää toki jutun tänne, jos joku haluaa sen vielä lukea. Ehdottomasti kannattaa juttu lukea, sillä siitä selviää että en ole ainoa innokas biljardin pelaaja Länsituulessa vaan täällä eletään melkoista biljardin pelaamisen nousukautta ja siinä selviää myös miten tuo vanha biljardipöytä on hajalla ollut. 

Mieleni minun teki eilen pomppia tasajalkaa ilosta, sillä olin niin onnellinen nyt tästä asiasta ja olen sitä toki vieläkin. Kai siellä Länsituulen johtoportaassakin ymmärrettiin että lajiin kannattaa satsata. Biljardin pelaamisesta on paljon hyötyä ja iloa täällä, se on yhteisöllistäväkin tekijä ja lajia pelataan täällä paljon. Ja kun se vanha biljardipöytä oikeasti oli jo hajalla. Oikeastaan se vanha biljardipöytä ei edes ollut niin iso kuin biljardipöydän pitäisi oikeasti olla, se oli vähän pienempikokoisempi. Toivo elää siis senkin suhteen, että tänne saataisiin isompikin biljardipöytä.

Sitten asiasta toiseen. Se on käynnissä jääkiekon MM-kisatkin. Toisaalta kisoista on aluksi ollut vaikeaa välillä kiinnostua ja innostua sillä mukana on ollut niin paljon näitä selvää pässinlihaa-pelejä. Pelejä joissa on ollut isot tasoerot joukkueiden välillä ja jotka on päättynyt jotain 7-0 tai 10-0 tuloksilla. 

Mutta ehkä jos eilisestä Tanska-pelistäkin jotain positiivista hakee niin se oli ensimmäinen kunnon testi Suomenkin joukkueelle. Läpsyttelyt on nyt läpsytelty ja on aika alkaa pelaamaan kovempia pelejä kovemmilla panoksillakin. Ja kansa viihtyy pelejä seuraamassa entistä paremmin. 

Minulle iloinen asia oli se, että minäkin sain muutkin kuin Suomen MM-pelit netissä näkyviin. Sain tällaisen edun Osuuspankin omistaja-jäsenenä käyttööni. Sain Cmoren ensin kuukaudeksi ilmaiseksi käyttööni ja sitten se jatkuu jos ei lopeta tilausta niin kestotilauksena. Toki minä ajattelin lopettaa tilaukseni tämän ilmaiskuukauden jälkeen.

Mutta näen tosiaan muutkin kuin Suomen pelit jääkiekon MM-kisoista ja se tietenkin myös ilahduttaa minua. Ensin olin että voi rähmä, minullahan ei ole nettiä kotonani millä katsella kisoja mutta sitten sain kisat näkyviin parien latausten jälkeen iphoneeni. Tosin iphonestani on näyttö hajalla, mutta kyllä kisalähetyksiä voi silti silläkin katsella. Oikeastaan paljonkin paremmin kuin mitä aluksi pelkäsin. 

Ja sitten voin katsella kisoja tällä Länsituulen tietokoneellakin. Päiväpeleistä noin tunnin verran, eli teen silloin niin että katselen ensin toisen puolen iphonella ja toisen puolen tietokoneella. Ja sitten iltamatsit voin kokonaan katsella tällä tietokoneella, niin on Länsituulen hoitajien kanssa sovittu.  

Tässä muuten tuo kirjoittamani juttu biljardin pelaamisesta Länsituulessa: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!