tiistai 21. toukokuuta 2019

Teksti joka oli räväkkä

Kirjoitin 3.9.2011 blogitekstin jossa oli räväkkä otsikko. Otsikossa julistettiin suoraan "Näin kirjoittaa Ville Heino!" Tämä blogiteksti on Viltsun nurkkauksen historian neljänneksi klikatuin juttu. Teksti on aikojen saatossa kerännyt klikkauksia 181 kappaletta.

Koitan tällä viikolla käydä läpi sitä minkä takia blogini klikatuimmat jutut ovat keränneet niinkin paljon klikkauksia kuin ovat keränneet. Tämä viikko kun on blogini synttäriviikko, blogini Viltsun nurkkaus täyttää lauantaina kahdeksan vuotta ja on aika nostaa estradille yhä uudelleen blogini ainakin klikatuimmat jutut.

person holding pencil writing on notebook

No on ainakin aihetta onnitella blogini lisäksi itseänikin näin vuosien jälkeen. Olen nimittäin onnistunut laatimaan jutulleni erittäin myyvän otsikon. Uskon että se on yksi iso syy siihen miksi tämä Näin kirjoittaa Ville Heino- teksti on kerännyt vuosien varrella niin paljon klikkauksia.

"Tekstin otsikko on niin myyvä ja huoraava". 

Tekstin otsikko on niin myyvä ja huoraava. Se kerää paljon klikkauksia osakseen. Jutun otsikko on napakka ja räväkkä, houkutteleva. Siinä kerrotaan jutun olennainen sisältö hyvin tiivistetysti ja mitään kumartelematta. Tämä otsikko houkuttelee suorastaan lukijan luoksensa.

Nyt huom! Katseet tänne! Nyt selviää kuinka Ville Heino kirjoittaa! Näin kirjoittaa Ville Heino ja vielä huutomerkki perään! Huutomerkki on tehokeino joka ei jatkuvasti käytettynä tehoa, mutta tässä mielestäni sekin toimii. Se tuo lisää munaa tuohon otsikkoon.


person using laptop

Onko muita mahdollisia syitä siihen tämä teksti on kerännyt paljon klikkauksia? No tämän tekstin lukijan luvataan saavan suoraan vastaus johonkin asiaan, kysymykseen. Nyt se kysymys on miten Ville kirjoittaa? Jos tämä asia kiinnostaa lukijoita, niin se kerää klikkauksia. Jutun otsikko on sellainen että se lupaa lukijalle paljon. Nyt ei turhia liperrellä vaan käydään suoraan asiaan ja pommitetaan vain suoraan asiaa! Kuinka se Viltsu kirjoittaa!

Ja ehkä joku on ollut kiinnostunut kirjoittamisesta, minun kirjoittamistaidoista ja tyylistäni? Olenhan saanut paljon kehuja kirjoitustaidostani? Ehkä joku on voinut olla jopa kiinnostunut siitä miten minä kirjoitan? Nyt se Viltsu opettaa kirjoittamisen salat?
"Voi tietenkin olla muitakin syitä siihen miksi tämä esille nostettu teksti on kerännyt aikojen saatossa klikkauksia 181 kappaletta."

Ja muutenkin kirjoittamisesta kiinnostuneet ihmiset ovat voineet mielenkiinnosta klikata tämänkin jutun auki. Pitäähän sitä saada tietoa monien eri ihmisten kirjoitustavoista, tyyleistä ja siitä millainen kirjoittaja on.

Voi tietenkin olla muitakin syitä siihen miksi tämä esille nostettu teksti on kerännyt aikojen saatossa klikkauksia 181 kappaletta. Niitä voi vain pohtia ja lukea vaikka vielä kerran kyseinen teksti:



Näin kirjoittaa Ville Heino! Sieltä varmasti selviää sekin kuinka se Ville nyt oikein kirjoittaa ja hyviä pointteja tuossa tekstissä onkin. Ehkä kirjoittamista voisi tosin vieläkin enemmän käsitellä täällä blogissanikin joten katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!