tiistai 14. toukokuuta 2019

Kooste viesteistäni ajalta ennen mestaruutta, mestaruuden ratketessa ja voiton juhlista!

Kirjoittelen säännöllisesti blogin ohella myös Jatkoajan keskustelupalstalle ja Facebookkiin. Tässä koosteena kirjoitukseni ennen HPK:n ja Kärppien finaalien game seveniä, finaalien ratkeamisen hetkeltä ja mestaruuden ratkeamisen jälkeen eli kirjoitukset Jatkoajan keskustelupalstalta ja Facebookista ajalta 3.-5.5.

Löytyypähän ne sitten yhdestä ja samasta paikasta vielä vuosien päästäkin. Siten on minun itsenikin helpompi muistella ja lukea kirjoittamiani kirjoituksia tuolta ajalta ja muistella näitä aikoja.

3.5

Loistava taistelu, game seven odottaa…. Voisiko se sittenkin olla mahdollista? Entä jos? Hmm….

HPK taisteli eilen hienon voiton Kärpistä ja siirsi ratkaisun finaalisarjassa siihen legendaariseen game seveniin. Loistavasti on Kerho pistänyt hanttiin täysin suvereenia mestarisuosikkia Kärppiä vastaan ja pakottanut ainakin finaalit etenemään jo tosiaan siihen seitsemänteen peliin.

Ei voi olla enää kuin ylpeä tuosta HPK:sta, kävi nyt sitten siinä seiskapelissä miten vain. Loistavaa!!! Game Seven on tosiasia ja se jos mikä on hienoa. Nyt mestaruus voi olla pienistä asioista kiinni ja ratketa miten vain. Yksittäisessä pelissä myös altavastaajalla on kuulemma paremmat mahdollisuudet voittaa kuin koko sarjassa.

Ja voisiko tässä nyt olla niin että HPK:lla on eilisen voiton myötä pieni henkinen yliote sarjassa ja game sevenissä? Kärpät jäi nollille, Emil Larmilla takana aivan uskomaton peli, Kerho voitti komean taistelun jälkeen... Kärpät on ennakkosuosikki varmaan taas kotihallissaan mutta HPK:lla on hyvät asetelemat myös lähteä huomiseen peliin.

3.5

Finaalien Game Seven mietityttää. Juhlaeväät on hommattu, ja juhlat pistetään pystyyn kävi pelissä miten vain!


Kävin Alkossa äsken monen vuoden "tauon" jälkeen. Tai siis en muista koska viimeksi olisin käynyt Alkossa.

Tarkoituksenani ei edelleenkään ole ottaa alkoholia vaan ostin alkoholitonta kuoharia. Ja toivon nyt pääseväni niitä pulloja availemaan ja sisältöjä nauttimaan HPK:n seurahistorian toisen miesten mestaruuden kunniaksi. No heti huomennahan tuon näkee että kuinka käy, sen enempää ei tarvitse odotella. 

Sitten kävin paikallisesta leipomosta ostamassa parit leivokset. Huomenna siis aion juhlia, kävi pelissä kuinka vain. Sen verran hieno kausi ja kevät ollut että eiköhän se nyt yhdet juhlat ansaitse.

Hienointahan tietenkin olisi päästä juhlimaan Kerhon mestaruuden kunniaksi. Ja lähellähän se kulta onkin, nyt molemmilla finalisteilla. Vain yhden ainoan voiton päässä.

3.5 Facebookkiinkin tulee päivitys juhlamenusta:

Juhlamenu on valmis. Se on joka tapauksessa juhlan paikka jälleen huomenna. Tuli voitto taikka tappio. Kausi on kuitenkin huomisen jälkeen varmasti paketissa, eikä mikä tahansa kausi vaan hieno, loistava ja upea kausi ja kevät! Sitä sietääkin juhlia. Ja toivottavasti kausi päättyy siihen kun Otto Paajanen nostaa Pojan käsivarsiensa päälle! Kuoharit ovat kuitenkin alkoholittomia. #juhlanpaikka #päätyynasti #ihanfinaalis

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

3.5

Pulssi alkaa olemaan korkealla… Jännitystä on ilmassa!

Pulssistani en tiedä koska en ole mitannut, mutta kyllä tässä jonkin verran jännittää. Ja tällaiset viestit tietenkin luovat lisää uskoa ja pistävät entistä enemmän jännittämään. Huomenna on tosiaan iso mahdollisuus napata HPK:n historian toinen miesten Suomen mestaruus ja se olisi todella loistava juttu. Mestaruus on enää vain yhden voiton päässä, mutta se tässä on pahinta että niin ikään myös kilpakumppani Kärpät on sen yhden voiton päässä mestaruudesta.

Mestaruus olisi jotain sellaista mistä pikkuseuran fanina saa lähinnä vain haaveilla. 2006 tuo haave tuli todelliseksi ja HPK voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Silloin suhtauduin asiaan jotenkin sellain että ikään kuin ne torijuhlat, Suomen mestaruus olisivat jotenkin ainutlaatuista mutta ähäkutti! Nyt on jälleen mahdollisuus vuolla kultaa. 

Näin lähellä HPK ei ole ollut Suomen mestaruutta kuin yhden kerran ainakaan oman elämäni aikana ja silloin HPK marssi keväällä 2006 mestaruuteen. Nyt HPK on tosiaan jälleen vain voiton päässä mestaruudesta. 

Mutta tuo matka sinne päätyyn asti on vielä kuitenkin melko pitkä ja kivikkoinen sillä pitäisi voittaa kuitenkin Kärpät niiden omalla kotikentällään Oulussa. Mutta mitä olen seuraillut HPK:n kannattajien ja fanien luottoa omaan seuraansa niin aika korkealla tasolla on luotto mestaruuteen ja se on hyvä asia. 

Olen miettinyt mitkä sanat äiti tässä tapauksessa olisi pojalleen kirjoittanut. Lähes jokaisen muun tärkeän pelin ja MM-finaalien alla sekä jälkeen äiti muistutti poikaansa aina että se on sitten kuitenkin vain jääkiekkoa. Ja ei saa mennä niin tunteisiin että tulee ylilyöntejä. Mutta kerran äiti laittoi viestin jossa kertoi että hänen mielestäänkin se kulta tulee huomenna ja aiotko mennä torille? Tämä oli keväällä 2011. 

Mieltäni lämmitti kun Kauhajoen Karhubasket huomioi omilla Facebook-sivuillaan tänään oranssin väriyhteyden jääkiekkoseura HPK:hon ja toivotti paljon tsemppiä huomiseen game seveniin! Tämä oli komeasti tehty, oikein miehen työ. Arvostan. 

Mitä tässä nyt sitten osaisi muuta kirjoittaa? Vähän sellainen tunne että tekisi mieli nyt hehkuttaa tätä game seveniä, mutta kannattaako sitä sen enempää hehkuttaakaan? Ei tule sitten pahimmassa tapauksessa liian suuria pettymyksiäkään. 

Kun suosikkijoukkueet jääkiekossa ovat Leijonat ja HPK niin ei niin kovin montaa kertaa ole päässyt juhlimaan isoja voittoja vaan ennemminkin on täytynyt opetella tottumaan pahoihinkin pettymyksiin. Ehkä sitten huomenna olisi Meidän päivä?

Alkoholittomat kuoharit pitää muistaa pistää kylmään ja huomenna on juhlan aika. Kävi pelissä sitten mitä tahansa.

4.5 Game Sevenin pelipäivä

Hmm…. Missä sen finaalin sitten katselisi?

Missäköhän sen game sevenin sitten katselisi? Keväällä 2006 jäi harmittamaan kun en ollut peliä katselemassa Porissa asti, vaikka siihen olisi ollut silloin hyvä mahdollisuus. Silloin en vielä tapellut alkoholin kanssa, rahaakin oli mutta joku sai vain jäämään kotiin katselemaan matsia. En ollut edes silloin Hämeenlinnan torilla peliä katselemassa ja sekin jäi hieman kaivelemaan. 

Nytkö pitäisi olla sitten kokemuksista viisastuneempi ja mennä peliä katselemaan joko jäähallille tai sitten torille? Siellä olisi tunnelmaa etenkin jos HPK voittaisi. Ja sieltä saisi myös varmasti vertaistukea jos HPK häviäisi. Toisaalta torilla on pirun kylmä.

Ja toisaalta voisi jäädä peliä katselemaan myös tänne kuntoutuskeskuksen kisakatsomoon. Täällä on kuitenkin komea katsomo ja jos jään tänne peliä katselemaan niin sitten muutamat hyvät peliä myös katselevat tututkin näkisivät matsin. Toisaalta he voisivat sitten halutessaan myös lähteä torille tai hallille peliä katselemaan. Mutta ovat siis muuten meikäläisen Telia tunnusten varassa, kisakatsomo toteutuu vain jos minä olen paikalla. 

Mitäköhän tässä sitten tekisi ja missä sitä matsia oikein vahtaisi? Tänä keväänä Ouluun lähtö ei valitettavasti olisi ollut edes mahdollisuus. Rahat kun ovat kohta ihan finito ja Oulun reissulla olisi käytetty alkoholia. Toki sitä alkoholia käytetään sitten myös siellä torilla, jäähallilla ja mahdollisissa torijuhlissa. Että ovathan nämä pahoja paikkoja alkoholia vastaan tappelevalle yksilölle.

Teki mieli jo niin kovasti vappupäivänä juoda parit kun käveltiin muutaman ravintolan ja terassin ohi. Sekä oltiin torilla. Silloin oli hyvät kelit vielä ja moni oli juomassa olutta tai muuta alkoholia terassilla tai torilla ja olisi tehnyt mieli olla tekemässä samoin. Niin kivalta puuhalta se näytti.

Kuvan mahdollinen sisältö: pöytä, olohuone ja sisätila

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

4.5 Noin tunti Game Sevenin alkuun! Nyt on jännitys huipussaan!

Nyt se jännitys sitten alkaa olemaan kova! Ei tässä tulee oikein mitään mistään muustakaan, kävelee vain ympyrää asunnossaan. Pyörii kuin se kuuluisa r...ä Anttilassa ja vilkuilee välillä mitä kello on. Tänään tulee joko lopullinen kuolin isku mestaruushaaveille tai sitten fiilis on infernaalisen ihana pelin jälkeen! 

Joku sanoi kyllä että ihana kuuluu takuuvarman hintin sanavarastoon, mutta Antero Mertaranta sen sanan käytön on päähäni iskoistanut. Ihanaa Leijonat ihanaa jne...

Tänään kaikki on pienestä kiinni. Tai ainakin toivottavasti on jos sitten HPK ei vie voittoa ylivoimaisella tavalla. Toivottavasti Kärpät eivät ainakaan vie peliä suvereenisesti vaan HPK pystyy jälleen kerran pistämään hienosti hanttiin edes oululaisia vastaan. 

Sen päätöksen olen nyt sitten tehnyt missä peliä katselen. Katselen sitä täällä kuntoutuskeskuksen kisakatsomossa ja äsken uudelleen täytin ilmapallotkin että sai katsomon viritettyä liki parhaaseen mahdolliseen kuntoonsa. Lähden sitten torille jos sitä kultaa tulee. Mahdollisesti silloinkin jos kultaa ei tule ja jos torilla on myös jotkin hopeajuhlat.

Mitään yllättäin järkevää pelistä en osaa sanoa tässä jännityksessäni. Vain näitä pelin aikaansaamia fiiliksiä osaan kertoa. Tämän vuoksi kirjoitin viestini tähän ketjuun, enkä finaaliketjuun. Näen että se olisi mielummin asiakeskustelua varten oleva ketju vaikka sinnekin on kertynyt kaikkea muutakin kuin vain asiaa. 

Jaa-a, mitäköhän tässä nyt sitten tekisi. Oikein malta keskittyä vielä urheilun seuraamiseenkaan. Suomen peli sieltä tulisi. Jännitys on tosiaan kova, mutta ei pidä liikaa pettyäkään vaikkei sitä kultaa tulisikaan. Mutta jotenkin usko kultaankin on kova. Luottoa HPK:hon löytyy!

4.5 kello 20.18

Hetki aiemmin Markus Nenonen ratkaisee HPK:lle jatkoajalla seuran historian toisen miesten Suomen mestaruuden. Viltsun riemu näkyy Facebookissa:

Ensimmäiset mieleen tulleet sanat. Voi veljeni, kun sinä et ole tätä kokemassa mutta varmasti siellä taivaassakin tiedät mitä nyt tapahtuu. HPK Suomen mestariksi toisen kerran historiansa aikana!!!! Ei täs oikein ole sanoja, ihanaa!!!!

4.5 kello 20.40

Suomen mestarit 2019- HPK!!!!

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, sisätila

4.5 kello 22.39

Game Seven on ratkennut muutama tunti aiemmin HPK:n voittoon ja Viltsu on torilla monien muiden HPK-kannattajien kanssa.

nyt olen torilla nauttimasta tunnelmasta!

HPK, Poika ja ansaitut juhlat. On tämä hienoa!

Kiekkojumalat kerrankin meidänkin puolella! Minun suosikkijoukkueiden puolella!

Niin paljon on monien vuosien varrella nielty katkeraa kalkkiakin että kyllä tämä on IHANAA!!!

Kuvan mahdollinen sisältö: 2 henkilöä, hymyileviä ihmisiä

5.5 kello 0,59

Kiekkojumalat eivät aina ole olleet suosikkijoukkueideni puolella….

Monet kerrat useiden vuosien varrella on saanut nuolla katkeraa kalkkia. Nyt ei joutunut. Kiekkojumalatkin oli meidän puolella. Kiitos HPK!!!

5.5 kello 3.03

Tämä on mahtavaa!! Nyt ei nukkumaan mennä lainkaan vaan koko yö juhlitaan!


Tämä yö nyt ollaan vaan ja juhlitaan! Ei mennä nukkumaan! 

Siinä taitaa olla tämän yön konsepti. Tuskin tässä vähään aikaan nukkumaan mennään. Nyt juhlitaan kunnolla, kun on juhlan aika ja paikka! Alkoholittomat juhlat edelleen mutta niin kuin olen jo sanonutkin, niin kun on aidosti iloinen ja onnellinen niin kyllä ne juhlat tuntuvat hyvältä holittomanakin. 

Tässä ei ole oikein sanoja siihen millä tätä olotilaa kuvailisi. Mahtavaa, loistavaa, upeaa! HPK on Suomen mestari vuosimallia 2019! Musiikki raikaa (toki kuuntelen yöllä kuullokkeilla niin ei naapurit häiriinny. Tosin taitavat olla nekin näinä päivinä anteeksi antavaa sorttia.), alkoholitonta kuoharia juon, kohta syön niitä eilen ostamiani leivoksia ja nautin! Leivokset on oikein ostettu paikallisesta leipomosta, Cafe Laurellista jos on jollekin tuttu konsepti. Ettei pitäisi olla ihan mitä tahansa leipomuksia vaan priimatuotteita.

Torijuhlat olivat hienot! Viitisen tuntia olin torilla ja nopeasti meni aika siellä. Hieno tunnelma. Ja HPK:n joukkue oli tunnin torilla. Hieno fiilis ja huomenna jatkuu! 

Mitä tässä nyt muuta sanoisi? Aivan mahtavaa että tällaista tapahtuu! ;) Tämä yö tosiaan ollaan vaan ja juhlitaan, ei mennä nukkumaan!

Ja jonnekin tekisi mieli päästä mestaruussaunaan heti pikimiten, mutta ei taida olla saunomismahdollisuutta missään? Vai missäköhän voisi päästä saunaan sunnuntaina Hämeenlinnan seudulla? Isäkään ei vastannut vielä mitään siihen kun kysyin että lämpiääkö mestaruussauna edes ensi viikolla...

Ja sanoinko jo, että on tämä pojat, on tämä pojat, mahtavaa! Niin paljon on katkeraa kalkkia joutunut monien vuosien varrella nuolemaan Leijonat- ja HPK-fanina mutta nyt ei joutunut. Kiekkojumala ei sittenkään ollut oululainen vaan nyt se taisi olla aito hämäläinen. 

HPK:n joukkue oli sitkeä kuin tilliliha!

5.5 kello 3.17

Torijuhlat olivat mahtavat

olipas hienot torijuhlat! Ja huomenna jatkuu. Paljon siellä virtasi alkoholi mutta hyvät oli minunkin osalta bileet vaikka join vain kahvia ja alkoholitonta kuoharia. En kokenut menettäväni mitään, päinvastoin ehkä vaan? Kun ilo ja onni tulee suoraan sydämestä niin ei siinä alkoholia tarvita. HPK!!

5.5 kello 3.30

Näistä viesteistä välittyy aito ilo!

Aah! Kuinka ihanaa! HPK on Suomen mestari! Kuinka loistavaa! Kyllähän tämä nyt hienolta tuntuu. Torilla olin äsken nauttimassa tunnelmasta ja HPK:n joukkueelle taputtelemassa ja huutamassa viiden tunnin verran. Kylmähän siellä vähän oli mutta ei se tuntunut missään eikä tuntunut sekään vaikka seisoin koko tuon viiden tunnin ajan. Aika meni ihan heittämällä. Loistava tunnelma! Ja huomenna bileet jatkuu. 

Hieno nousu Kerholta, olivat kuitenkin sarjassa 2-3- voitoin tappiolla mutta voittivat lopulta mestaruuden voitoin 4-3. Ei oikein vielä irtoa edes mitään järkevää sanottavaa. Se on vain tätä hehkuttamista ja fiilistelyä. 

Ja alkoholittomassa kuoharissa tosiaan pysyn vain. Ei sitä tarvitse oikein tuota alkoholia, voi tätä juhlia ilman viinaakin. 

HPK on uusi Suomen mestari! Hei Suomen mestari! Heja, heja, heja!!! Vamos!

5.5 kello 7.09

Miltä se mestaruus maistuu?

Miltä tuntuu nyt? Olen vältellyt vastaamasta suoraan tähän kysymykseen ja kirjoittamatta mihinkään miltä nyt tuntuu.

Syy on siinä etten osaa kuvailla sitä tunnetilaa mitä olen kokenut mestaruuden ratkaisemisen jälkeen. Sanat eivät tunnu riittävän nimittäin.

Mutta sanotaanko että nyt tuntuu aivan mahtavalta yhä. Jokseenkin pliisusti tosiaan sanottu mutta olo on tosi onnellinen. 

Kiitollinen, onnellinen, hämmentynyt. Ehkä tuossa ne omatkin fiilikset kiteytettynä. Eilen juhlin mestaruutta aina aamuviiteen saakka. Välissä nukuin pari tuntia ja nyt taas juhlin.

Täällä juhlitaan ilman alkoholia mutta kun ilo ja onni tulee aidosti suoraan sydämestä niin mihin sitä alkoholia tarvitsee?

5.5 kello 7.46

Nukkumisesta ei tainnut tulla viime yönä mitään?

Kauniit huomenet! Se on juhlapäivä! Täällä juhlittu aamuviiteen saakka, maltettu nukkua pari tuntia välissä ja taas juhlitaan!! Nyt ei kuitenkaan nukkumisesta murehdita. Ei anneta tämän kauniin päivän hukkua murehtimiseen...

5.5 kello 8.11

Uni ei maistunut viime yönä vaan oli tärkeintä juhlia HPK:n toista Suomen mestaruutta!

En ole paljoa nukkunut tässä. Aamuviiteen asti kestivät juhlani tänään ja parin tunnin yöunien jälkeen sitä juhliminen taas jatkuu! Normaaleina päivinä murehtisin jo nukkumistani ja nukkumiseni vähyyttä mutta eipähän anneta vähien yöunien musertaa juhlatunnelmaa. Nukutaan sitten kun ei ole liian levoton mieli enää nukkumista varten ja ei oteta siitä sen enempää pulttia. Kyllä nämä asiat järjestyvät!

Eilen tulikin sellainen olotila vähän kuin koko Suomella -95 että kyllä asiat järjestyvät! Kun Kerhokin kykeni noin komeaan saavutukseen niin kyllähän minäkin täältä vielä nousen ja saan raha-asiani sun muut kuntoon. 

Mitäköhän juhlanumeroita tässä nyt vaan keksisi? Kultasuihkussa en ole vielä käynyt ja kävisikö sitä ostamassa jopa lisää tuota alkoholitonta kuohariakin? Onko ne Alkot tänään auki? Fiilikseen sopivaa musiikkia ainakin kuuntelen.

Meidän päivä koitti täällä Hämeenlinnan seudulla! Se koitti ja HPK voitti! Voisi joskus listata ihan piruuttain sen pitkän listan milloin sitä on jääkiekon takia joutunut nuolemaan sitä katkeraa kalkkia. Nyt syljen tuon kaiken kakan ulos suustani ja pistän herkkuja suuhuni. Nyt juhlitaan!

Kiekkojumalat olivat kerrankin kannattamani joukkueen puolella. Ja täällä kuntoutuskeskuksessakin kuultiin kyllä eilen sellainen huuto ratkaisumaalin jälkeen ettei niin kovaa huutoa täällä ole ennen kuultukaan. Mutta ihan hyvän ratkaisun mielestäni tein kun annoin muidenkin täällä nähdä pelin ja kyllä ehdin siellä torillakin olemaan. 

Ja Hämeen Sanomatkin oli muuttanut nimeään täksi päiväksi. Nyt se kantaa nimeä Hämeen Sankarit. Ja lehdestä löytyy myös iso, aukeaman kokoinen joukkuekuva mestaruusjoukkueesta. On tämä hienoa!

5.5 kello 12.45

Nämä on hienoja hetkiä! Koko Hämeenlinna on kuin yhtä suurta perhettä!

On kyllä hienoja hetkiä. Se yhteenkuuluvuuden tunne on jotain aivan mahtavaa. Eilen torilla hieno tunnelma ja äsken kävin HPK-paita yllä Goodmansissa kaupoilla, sain yhä kuulla HPK-huutoja ventovierailta ihmisiltä. Tai yhä ja yhä, toivottavasti tätä mestaruutta tajutaan juhlia pitkään! 

On kyllä hieno tunnelma ja hieno fiilis. Mahtavaa että vuoltiin kultaa tänä keväänä! Kiitos Kerho!

Minä ainakaan en ole malttanut paljoa nukkua tässä viime yönä. Aamuviiteen venyivät yöllä juhlat täällä ja sitten nukuin pari tuntia ja heräsin seiskalta taas pumputtaan musiikkia. Taas hassuttelee vastustajaa HPK!

Täällä juhlat ovat alkoholittomat, mutta se ei tunnu menoa paljoa haittaavan. Päinvastoin, jaksaahan juhlia jo heti tänäänkin aamusta alkaen!

5.5 kello 13.14

Mihin sitä alkoholia tarvitaan, juhlatunnelma katossa ilman sitäkin!

ainakin täällä juhlatunnelma on ihan huipussaan ilman alkoholiakin. Tosin nyt olen puhunut tuosta alkoholittomuudesta paljon. Ryypätköön ne ketkä ryyppää, en sitä kielläkään. Jokainen nauttii ja juhlii tavallaan, kunhan juhlii!

Asunnossa kamala siivokin. Ruokapöydällä hirveästi tavaraa, kauhia sikolätti tämä asuntoni tällä hetkellä ja tiskejä olisi. Siivoisin tänään, mutta tänään ei ole siivouspäivä. Tänään on juhlapäivä! Eiköhän sitä ehdi siivoamaan sitten huomenna?

Paljon tulee nyt tekstiä. Pitäisi kai kirjoittaa jonnekin blogiin tai päiväkirjaan. Mutta tämä kirjoittaminen on samalla fiilistelyä ja osa juhlimista. Kiitos ja anteeksi.

5.5 kello 13.47

Nautitaan tästä juhlapäivästä!

Täällä on taas korkattu (toimittajan huom. cokista) Mutta ei tämä juhliminen nyt välttämättä alkoholia vaadikaan. Täällä tunnelma ainakin ihan huipussaan ilman holia ja toivottavasti sielläkin! Ja jos juot holia niin juo mun puolesta, kunhan nautit samalla. Tekstiä tulee täältä nyt kuin liukuhihnalta, anteeksi siitä. Se on osa juhlimista ja fiilistelyä Asuntonikin kaipaisi siivousta mutta näin arvokasta päivää ei siivoukseen hukata. Tänään on juhlapäivä!!! Eiköhän tuo sotku pysy huomiseenkin...

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!