lauantai 18. toukokuuta 2019

Tiedätkö mikä on toinen suosikkijoukkueeni urheilussa?

Tiedättekö mikä on toinen suosikkijoukkueeni urheilussa HPK:n ohella? Eli se toinen suosikkijoukkue on Kauhajoelta tuleva korisjoukkue Karhubasket.

Eilen alkoivat koripalloilun SM-finaalit ja niissähän Kauhajoki otti heti avausvoiton. Mielessäni pyörivät nyt paljon Kauhajoki ja koripallo.

Jo opiskelujeni loppuaikoina eli joskus vuosina 2008-2009 aloin Kauhajoella asuessani ja opiskellessani seuraamaan Kauhajoen Karhubasketin pelejä. Silloin Karhubasket pelasi vielä divarissakin, mutta nyt kymmenessä vuodessa Kauhajoki on siis noussut hienosti koripalloilussa aivan Suomen kärkijoukkueeksi. Tuota nousua on ollut hienoa seurata.

Kauhajoki on siis koripalloilussa hallitseva Suomen mestari ja on tämänkin kevään pudotuspeleissä esiintynyt toistaiseksi tappioitta. Minä etäkannatan siis Kauhajokea koripalloilussa. Pitkälti sen vuoksi että vuosina 2005-2009 asuin ja opiskelin Kauhajoella ja tuolloin Kauhajoki asuinkaupunkina teki minuun vaikutuksen pikkuisena ja sympaattisena maalaiskaupunkina. Toivon luonnollisesti kaikkea hyvää ex-opiskelupaikkakuntani joukkueelle.

Mietin onko minulla sittenkään riittävän vahvat tunnesiteet kannattaa Karhubasketia mutta kannattaahan monet urheilussa etänä ulkomaalaisiakin joukkueita vaikkei ole koskaan edes käynyt kyseisen joukkueen paikkakunnalla saati asunut siellä.

Joten tässä valossa ainakin on ihan ymmättettävää että fanitan Karhubasketia. Ja muutenkin, tykkäsin kuitenkin asua Kauhajoella ja vietin siellä mukavat 3,5 vuotta. Eli minä fanitan Kauhajokea koripallossa!

Välttämättä en fanittaisi jotain helsinkiläistä tai tamperelaista joukkuetta samoista syistä. Koska olen joskus asunut ja opiskellut seuran kotipaikkakunnalla. Noin suuriin paikkakuntiin ei varmaan olisi syntynyt yhtä vahvaa tunnesidettä kuin pieneen ja sympaattiseen Kauhajokeen.

Tosin joskus aikoinaan nimessä toinen a korvattiin u:lla ja irvailtiin kaupungin olevan Kauhujoki mutta sen enempää sitä ampumistragediaa ei tarvitse tässä asiayhteydessä muistella. Onneksi moni muu asia ja kokemus Kauhajoella oli sittenkin myönteinen.

Miksi sitten ylipäänsä edes seuraan koripalloilua? No koripalloilua seuraan ainakin melkein yhtä mielelläni kuin jääkiekkoa. Siinä on kaksi lempilajiani seurattavina urheilulajeina.

Koris on erittäin nopeatempoinen laji, siinä tulee tilanteita päästä päähän kuin liukuhihnalta. Koripalloilu on myös varsin yleisöystävällinen laji juuri esimerkiksi nopeatempoisuutensa takia. Tämän enempää minä en osaa perustella sitä miksi laji on suuressa suosiossani. No ehkä senkin takia että kyllähän laji on aika taktinenkin ja vaatii nopeita ratkaisuja niin hyökkäys-kuin puolustuspäässä.

Ja jos joskus jääkiekkoa seuratessakin alkaa jopa pitkästyttämään niin koripalloilussa tällaista ei tarvitse sietää. Vaan koriksessa kyllä tapahtuu jatkuvalla syötöllä. Ja koreja tulee paljon yleensä. Ei tarvitse vähäpisteisistä peleistä juurikaan kärsiä.

Kyllähän minä seuraan koripalloilua mielelläni. Iso miinus tulee vain siitä ettei täällä Hämeenlinnassa ole omaa korisjoukkuetta ainakaan pääsarjatasolla ja ei ole siis joukkuetta jonka peleissä kävisi aktiivisesti. Se on varmaankin syy miksi seuraan sitten kuitenkin mielummin jääkiekkoa kuin koripalloilua, jos täytyisi valita. Toinen syy on se että jääkiekossa Suomikin pärjää paremmin. Tosin kansainvälinen tasokaan lätkässä ei taida olla sitten yhtä laaja.

Mutta jos Hämeenlinnassa olisi oma korisjoukkueensa pääsarjatasolla niin sitten en näkisi juuri mitään eroa sen suhteen kumpaa lajia on miellyttävämpää seurata. Tämä ei ole kuitenkaan kummaltakaan lajilta pois, sillä seuraan kumpaakin lajia erittäin mielelläni.

Tällä kaudellahan minulla on näkynyt Elisa Sport että olen enemmän niitä korismatsejakin voinut katsella. Korismatsit kun tulevat tällä kaudella tuolta Elisa Sportilta. Tosin viimeiset korisfinaalit tulevat YLE2:lta. Eli tämä vinkiksi mikäli haluat tutustua lajiin nimeltä koripallo.

Se olisi hieno juttu mikäli minulla olisi varaa tehdä reissu Kauhajoelle katselemaan korisfinaaleja mutta kun varaa ei ole niin joudun tästä reissusta vain haaveilemaan.

No jatketaan etäkannattamista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!