keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Miltä tulevaisuuden kuvioni näyttävät?

Olen kirjoitellut tänne blogiini päivityksiä viime aikoina yllättävän ahkerasti. Toisaalta viime aikojen päivityksistä suurin osa on käsitellyt jääkiekkoa ja HPK:ta. HPK pelaa tällä hetkellä Liigassa pudotuspelejä ja varmasti sen vuoksi siitä on minulla tekstiä riittänyt. Mutta nyt koitan kirjoittaa siitä, mitä minulle tällä hetkellä kuuluu. Noin niin kuin muutenkin kuin vain lätkäfanittamisen saralla. Seuraavaksi kuitenkin vielä parit kokovartalokuvat minusta kun olen nuo uudet housut jalassani.



Oman elämäni tällä hetkellä polttavin kysymys lienee varmasti se että mitä meinaan tehdä tulevaisuudellani. Työkokeilu päättyi pari viikkoa sitten ja nyt tulevaisuuden kuviot ovat hieman levällään ja auki. Pitäisi tehdä ratkaisuja sen suhteen mitä tulen jatkossa tekemään. Jatkanko kuntoutustuella? Palaanko vähitellen takaisin jo työelämään? 

Minulla on lääkärikin 16.4, jossa varmasti myös keskustellaan lisää kuntoutumisestani ja siitä mikä minulle on tällä hetkellä paras vaihtoehto. Tosin työkokeilukin sujui sen verran hyvin etten ainakaan sen perusteella näe mitään estettä sille miksen voisi jo työelämäänkin vähitellen palata. Jos vain jostain saisin palkkatyötä.

Sen päätöksen olen kuitenkin jo tehnyt että en aio enää palata takaisin tuonne naapuritaloon Majakkaan, jossa olin siis kolmena päivänä viikossa töissä ennen työkokeilua. Siellä en viihtynyt, työtehtävät olivat tylsiä ja puuduttavia ja korvaus tehdystä työstä oli hyvin minimaalinen. Jotain vähän päälle 30 euroa oli palkka per kuukausi. Majakassa tehtiin siis kuntouttavaa työtä.

Klubitalolla ajattelin jatkossakin käydä kerran viikossa. Sielläkin on kuntouttavia työtehtäviä, lähinnä keittiöpuolen tehtäviä kuten ruoanlaittoa ja sehän on sitä minun ominta alaani. Sen päätöksen olen myös kyllä tehnyt etten ainakaan kovin mielelläni ota enää vastaan noita Länsituulen keittiötyötehtäviä, etenkään lounas- ja päivällisvalmisteluja.

Ne olivat myös tylsiä kun niissä joutui paljon odottelemaan ja niistä ei saanut minkäänlaista korvausta. Tosin pöytien pyyhintätehtävän maanantaisin otin äsken vastaan, mutta se vielä menee kun sen tehtävän voi vaan tehdä pois alta. Joka maanantai täytyy olla pyyhkimässä pöydät, tuolit ja lakasemassa lattiat kello 13 ja kello 17 Länsituulen ruokasalissa.

Minulla on tänään ollut hiukan masentunut olotila. En saanut viime yönä kunnolla nukuttua. Valvoin jonnekin 24-01 asti sen vuoksi kun hammasta särki niin kovasti. Ja jouduin heräämään aamulla jo siinä puoli kahdeksan aikaan että ehdin aamulla olleisiin labrakokeisiin. Nukuinkin nyt sitten tänään päivällä peräti kolmeen kertaan päiväunet. Aamupalan syötyäni, ruoan syötyäni ja sitten vain iltapäivällä kun nukutti vieläkin niin kovasti.

Masentunutta olotilaa kyllä pahensi entisestään tuo takaisin tullut talvi. Vuodenajoilla näyttää olevan ainakin minuun selkeästi vaikutusta. Ne iloiset, aurinkoiset kevätilmat piristytti olotilaani selkeästi ja silloin oli koko ajan mieli iloinen mutta nyt kun lunta taas satoi ja talvi tuli takaisin niin mieli on hieman alamaissa. Otin aamulla muutaman talvisen maisemakuvan kävelylenkkini varrelta. Seuraavaksi niitä kuvia.











Eilen olisi ollut äitini syntymäpäiväkin. Äitini olisi täyttänyt 66 vuotta. Äitini siis menehtyi vuonna 2011 ja hänen menehtymisestään on nyt kulunut aikaa 8 vuotta. Kävimme isäni kanssa äitini haudalla Tyrävnnön kirkolla eilen. Isä vei kolmannessa kuvassa näkyvän keltaisen kauniin kukkakimpunkin äidin haudalle. Minulla sen sijaan ei ollut varaa tällä kertaa kukkiin mutta kävin äitini haudalla muuten muistamassa rakasta äitiäni. 
                                                         
Vietin siis isäni luona eilen muutaman tunnin Parolassa. Paikalla oli myös siskon kohta 8-vuotta täyttävä Veikko-poikakin. Oli ilahduttavaa että Veksikin oli paikalla, kun olen nähnyt häntä taas talven aikana harvoin. Toivottavasti tuohon asiaan tulisi nyt parannus taas kun pääsee pyöräilemään niin pääsee fillarilla käymään siskonkin perheen luona useammin.

Yksi ongelmistanihan tässä viime kuukausina on ollut se peliongelma. Mutta sen peliongelmaisten keskusteluillan jälkeen en ole vielä kertaakaan pelannut mitään rahapelejä. Siellä sain kuulla ja nähdä kuitenkin mihin rahaongelmat pahimmillaan voi johtaa että se oli sellainen hyvä herätys itselleni. Kannattaa olla pelaamatta niitä pelejä jos vain suinkin on mahdollista. Ja olenkin skarpannut tuon keskusteluillan jälkeen. Nyt pyrin siihen että tästä huhtikuusta tulisi pitkästä aikaa kuukausi jolloin en laita peleihin ollenkaan rahaa.

Minua vähän ahdistavat edessä olevat juhlapyhät, pääsiäinen ja vappu. Minulla ei ole varaa tänä vuonna juhlia noita pyhiä mitenkään erikoisesti vaan ne ovat päiviä muiden joukossa. Tahtoisin kyllä koristella pirttini kauniilla väreillä ja kauniilla koristeilla sekä laittaa hyvää, erikoisempaa ruokaa mutta tänä vuonna tuo jää haaveeksi. Tosin vappuna varmasti koristelu sitten luonnistuu, kun ilmapallot ja serpentiinit eivät onneksi paljoa maksa. Ajattelin vapuksi tilata netistä musta-oranssisia, HPK:n väreissä olevia ilmapalloja ja serpentiinejä.

Sellaista minulle kuuluu tänään. Huomenna sitten edessä taas tärkeä peli HPK:lla, se peli olisi melkein jo pakko voittaa muuten Tappara voitollaan saisi mahdollisuuden ratkaista finaalipaikan jo lauantaina kotonaan. Ostin tänään lisää kasvovärejä niin saan jälleen "sota" maalauksen tehtyä katsomoon itselleni. Huomenna täytyisi taas löytyä lujaa draivia niin jäältä kuin katsomoistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!