keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Miksi tein alkoholittomuudesta niin ison asian?

Sainpas tehtyä tuosta alkoholista ison asian mestaruusjuhlissani. Kirjoitin paljon eri viestimiin siitä kuinka juhlin mestaruutta ja kuinka juhlin sitä nimenomaan pääosin yksin ja alkoholittomasti. Tai HPK:n mestaruuden ratkeamisen jälkeen täällä Hämeenlinnassa oli ne torijuhlat sekä lauantaina että sunnuntaina. Siellä ei todellakaan tarvinnut olla yksin, mutta kotonani olin paljon yksinäni juhlatunnelmissa. Mitä nyt isä poikkesi sitten mestaruuskakkukahveille vielä äitienpäivänä. 

Kuvan mahdollinen sisältö: sisätila

Miksi sitten tein niin ison numeron siitä että juhlin mestaruutta paljon yksinäni ja alkoholittomasti? No täytyy tunnustaa, että ehkä minä sitten kaipasin sitä alkoholia juhliini jonkin verran. Tekeehän se alkoholi parhaimmillaan ja oikealla tavalla käytettynä olon rennommaksi ja sosiaalisemmaksi. Jos alkoholia osaa käyttää sillä kuuluisalla kohtuudella niin sittenhän alkoholi lisää juhliin vain hauskuutta.

Mutta ei siitä ole montaakaan vuotta vielä kun minä en osannut todellakaan käyttää alkoholia kohtuudella vaan juominen riistäytyi käsistä ja olen ex-alkoholisti, joka on ollut nyt raittiina onneksi jo yli kahden vuoden ajan. Minun tämän keväisiin juhliini alkoholi ei onneksi kuulunut. 

Mutta kuuluuhan alkoholi olennaisesti etenkin suomalaiseen juhlimiskulttuuriin ja minäkin kai sitä juhliini ainakin hieman kaipasin. Tällaiset juhlat lasken yksiksi koetinkiviksi raittiissa elämässä. Alkoholi on kuitenkin ilojuoma, sillä valitettavan usein koitetaan pistää iloisemmaksi sitä surullista ja vittuuntunutta mieltä mutta sillä myös koitetaan parantaa entisestään juhlatunnelmaa.

Minäkin jos joisin alkoholia niin joisin sitä ennemmin juhlatilanteissa kuin suruun tai vitutukseen. Alkoholilla voisi parhaimmillaan olla iso rooli juhlimisessa. Ja minäkin kai nyt sitten paljon kelasin sitä mielessäni että osaanko virittäytyä juhlatunnelmaan ilman viinaa? Vai puuttuuko juhlistani jotain olennaista kun siitä puuttuu alkoholi? Ja olisihan se valitettavan iso juttu jos erittäin harvoin toteutuvista mestaruusjuhlista puuttuisi jotain olennaista. Eikö?

Ja vielä kun ison osan juhlistani vietän peräti yksin. Voiko yksin vietetyt alkoholittomat juhlat olla mistään kotoisin?

No voiko ne olla mistään kotoisin? Mielestäni voivat. Vietin koko viime viikon juhlatunnelmissa vaikka aina välillä mietin että pitäisi alkaa tekemään jo jotain järkevää ja jotain oman elämänsä kannalta vielä olennaisempaa ja lopetella tämä juhliminen niin silti koko viikko tuli vietettyä juhlatunnelmissa. 

Kuvan mahdollinen sisältö: 3 henkilöä, hymyileviä ihmisiä

Minulla oli hieno viikko ja vieläkin olo on kyllä melko onnellinen. Minulla hyvät juhlat muodostui jo siitä katossa ollut riemullisesta fiiliksestä. Mielentilani oli koko viime viikon erittäin onnellinen ja iloinen. Sellainen mieliala tekee juhlinnassa paljon. Siihen hyvään juhlafiilikseen kylkeen hyvä ja tunnelmaan sopinut musiikki, niin avot!

Täällä soitettiin paljon viime viikolla jälleen HPK:n maalilaulua Se on siellää, sitä melodista tunnusbiisiä ja Lujaa tulee HPK:ta. Sekä sitten tuli paljon kuunneltua sitä just ennen game seveniä päivitettyä Torilla tavataan-finaalitunnaria. Varsin usein ämyreissä soi myös biisit Poika saunoo, We are the champions ja Den glider in. 

Juhlissani paljon teki myös ja juhlatunnelmaa entisestään nostattivat myös aiheeseen erittäin hyvin sopineet koristeet. Sieltä nettikauppa Partykingistä just ennen finaalia tilaamanani mustat, oranssiset ja kullan väriset serpentiinit ja ilmapallot. Nämä ilmapallot ja serpentiinit ovat erittäin hienoja ja tismalleen myös oikean värisiä.

Juhlissani alkoholijuoman varsinaisesti korvasin alkoholittomalla kuoharilla ja limonadilla. Sitten katselin paljon videomateriaalia game sevenistä ja torilta, luin paljon netti-ja lehtiartikkeleita finaaleista ja juhlista. Juhlasta juhlimisen arvoisen tekivät myös varsin hyvät syötävät. Esimerkiksi vielä äitienpäivänä juhlistettiin mestaruutta isän kanssa juomalla mestaruuskakkukahvit. 

Kuvan mahdollinen sisältö: sisätila

Kakusta piti tulla musta-oranssinen, mutta koska väriaineet eivät olleetkaan niin vahvoja kuin luulin niin kakku jäi väärän väriseksi, mutta oli kyllä hieno ja maultaan erittäin hyvän makuinen. Silloin jo game sevenin jälkeisenä lauantai-sunnuntai vastaisena yönä ja sunnuntaina herkuttelin myös Cafe Laurellista ostamillani leivonnaisilla, ne olivat ihan taivaallisia.

Kyllä ainakin täällä on nyt juhlistettu HPK:n toista miesten Suomen mestaruutta erittäin hienoissa tunnelmissa, vielä kerran mainittuna alkoholittomissa tunnelmissa mutta se ei paljoa juhlatunnelmaa latistanut. Eikä edes se latistanut juhlatunnelmaa että juhlin paljon myös yksin.

Ikimuistoisia ja hienoja hetkiä on koettu koko viime viikon ajan. Mutta nyt juhlat alkavat olemaan ohi ja nokka kohti uusia juttuja ja uusia kuvioita! Tästä on hyvä jatkaa elämää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!