tiistai 21. toukokuuta 2019

Viisi ajatusta työnhausta

1. Älä uuvutakaan itseäsi työn haulla. Työn haku on työttömän työ joten paras olisi tehdä sitä kuin työtä. Laadi selkeä aikataulu, jonka mukaan haet töitä. Minä koitan hakea töitä esimerkiksi arkisin aikavälillä 9.00-14.00. Joskus voin aloittaa töiden haun aikaisemmin tai lopettaa myöhemmin, mutta illat ja viikonloput pidän vapaata varsinaisesta työnhausta. 

2. Työn hakeminen vaatii paljon työtä ja työtunteja, etenkin jos ei heti ensimmäinen haettu paikka tärppää. Työttömyyttä ja työtöntä ei kannata vähätellä, sillä kyseessä voi juuri silloin olla minun kaltainen työtön joka tekee hiki hatussa sen eteen töitä että saa töitä.

person holding pencil near laptop computer

3. Työn hakeminen on erittäin laaja asia, siksi tällaisen listankin laatiminen on hankalaa. On monia asioita mitä työn haussa pitää ottaa huomioon. Tämänkin listan ulkopuolelle jää varmasti monta olennaista asiaa mutta tässä listassa onkin ensin mieleen tulleet asiat, ei välttämättä siis edes tärkeimmät asiat. 

4. Yksi asioista on se että kannattaa selvittää tarkasti millainen paikka on haussa, millainen on työpaikka mihin työntekijää haetaan sun muuta kivaa. Silloin osaat persoonallisoida työhakemuksen siihen firmaan sopivaksi ja osaat valmistautua oikein työhaastatteluun.

5. Kannattaa pitää ilman muuta kirjaa työpaikoista joihin olet jo hakenut. Tällöin pysyt edes vähän perässä siinä mihin olet hakenut, tiedät työhaastatteluunkin mentäessä että tämä oli tämä paikka ja tiedät ettet lähetä hakemusta kahta kertaa samaan paikkaan. Voi olla monia, monia paikkoja mihin työhakemuksen lähetät ja sen takia kannattaa pitää niistä kirjaa ja kopioida talteen vaikka kyseinen työpaikkailmoitus.

Siinä sellaisia ensimmäisenä mieleen tulleita ajatuksia työnhausta. Ei välttämättä siis edes tärkeimpiä ajatuksia työnhausta vaan ne ajatukset siis mitkä ensimmäisenä tulivat mieleen. Ja tänään oli hyvä päivä, tuli peräti kolme työhaastattelukutsua! Lahteen, Helsinkiin ja Hattulaan. 

person holding notepad and pen flat lay photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!