lauantai 1. kesäkuuta 2019

Ruusut edellisille työpaikoilleni

Minä olen 34-vuotias ja haen tällä hetkellä aktiivisesti töitä. Toukokuun aikana lähetin ikäni verran työhakemuksia eli 34 kappaletta. Luku on yllättävän suuri ottaen huomioon että usein tuskailin työhakemusten lähettelyn kanssa ja liian usein minut olisi saattanut nähdä sängyllä loikoilemassa, sen sijaan että olisin ollut tietokoneella työhakemuksia lähettämässä. 

Tässä kuitenkin varmasti vanha sanonta pitää hyvin kutinsa, pienistä puroista syntyy iso joki. Kun lähettää 1-2 työhakemustakin päivässä niin on lähetettyjen työhakemusten määrä kuukaudessa yllättävän isokin määrä. No tässä uutta työpaikkaa etsiessä on hyvä paikka muistella vähän menneitäkin. Minkälaisissa paikoissa olen viihtynyt aiemmin työurani aikana? Mikä minut on saanut viihtymään töissä? 

Usein olen ollut pidetty työntekijä, joten siitä pitäisi saada lisää itseluottamusta ja rohkeutta hakeutua uusiinkin töihin. Tänään justiin yksi kaveri sanoi hyvin ja kannustavasti minulle: "...kun sä sait siellä Tavastiassakin kiitosta, niin kyllähän nyt luulis että sä töitä löydät." Se sai minut tajuamaan että kyllähän minulta pitäisi rohkeutta löytyä hakea uusiinkin työtehtäviin. Aiemmissakin työpaikoissa olen saanut paljon kiitosta ja olen tosiaan ollut tykätty työntekijä ja varmasti myös pidetty työkaveri.

Mutta nyt tämän viestin pääpointti ei ole miettiä mitä minä olen antanut työpaikalleni vaan mitä työpaikat ovat antaneet minulle? Mitkä ovat olleet aiempien työpaikkojeni parhaimpia puolia ja niitä puolia jotka ovat minut saaneet jaksamaan olla töissä? 



Mennään järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan:

Koulutuskeskus Tavastia, suurkeittiö 7.1.2019-29.3.2019 ja 16.8.2010-21.12.2010

  • Todella mukavat työkaverit ja pomot, etenkin yhdeksässä vuodessa oli työpaikan ilmapiiri mennyt entisestään eteenpäin. Pomo sanoi minulle että hänen tavoitteena on että täällä työntekijät tuntisi kuin työyhteisö olisi klassisesti sanottuna kuin yhtä suurta perhettä ja se kyllä piti kutinsa. Lämminhenkinen, kannustava ja toiset huomioiva työyhteisö. Helppo oli mennä mukaan tällaiseen yhteisöön!
  • Sopivan motivoiva työ. Työtehtävät eivät liian helppoja, mutta ei myöskään liian vaikeita vaan sopvasti oli haastetta mukana askareissa. Työtehtävissä kuitenkin oli tärkeää että osasin hyvin tehdä niitä.  
  • Hyvät työedut. Koulun ylijäänyttä ruokaa sai ostaa edullisesti työpäivän päätteeksi kotiinsa ja lounaan sain aina syödä ilmaiseksi töissä ollessani. 
  • Töitä oli paljon, mutta mikä hämmästyttävää. Vain harvoin oli todellisen kiireen tuntua. 
  • Kunnon tauot! Tämä on tärkeää. On tärkeää toki tehdä töitäkin, mutta kyllä hyvät tauotkin kuuluvat asiaan, ne auttavat jaksamaan. Täällä oli hyvin taukoja, noin puolen tunnin ruokatauko ja sitten oli aamulla ja iltapäivällä kahvitauot ja niissä ei pidetty kiirettä.
  • Erinomainen paikka työkokeilijallekin, ohjausta ja neuvoa annettiin todella hyvin. Esimerkillistä toimintaa tässäkin asiassa! 
  • Täällä pääsin tutustumaan lähes kaikkiin keittiön työpisteisiin. Pääsin valmistamaan salaatteja, olemaan apuna pääruoan valmistuksessa ja huolehtimaan myös jakelusta sekä tiskauksesta. Ainoastaan dieettikokin ja pomon hommat jäivät kokematta. 
Lomakoti Ilonpisara 3.3.2007-29.3.2014

  • Tämän työpaikan yksi vahvuus oli lähes minun muihin työpaikkoihin verrattuna ainutlaatuinen työpaikkahuumori. En ole muissa työpaikoissa törmännyt yhtä vahvasti kukkineeseen työpaikkahuumoriin kuin Ilonpisarassa. Täältä minulle tarttui mukaan myös hyviä tuttuja ja kavereita. Aluksi olin melkoinen arkajalka täällä, mutta sitten pääsin osin Facebookinkin avulla paremmin mukaan yhteisöön.
  • Täällä annettiin keittiöhenkilökunnalle vastuuta ihan kivasti. Keittiöhenkilökunta sai tehdä esimerkiksi ruoka-aineiden tilaukset keittiölle ja ruokien reseptitkään ei ollut niin ennaltapäätettyjä kuin monessa muussa paikassa. Ilonpisarassa annettiin vastuuta työntekijöillekin.
  • Asukkaat eli asiakkaat lomakoti Ilonpisarassa olivat ihania ja tyytyväisiä.
  • Töihin Ilonpisarassa alkoi tulemaan rutiinia. Työt sujuivat paremmin ja paremmin kun niihin muodostui rutiinia, olin kuitenkin pidemmänkin ajan Ilonpisarassa töissä. En vakituisena, mutta ekstraajallekin löytyi täältä hyvin töitä. Keittiötyöt olivat pääosin mielenkiintoisia ja mukavia.
  • Lomakoti Ilonpisara työllisti minut monta vuotta. 
ABC Tiiriö 7.1.2008-2.3.2008

  • Suoritin restonomin opintoihini kuuluneen esimiesharjoitteluni ABC Tiiriössä. Täällä olikin hyvää se että pääsin ABC Tiiriön keittiöllä tekemään varsinaisia koulutustani vastaavia työtehtäviä, muun muassa laatimaan työvuorolistoja ja tekemään tilauksia.
  • Työ oli raskasta täällä, mutta ei sitten kuitenkaan liian vaativaakaan. Raskaan työn vastapainona oli ihan hyvät työolosuhteet ja riittävän pituiset tauot. Paikan pomo oli myös tsemppaava ja työntekijät huomioiva. Kehujakin sai.  
  • Hyvät työedut. Esimerkiksi ruoan sain joka työpäivä aina ilmaiseksi. 
Kauhajoen terveyskeskus, keittiö 10.4.2006-26.5.2006

  • Kauhajoen terveyskeskuksen keittiöllä oli myös hyvä työilmapiiri. Työyhteisö oli lämminhenkinen ja ystävällinen. Täällä oli tosi ystävällistä porukkaa töissä, pomoista lähtien.
  • Suoritin Kauhajoen terveyskeskuksen keittiöllä perusharjoitteluni. Koulutuskeskus Tavastian tavoin myös Kauhajoella sain erinomaista ohjausta ja tukea. Täällä paria poikkeusta lukuun ottamatta harjoittelijaa ei jätetty yksin selviämään töistä vaan sai hyvin apua.
  • Täällä pääsi sitten kaikkiin työtehtäviin ja kaikkiin mahdollisiin työvuoroihin tutustumaan mikä oli harjoittelijalle arvokasta kokemusta. Pääsi tekemään vähän myös niitä pomon töitä.
  • Hyvät työajat ja työtehtävät mielenkiintoisia.  

Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistys, leipomo 8.3.2004-8.7.2004

  • Pomo erittäin mukava ja muutenkin työyhteisö melko rentoa porukkaa. Mutta mieleeni muistuu etenkin tämän leipomon pomo joka varsinkin oli hauska ja mukava. Tämä on toinen työpaikkani missä huumorilla ollut iso rooli, kiitos etenkin paikan pomon.
  • Työaika oli sinällään mukava, että töistä pääsi aikaisin pois. Töihin tarvitsi kai mennä jopa joka arkipäivä aina aamuviiteen! mutta töistä pääsi kyllä sitten ajoissa poiskin, joskus kahdentoista-yhden aikaan. Olin leipomossa siis töissä silloin kun suoritin asepalvelustani.
  • Mielenkiintoiset työtehtävät. Oli erittäin mielenkiintoista päästä tekemään leipomoalan työtehtäviäkin.
  • Kannustava ilmapiiri. Töissä sai kehuja kun siihen aihetta oli. Ja töissä sai yllättävän kivasti myös vastuuta, vaikka tällöin ei ollut vielä edes alan koulutusta saati työkokemustakaan juurikaan niin silti sain hyvin vastuuta töissä. Apua ja ohjaustakin sain tarvittaessa mutta pääsin myös yksin tekemään. 
  • Hyvät työedut. Esimerkiksi leipomon maistuvia tuotteita sai syödä paljon työaikana ja niitä sai ottaa vielä mukaansakin vaikka millä mitalla. 
Parolan Rosolli 1.8.2004-30.7.2005 ja 1.9.2003-2.1.2004

  • Erittäin kannustava ja motivoiva ilmapiiri. Kehuja sai paljon. Tämä oli ensimmäisiä työpaikkojani ja olihan se arvokasta silloin saada niinkin paljon kehuja. Sai hyvän alun työuralleen.
  • Työntekijöitä vähän joten senkin takia varmasti työyhteisö pysyi niin hyvänä. Rosollin työyhteisö oli vähän kuin se olisi ollut toinen perhe siihen aikaan minulle. 
  • Hyvät työedut. Sain paljon ylimääräistä palkkiota varsinaisen palkan lisäksi aina perjantaisin. =) Siitäkin olen kiitollinen. 
  • Työtehtävät sellaisia että minäkin kouluttamattomana osasin tehdä niitä Ei tarvinnut stressata liian vaativistakaan työtehtävistä. Täältä sain kipinän opiskella itseni restonomiksi. 

Siinä listausta siitä mitkä ovat olleet aiempien työpaikkojeni parhaita puolia. Kun aina olen vinkumassa sen palautteen perään niin pitää antaa sitä myönteistä palautetta myös entisille työpaikoillenikin. Tänään ollaan kuitenkin vain positiivisia, eli kaikki työpaikat saivat vain ruusuja, ei lainkaan risuja.  



  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!