tiistai 25. syyskuuta 2018

Biljardi sai ja saa minut innostumaan- ja hyvä niin!

Milloin viimeksi innostuin? Silloin ainakin innostuin selvästi, kun ensinnäkin sain idean siitä että olisi hienoa että tänne Länsituuleen tulisi meitä innokkaita biljardin pelaajia opastamaan joku lisää lajin saloihin ja vieläpä ns. hyväntekeväisyyshengellä. Joku joka on aktiivinen pelaaja, joko ammattilainen tai harrastaja. Innostus ei laantunut kun en ollut idean suhteen liian kriittinen vaan päinvastoin, aloin miettimään kuinka idea voisi olla mahdollista toteuttaa.

Testasin idean realistisuuden suht paljon käyttämälläni ja luotettavaksi kokemallani keskustelupalstalla netissä eli Jatkoajan keskustelupalstalla. Kysyin siellä kuinka mahdollista tuollaisen idean toteuttaminen on. Sielläkään ei ideaa tyrmätty vaan sitä pidettiin ihan mahdollisena toteuttaa. Yhden nimimerkin mukaan tällainen harrastaja voisi tulla vapaaehtoisesti ihan mielelläänkin opettamaan biljardin peluuta, se kun on hänellekin melko todennäköisesti uusi kokemus. Sain myös yhden kontaktin tuota kautta, mikä saattaisi myös johtaa siihen että saisimme sitä kautta tällaisen "sparraajan" meille tänne Länsituuleen. 

No kun ideaani ei tyrmätty vaan sitä pidettiin jopa mahdollisena toteuttaa niin siitähän innostukseni sai vaan lisää bensaa liekkeihin. Lähetin tämän jälkeen sitten sähköpostia hämeenlinnalaiseen biljardisalikahvilaan Pool Cafeeseen. Kysyin heiltä suoraan voisivatko he auttaa minua tässä asiassa. Se ei vielä tuottanut tulosta. 

Mutta tämän jälkeen olin yhteydessä Facebookin välityksellä Hämeenlinnan biljardiseuraan ja he näyttivät idealleni vihreää valoa. Sain asian järjestymään, tämä biljardiseura lupasi heti antaa meille länsituulilaisille opastusta biljardiin ja nyt tänne tulee yksi edustaja käymään Hämeenlinnan biljardiseurasta. Innostuin tästä sitten ihan täysillä! Tämähän on luultavammin hyvä mahdollisuus oppia lisää biljardista! Ja toivottavasti moni muu minun lisäkseni innostuisi tästä asiasta, se olisi hienoa. Sillä yhteisönkin takia tässä kuitenkin järjestellään biljarditurnausta ja oheisohjelmaa sinne. 

Täällä Länsituulessa pelataan paljon biljardia, mutta monella meistä on kuitenkin lajin parissa vielä aika paljon kehittymisen varaa. Mutta minulla on sellainen luulo, että moni kuitenkin ihan mielelläänkin oppisi lisää lajista nimeltä biljardi. Ja kuuntelee varmaan mielenkiinnolla tällaista aktiivisempaa ja ehkä kokeneempaakin biljardin pelaajaa, siinä perusteluita idealleni. Toivottavasti tällaista on ehkä jopa kaivattu täällä Länsituulessa? Tai ainakin asia ja vierailija otetaan isollakin ilolla vastaan? Tuleehan hän tänne kuitenkin vapaaehtoisesti ja hyväntekeväisyyshengellä, mistä ainakin minä nostan isosti hattua. 

Vaikutan muutenkin olevan persoona joka helposti innostuu erilaisista asioista. Niin kuin tästäkin asiasta, minua ei tarvinnut paljoa houkutella kiinnostumaan asiasta vaan innostuin siitä herkästi. Ja mielestäni innostuminen on ihan tervetullut asia. Se tuo paljon iloa elämään kun on rohkeus heittäytyä asioille, on rohkeus innostua asioista ja innostuu niistä. 

Innostuminen näkyy minusta varmasti ulospäinkin. Puhun ja kirjoitan paljon asioista mistä olen innostunut. Niin kuin tästä biljardistakin. Monesti me suomalaiset olemme vaan liian rauhallisia, hiljaisia ja yritämme pysyä tyynenä. Yritämme kätkeä innostuneisuuden tunteen, mutta mielestäni innostusta ei kannattaisi peitellä. Vaan se on hyvä kun uskaltaa innostua! Se on kuitenkin positiivinen tunne ja positiivisuuttahan me tarvitaan. Ja elämän sisältökin pysyy mielekkäänä kun on asioita mistä innostua. 

Voi olla, että tulen kirjoittamaan lisääkin nyt tästä innostumisesta kun vauhtiin pääsin. Kunnes olen hiukan lisää tutkaillut innostukseen liittyvää tietoutta.    

Innostumisiin!

4 kommenttia:

  1. Aito...Innostuminen...Ei Ole Koskaan Pahasta Tai Hävettävää. Innostuminen osoittaa mielen kiinnostumista jostakin asiasta. Silloin innostumisen myötä...Monesti myöskin...Ilostumisen ja Onnellisuuden tunteita alkaa heräämään ja näkymään. Minulla on myös innostumis-vaihde ollut päällä biljardin suhteen jo muutaman vuoden, ja se tuntuu vievän minua yhä enemmän mukanaan, en halua jarrutella intoani biliksen suhteen.

    VastaaPoista
  2. Biljardi on itsellenikin rakas harrastus. Olisi kiva osallistua enemmän lajin erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi olen lähiaikoina innostunut tuosta dartsista, ja onkin juuri hakusessa darts taulut mökille ja kotiin.

    VastaaPoista
  3. Biljardi on kyllä hieno laji. Valitettavasti vain en ole viimeisen vuoden aikana päässyt sitä taas pelaamaankaan kovin montaa kertaa, itse asiassa vain kerran. 🤔☹️

    Pelasin biljardia vain tuolla mielenterveyskuntoutujien asuin- ja toimintayksikössä Länsituulessa jossa asuin muutaman vuoden ja jossa olen vieläkin saanut kotikuntoutujana saanut käydä.

    Tosin kun tuli tämä korona perkele niin vierailuita on rajoitettu ja biljardin pelaaminenkin on siinä samassa jäänyt. Mutta ehkä joskus taas, toivottavasti?

    Hienoa että biljardi on muillekin rakas harrastus. Dartsia minä en olekaan itse koskaan kokeillut, mutta toivottavasti sinä Jani löydät darts-taulun ja tikat mökillesi!

    VastaaPoista
  4. Kiva että löytyy uusia harrastuksia. Biljardi sopii hyvin monille, ja sinnikkäimmille vaikka pyörätuolista pelattuna. Mukavaa, että biljardisaleja löytyy kuntoutuspaikkojenkin läheltä. Itse löysin tämän mainion biljardipaikan heidän kauniin kesäterassinsa kautta. Ja sijainti keskellä Helsinkiä!
    https://www.groovetownjack.fi/

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttia!