lauantai 27. huhtikuuta 2019

Jännitystä ilmassa!

Kuvan mahdollinen sisältö: kengät ja ruoka
Tänään pistän jäähallille jalkaani "finaalikengät"

HPK johtaa Liigan finaalisarjaa Kärppiä vastaan voitoin 2-1 ja seuraavan pelin HPK pelaa Kärppiä vastaan tänään Hämeenlinnassa.

Nyt jännittää ekstra paljon tuo tänään edessä oleva finaalipeli. Nyt kun olisi hyvä mahdollisuus pistää finaalisarja jo katkolle. Voitto kotihallissa niin HPK olisi jo voiton päässä mestaruudesta. Tajuatteko, HPK olisi silloin jo voiton päässä mestaruudesta! Tuota tilannetta ei ole täällä koettu kuin viimeksi keväällä 2006 että finaalisarja on katkolla HPK:lle. 


Mutta sitten se vastakohta, se ikävä vastakohta. Jos HPK tänään häviäisi olisi sarja taas tasatilanteessa ja seuraava peli Oulussa. Jos Kärpät nyt tänään voittaisi niin Kärpillä olisi sen jälkeen hyvä mahdollisuus pistääkin itselleen sarja katkolle. 

Tai mistä näistä tietää. Vähän pahoin pelkään että se tappioton vire kotihallissa on päätyttävä sekä Kärpillä että valitettavasti myös HPK:lla joskus. Kärpillä se päättyi jo, ja ettei tänään olisi vaan sitten vuoro HPK:n hävitä ensimmäisen kerran näissä pleijareissa kotonaan?

No ei tietenkään ole, kunhan peloittelin. Tänään tosiaan olisi toivottavaa että koko kotiyleisö syttyisi ennen näkemättömään kannustukseen ja otettaisiin jälleen kerran kotivoitto ja pistettäisiin finaalisarja jo katkolle. Mutta ei sekään nyt vielä maailman loppu olisi jos tänään tulisi häviö.

Mutta olisihan se hienoa mikäli tänään tulisi Kerholle voitto ja finaalisarja olisi sen jälkeen katkolla hämeenlinnalaisille. Tämä että olemme kuitenkin jo kahden voiton päässä mestaruudesta pistää nyt sitten jännittämään tosiaan ekstra paljon. Vielä ei saisi leijuakaan ja vielä pitäisi pistää jäitä rutosti sinne hattuun, ei tule sitten pahimmassa tapauksessa kovia pettymyksiä. 

Mutta jotenkin niin vaikeaa pistää nyt niitä jäitäkin sinne hattuun, finaalisarja on kuitenkin mennyt hyvin Kerholta, olemme kahden voiton päässä mestaruudesta ja olemme esittäneet todella hyvää jääkiekkoa Kärppiä vastaan.

Mutta olen joutunut niin monta kertaa pettymään jääkiekon seuraamisessa että olisi ihan järkevää pistää vielä niitä jäitä hattuun. Ei tulisi sitten liian kovia ja rajuja pettymyksiäkään. En nyt ala listaamaan tähän niitä kaikkia hemmetin pettymyksiä ja kääntämään siten veistä omassa haavassani, mutta kyllähän niitä piisaa. Omat suosikkijoukkueeni jääkiekossa sellaisia olleet sitten kuitenkin (Leijonat ja HPK) että isompi menestys ollut lähinnä harvinaisuus mutta isommatkin pettymykset sitten taas liiankin tuttuja. 

Ja sitten toisaalta taas se 3-1-tilannekaan finaalisarjassa ei olisi vielä varma mestaruus tietenkään silloinkaan, vaan vaatisi vielä sen yhden voiton. Olen jopa törmännyt HPK-leirissä sellaiseen hajatelmaan että kunpa mestaruus ratkeisi kotihallissa ja finaalisarja menisi poikki Kerhon hyväksi voitoin 4-2. 

Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö ja koripallokenttä

Olisihan se tietenkin hienoa mikäli HPK ratkaisisi mestaruuden itselleen ensikerran historiansa aikana kotihallissa, mutta sittenkin olen sitä mieltä että sarja poikki niin pian kuin vain mahdollista. Kärpät kuitenkin pahimmillaan voi olla sen verran kova vastus että parempi saada sitten 3-1-tilanteessa sarja vain poikki niin pian kuin vain onnistuu sarjan katkaisu ja mestaruuden varmistus. Tapahtui tämä sitten vaikka siellä Oulussa.

Ja sarjan poikki pistäminen voi olla aina haastavaa, joten olisi hyvä jos tuo hoituisi mahdollisimman nopeasti sitten kun sen aika HPK:lla on, jos on. Ja urheiluhistoria on nykyään melkein täynnä tilanteita joissa on noustu mahdottomastakin tuntuneesta tappiotilanteesta voittoon. 

Esimerkiksi vuonna 2017 KalPa johti finaalisarjaa Tapparaa vastaan jo voitoin 2-0, mutta Tappara rynni tasoihin ja ohi finaalisarjassa vieden lopulta mestaruuden voitoin 2-4. KalPallakin oli tuolloin mahdollisuus vielä yhdellä voitolla pistää sarja katkolle itselleen mutta sitä ei enää tullutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!