keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Haaveena koris- ja nostalgiareissu Kauhajoelle

Ajattelin jo viime viikon lauantaina että olisi hienoa jos olisi varaa tehdä reissu Kauhajoelle sunnuntaina. Silloin Kauhajoella pelattiin viides finaalimatsi koriksessa Karhu Basketin ja Kouvojen välillä. AJattelin että olisi hienoa käydä katselemassa Kauhajoella silloin mahdollisesti ratkaiseva finaalimatsi ja sitten osallistua siellä vähän siihen juhlintaan ennen kuin alkoi sitten MM-finaali.


Nyt sitten tänään katselin noita virallisia mestaruusjuhlia Kauhajoelta YLE Areenasta. Ja tuli vielä vahvempi fiilis siitä että olisipa ollut hienoa jos olisi ollut varaa tehdä korisreissu tuonne Kauhajoelle. Koris on kuitenkin myös hieno laji ja yleisöystävällinen laji. En ole kyllä elämäni aikana käynyt katselemassa kuin yhden korismatsin paikan päällä, sekin Kauhajoella (kun siellä opiskelin siis vuosina 2005-2009 restonomiksi) mutta sitten olen siihen päälle nähnyt paljon korista tv:stä ja sieltä Elisa Sportista.

Mutta muistan minkälaisen fiiliksen tuo yksikin paikan päällä nähty korismatsi sai aikaan, vaikka silloin taisi jopa olla muistaakseni vielä divaripelikin. Mutta etenkin se tempo ja vauhti sekä yleisöystävällisyys pelissä tekivät minuun silloin heti vaikutuksen. Joku kommentoi joskus aikoinaan vuosina 2008-2010 joskus tuolloin (en muista tarkkaa ajankohtaakaan) kommentoi hehkutukseeni jo silloin että näkisitpä sitten yhden pelin edes jotain muuta lajia, olikohan tuo laji käsipallo? Jotenkin sellain se meni.

Mutta jo tuo koripallo riittää minulle kakkoslajiksi jääkiekon oheen ja olisihan se hienoa päästä näkemään pääsarjatason korismatsi, ainakin yksi vielä paikan päälläkin. Parasta olisi päästä katselemaan tuo korispeli nimenomaan Kauhajoelle. Toinen pieni haave minulla on ollut päästä nimittäin palaamaan vielä tuonne Kauhajoellekin ja näkemään millaiselta siellä mestat nykyään näyttää. Vaikka eihän siellä ole edes kai enää sitä ammattikorkeakoululinjaakaan mitä silloin vuosina 2005-2009 siellä kävin mutta olisihan siellä muuten vielä hienoa päästä käymään. Sen verran paljon tuolla kuitenkin  tuli aikaa vietettyä silloin joskus. 



Voisi tehdä sellaisen nostalgia-, muistelu- ja korisreissun ensi kauden aikana. Siinä haavetta minulle, ja haaveiluhan ei maksa mitään. Tietenkin tällainen haave kalpenee jonkin ulkomaille suuntaavan pelireissun rinnalla mutta tämä on minun haaveeni ja kiitos sinulle jos jaksoit lukea haaveestani.

Jos saan töitä tässä kesän aikana niin sittenhän minulla voisi olla entistä paremmat mahdollisuudet toteuttaa tuo haave jo ensi kauden aikana. Mutta toisaalta, jos tulot kasvavat niin sitten kasvaa heti myös ulosottoon menevä rahamääräkin per kuukausi. Että voi olla että käteen ei sittenkään jää juuri yhtään enempää kuin ennenkään. Mutta tämä on pelkkää spekulaatiota.

Laskin että finaalireissu Kauhajoelle olisi maksanut jotain vähän yli 170 euroa. Ja tuohon laskin kuuluvaksi vain edestakaiset matkat Kauhajoelle, yöpymisen Seinäjoella (Kauhajoella ei ainakaan tainnut opiskeluaikanani olla ainakaan mitään halpaa yöpymisvaihtoehtoa) ja sitten sen pelilipun. Mutta olisihan siellä reissussa pitänyt myös syödä ja varmaan jotain muutakin aktiviteettia harrastaa.

Joku reissu Helsinkiin Seagullsin kotipeliin tai Tampereelle Pyrinnön kotipeliin voisi olla ainakin tällä hetkellä realistisempi haave toteuttaa jo ensi kauden aikana. Tietenkin tällöinkin vastustajan pitää olla Karhu Basket.

Kevään mestareiden pöytä. Siinä on mestareiden värejä edustettuna. Oranssi on siis sekä HPK:n että Karhu Basketin väri ja sitten sininen on tietenkin Suomen väri.

Innostuminen koripalloilusta on minulle melko uutta kyllä vielä. Vaikka jo kymmenen vuotta sitten kävin katselemassa sen korismatsin paikan päällä ja kyllä jo 90-luvulla tuli seurattua koristakin, ainakin finaaleita. Silloin suosikkijoukkueeni oli vielä Torpan Pojat. No, köyhäkin saa unelmoida!


ps. Selvennettäköön loppuun siis että olen aikoinaan opiskellut Kauhajoella. Opiskeluni Kauhajoella sijoittuvat vuosille 2005-2009. Ja nykyään yksi suosikkjoukkueeni on Kauhajoen Karhu Basket, senkin vuoksi että sen kotikaupunkin on entinen opiskelukaupunkini. Ja Kauhajoen Karhu Basket siis voitti Suomen mestaruuden sekä viime että tänä keväänä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!