keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Mitä luen tällä hetkellä?

Vierailin tänään Hämeenlinnan kirjastossa. Minun oli pakko hankkia uusi kirjastokortti koska vanha kirjastokortti oli kadonnut. Hygieniapassin lisäksi olen siis onnistunut hukkaamaan myös kirjastokortin, hyvä minä! Onneksi uuden kirjastokortin sai neljällä eurolla ja lainasin samalla ison kasan kirjoja.

Tulee ihan opiskeluajat mieleen jolloin muistaakseni taisi olla myös samaan aikaan iso määrä kirjoja luettavana. Harvoin käyn kirjastossa nykyään, mutta joskus siellä on hyvä käydä. Pidän kuitenkin nimittäin painettua sanaa yleensä luotettavampana kuin netistä löytyviä artikkeleita. Mitä kaikkea kirjallisuutta sitten lainasin? Mitä luen tällä hetkellä? 



No tässä listaa ja lyhyttä esittelyä tänään lainaamistani kirjoista:

Ajantasainen opas työnhakuun 2.0 

Tämä opus on tarkoitettu lähinnä nuorille alle 30-vuotiaille tueksi työnhakuun. Mutta kyllähän tässä ihan hyviä ohjeita oli varttuneemmallekin väestölle. Luin siis äsken tämän kirjan läpi jo, minulla kesti tämän kirjan lukemisessa sellainen tunti. Tai sanotaanko että tämä terävöitti muistia, kauheasti mitään uutta ja olennaista opetusta ja tietoa kirja ei sisältänyt vaan enemminkin vanhojen mutta tärkeiden asioiden kertausta.

Olennaisimmat asiat varmaan minun kannaltani olivat tässä kijassa tiedot siitä millainen on hyvä työhakemus ja ansioluettelo sekä miten ne laaditaan, miten valmistautua työhaastatteluun ja mikä on palkkatuki sekä mikä on työvalmentaja. Sellaisia ahaa-elämyksiä kirja sai aikaan, että minunkin kannattaa selvittää kuinka kauan työvoimatoimisto maksaa minut mahdollisesti palkkaavalle työnantajalle sitä palkkatukea ja onko minun mahdollista saada työvalmentaja ja onko siitä minulle hyötyä?

Iina Rytinkangas: Tehokas ajankäyttö 

Tämän kirjan lainasin siinä toivossa, että tämän kirjan avulla saisin hyviä vinkkejä siitä miten käyttää aikaa tehokkaasti. Kirja on kai kirjoitettu lähinnä työpaikkoja varten mutta toivon että tästä myös yksityishenkilöllä on mahdollisuus ammentaa tosiaan hyviä vinkkejä ajankäytön hallinnasta.

Kirjan esittelyssä itse asiassa lukee näin: Teos on konkreettinen ja käytännönläheinen ajankäytön hallinnan käsikirja. Teoksen avulla henkilöstö löytää keinot tulokselliseen ajankäyttöön sekä lisää omaa tuloskuntoisuuttaan. Eli työpaikkojahan varten tämä kirja on laadittu, mutta toivottavasti tästä nyt olisi iloa minullekin. Olen pitkään kamppaillut sen ongelman kanssa että miten käyttää kuitenkin rajallista aikaa mahdollisimman hyvin hyödykseen.

Tuomas Kilpi: Blogit ja bloggaaminen 

Tietokirjallisuuttahan minä tällä kertaa kirjastosta lainasin ja vieläpä monin kappalein. Tämän Tuomas Kilven kirjoittaman kirjan uskon minua hyödyttävän kehittyessäni harrastuksessani eli bloggaamisessa. Bloggaajana olen tietenkin myös kiinnostunut bloggaamisesta ja uskon että tässä kirjassa voi olla sellaista tietoa bloggaamisesta mitä en ennen tiennytkään. Paljon olen aiemmin lukenut bloggaamisesta netistä artikkeleita ja niistä olen aina ollut hyvin kiinnostunut. Uskon että tämäkin kirja tulee luettua äkkiä läpi.

Sano se someksi 2

No tästä kirjasta ei ole tarkkaa tietoa miksi tämän lainasin. Tämä kirja osui vain käteeni kirjastossa ja runsaana sekä aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä herätti kiinnostukseni. Tämä on lähinnä yrityksille ja yhteisöille tarkoitettu mutta toivon että tästä on jotain iloa minullekin. Olisi varmaan kannattanut jo tutustua kirjastossa paremmin siihen mitä kirja pitää sisällään, mutta eiköhän tämäkin kirja luetuksi tule.

Kirja mainostaa kertovansa ja opettavansa yrityksille ja yhteisöille sen kuinka niiden kannattaa elää ja esiintyä somessa. Tämä kirja on kirjoitettu lähinnä työelämän tarpeisiin. Kuinka yritys toimii Facebookissa? Miten yritysblogia kirjoitetaan? Ja miten keskustelupalstoilla kannattaa vastata palautteeseen. Voi olla siis ihan mielenkiintoinen opus vaikka nyt ei suoranaisesti yksityishenkilölle ole tarkoitettukaan.

Teija Hoppe/Tom Laine: Työnhakuopas

Tähän kirjaan kohdistuu sitten varmaan suurimmat odotukset näistä tänään lainaamistani kirjoista. Tässä kirjassa myös luettavaa piisaa, sillä sivuja on kirjassa jopa melkein 300. Tämä työnhakuopas mainostaa kertovansa miten pitää ansioluettelo ajan tasalla sekä perinteisessä työnhaussa että internetissä. Miten tuoda osaamisensa esiin eri välineissä ja optimoin näkyvyyteni. Kuinka korostan asiantuntijapuoltani ja teen itsestäni brändin.

Kirja mainostaa lisäksi myös sopivan aktiivisille työnhakijoille uran kaikissa vaiheissa. Eli tämä on tällainen kirja josta odotan sitten kyllä olevan paljon hyötyä ja iloa työnhaussa. Täytyy lukea kirja hyvin ja huolella läpi kannesta kanteen.

Pasi Havia, Ville Lappalainen, Antti Rinta-Loppi: Erilainen ote omaan talouteen

Tämän kirjan lainasin koska odotan saavani tästä vinkkejä taloudesta huolehtimiseen. Kirja mainostaa neuvovansa konkreettisesti miten oma talous otetaan haltuun säästämisen ja sijoittamisen kautta ja miten näillä taloudenhallinnan osa-alueilla saavutetaan kestävä, aidosti toimiva kokonaisuus. Kirjassa myös sanotaan näin: Ota erilainen ote omaan talouteesi ja tule rikkaaksi ilman miljoonia!

Tämä kuuluu myös kirjoihin jonka bongasin vasta kirjastossa. Aluksi minun piti lainata vain kaksi kirjaa tällä kertaa kirjastosta, mutta lopulta lainasinkin peräti kuusi kirjaa! Osa kirjoista on sellaisia jotka kirjastossa herätti mielenkiintoni. Ahaa, tällaisestakin aiheesta on tehty kirja! Otanpas lainaan, ei tiedä vaikka tästä olisi hyötyä vielä minulle. Ja tämä talouskirja on sellainen mistä voi jotain vinkkejä omaan rahan käyttöön saadakin.

Anja Alasilta: verkkokirjoittajan käsikirja

Tämän kirjan lainasin ihan puhtaasti sen takia että haluan kehittyä vain lisää esimerkiksi justiin verkkokirjoittajana. Eli kirjoittajana blogissa, keskustelupalstoilla ja muualla missä tekstiäni netissä julkaistaan. Tämä käsikirja neuvoo miten saan tekstini erottumaan edukseen verkon sisältötulvassa.

Tämän kirjan kirjoittaja Anja Alasilta on maamme kokenein ja kysytyin verkkokirjoittamisen kouluttaja. Ja hänen koulutuksensa ja aiemmat kirjansa ovat saaneet paljon kiitosta selkeydestään ja käytännönläheisyydestään. Uskon kirjasta siis olevan paljon iloa minullekin!

Tässä nämä tänään lainaamani kirjat Hämeenlinnan kirjastosta. Nyt on niin komea kelikin ulkona, että voi istua auringossa ja perehtyä näihin kiinnostaviin kirjoihin!

Minkä kirjan sinä näistä muuten ensimmäisenä lukisit? Onko joku sellainen kirja josta olisi myös sinulle hyötyä, iloa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!