lauantai 6. lokakuuta 2018

"Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta täällä ollaan vietetty erittäin kiva viikonloppu"

Länsituulessa on mitelty nyt viikonloppuna biljarditurnausta. Kilpailun pääjärjestäjä Ville Heino on erittäin tyytyväinen siihen kuinka turnaus on toistaiseksi edennyt. 

- Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta täällä ollaan vietetty erittäin kiva viikonloppu, Ville Heino lataa selvästi tyytyväisenä.

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta? Onko jokin asia mennyt sitten huonosti?

- Yksi sairastapaus turnaukseen valitettavasti mahtui. Kaikki halukkaat eivät sairastapauksen takia päässeet osallistumaan turnaukseen ja se on tietenkin ikävää, turnauksen pääjärjestäjä Heino kertoo.

- Myös yksi turnaukseen osallistunut kilpailija melkein jätti leikin kesken, kun ei meinannut enää jaksaa pelata. Onneksi hän kuitenkin lopulta pelasi kaikki alkulohkon pelinsä.

Tämä on nyt toinen isompi biljarditurnaus joka Länsituulessa on järjestetty noin puolen vuoden aikana. Miksi tällaisia turnauksia ylipäänsä järjestetään?

- Nämä on hauskoja ja mielenkiintoisia tapahtumia. Turnaukseen osallistuvat pelaajat ovat selkeästi innoissaan näistä turnauksista ja turnauksille näen olevan kysyntää, Heino vastaa ja lisää.

- Turnauksia järjestetään sen takia että meillä Länsituulen asukkailla ja kotikuntoujilla olisi mielekästä tekemistä ja biljardipeli on aina myös sosiaalinen tapahtuma. Turnaukset omalta osaltaan lisää täällä Länsituulessa varmasti yhteisöllisyyttä.

Heino myös kertoo että tämä viikonloppu on vietetty Länsituulessa pitkälti biljardin parissa. Pelejä on ollut aamusta iltaan asti ja muutakin biljardiaiheista aktiviteettia on ollut.

- Täällä oli tänään lauantaina Hämeenlinnan biljardiseurasta edustajia paikalla opastamassa meille lisää biljardin pelaamista. Se oli erittäin mielenkiintoinen ja hyödyllinen "oppitunti".

Heino on kiitollinen että Hämeenlinnan biljardiseura saatiin mukaan tähän biljardiviikonloppuun.

- He tulivat tänne hyväntekeväisyyshengellä joten senkin takia täytyy olla tosi kiitollinen. Kiitin heitä jo heidän pois lähtiessään, mutta perästä päinkin vielä kuuluu. Aion pistää vielä Hämeen Sanomien tekstiviestiosastolle kiitokset heille.

Heinon itsensä voi nimetä olleen turnauksen pääjärjestäjä. Onko tällaisen turnauksen järjestäminen työläs projekti?

- Ei, päinvastoin. Tämän turnauksen järjestäminen ja sen pyörittäminen on ollut erittäin nautinnollista ja mielenkiintoista. Koko viikonloppu on kulunut biljardin ja tämän turnauksen parissa, mutta se on ollut vain hauskaa. Olen tykännyt tästä joka solullani.

Heino itse on varsin aktiivinen biljardipelaaja. Hän kertoo pelaavansa parhaimimllaan noin kaksikymmentä tuntia viikossa. Ja hänen omat pelinsäkin ovat sujuneet tässä turnauksessa mainiosti.

- Voitin turnauksen alkulohkon puhtaalla pelillä. Pelasin kahdeksan peliä ja voitin niistä jokaisen.

Heino kertoo olevansa jopa yllättynyt siitä kuinka hyvin turnaus hänen osaltaan on toistaiseksi sujunut.

- No odotin voittavani alkulohkossa neljä peliä eli siihen nähden kahdeksan voittoa alkulohkossa on kyllä menestys.

Mutta menestyksen ei saa antaa nousta päähän vaan vielä on pitkä matka taivallettavana?

- No huomenna täällä Länsituulessa mitellään tämän turnauksen pudotuspelit, Heino sanoo.

Heino kertoo myös että hänen tavoitteensa on yltää turnauksessa vähintään neljän joukkoon. Keväällä järjestetyssä turnauksessa Heino sijoittui toiseksi. Mutta jos matka katkeaa jo puolivälierissä niin sekään ei maata kaataisi?

- No voin olla jo nyt tyytyväinen turnauksen kulkuun. Voitin kuitenkin alkulohkon puhtaalla pelillä ja se kertoo että potentiaalia on. Ja tärkeintä ei ole edes menestys vaan se että on ollut pirun hauskaa.

- Ja turnauksen järjestäjänä minulle olisi iso voitto jo sekin että turnaus sujuisi loppuun asti hyvin.

Heino kuitenkin myös taustoittaa että tällä kertaa pudotuspelimaailma tässä turnauksessa ei ole aivan niin raadollinen kuin keväällä oli.

- No nyt vaaditaan kaksi voittoa jatkopaikkaan pudotuspeleissä. Ensimmäisestä virheestä ja sen takia mahdollsesta häviöstä ei ole heti ulkona vaan saa toisen mahdollisuuden.

Tätä Heino pitää hyvänä asiana.

- No meidän tasolla pelit voivat ratketa vielä herkästi tuurillakin. Saattaa vaikka mennä yksittäisessä pelissä kivi pussiin mustaa pussittaessa ja hävitä pelin tai sitten mennä musta pussiin ennen aikaisesti.

-Kun jatkopaikkaan vaaditaan kaksi voittoa niin saadaan varmemmin paras jatkoon parista.

 Kiitos Heino haastattelusta. Kuinkas tulevaisuus biljardin parissa? Onko tulossa uusia turnauksia?

- Toivottavasti! Nämä on niin kivoja tapahtumia ja mukavaa kun väellä on hauskaa yhdessä. Toivottavasti tänne saataisiin turnaus järjestettyä nopeammin uudelleen kuin mitä viimeksi meni. Nyt oli noin puolen vuoden väli näillä kevään ja syksyn turnauksilla. Toivon että seuraavaa turnausta ei tarvitsisi odottaa puolta vuotta.

Mutta se on Heinon mukaan kiinni siitäkin kuinka järjestäjiä turnauksille löytyy.

- No on joo. Tämä Länsituuli on tällainen asuinpaikka että täällä ei asuta kovin pitkäaikaisesti yleensä vaan väki vaihtuu. Siksi voi olla että tämän turnauksen järjestäjät asuvat kohta muualla ja uusia järjestäjiä ei enää löydykään niin vain.

Mutta vihreää valoa biljardiväritteiselle tulevaisuudelle ovat näyttäneet muutkin kuin biljarditurnauksen järjestäjät ja pelaajat?

- On kyllä. Hämeenlinnan biljardiseuran edustajat itse ehdottivat että he voisivat käydä Länsituulessa useamminkin vierailulla. Vaikka kaksi kertaa vuodessa, eli seuraavankin turnauksen ohessa voisi vierailu taas järjestyä.

- Ja tämän seuran edustajat olivat muutenkin erittäin ystävällisiä ja sanoivat että sosiaalisessa mediassakin voi ottaa heihin yhteyttä jos kysyttävää biljardista tulee! 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!