keskiviikko 22. toukokuuta 2019

En anna pirulle edes pikkusormea, ettei se vie koko kättä

Jääkiekkoa aktiivisesti seuraavana ihmisenä olen kirjoittanut blogiini vuosien varrella paljon tarinaa myös jääkiekosta. Yksi jääkiekkoaiheinen kirjoitukseni yltää myös blogini viiden klikatuimman jutun joukkoon. Tämä on kirjoitus jossa kerron avoimesti omia vinkkejäni Liigapörssin silloiselle syksyn pelikierrokselle. Tekstin otsikko on "Liiga alkaa ylihuomenna- tästä vinkit Liigapörssiin.

two persons playing ice hockey with referee

Näin jälkeenpäin on melko mahdotonta käydä noita vinkkejä läpi ja tutkia kuinka hyviksi antamani vinkit lopulta osoittautuivat. Kirjoitetaan sen sijaan juttua siitä mikä on nykyinen suhteeni Liigapörssiin. Tuohon jääkiekon manageripeliin joka oli ennen yksi tärkeimpiäni ajanviettotapojani. Tuohon peliin tuli ennen rakenneltua lukuisia kenttiä yhdelle pelijaksolle ja ostettua lisävaihtoja kentille. Rahaa upposi, mutta oli se hauskaakin. Mutta kuinka aktiivisesti ja paljon pelasin tällä kaudella Liigapörssiä?

Ensin, kuinka monelle blogini lukijalle Liigapörssi on edes tuttu manageripeli? Noin lyhyesti sanottuna pelissä rakennetaan oma kenttä johon kuuluu yksi maalivahti, kaksi puolustajaa ja kolme hyökkääjää. Pelaajat voivat olla keitä tahansa Liigapelaajia mutta hintaa yhden kentällisen kokoamiseen on käytettävissä vain kaksi miljoonaa euroa. Sitten pelaajat keräävät pisteitä sitä mukaan kuinka hyvin ne pärjäävät liigakentillä. Eniten kokonaispisteitä kerännyt joukkue voittaa koko pelijakson. No siinä lyhyesti ja ytimekkäästi Liigapörssin pelin idea.

Entä kuinka monta euroa sijoitin tällä kaudella peliin nimeltä Liigapörssi? Voin siis kertoa että ennen tuo kuului monien, monien vuosien ajan lempipeleihini. Ja kokosin yhdelle pelijaksolle aina monta kentällistä. Liigapörssi oli minullekin erittäin rakas ajanviettotapa ja öö... pahekin? Mutta kuinka monta euroa tuli sijoitettua tällä kaudella Liigapörssiin?

pink pig figurine on white surface

Täytyy kertoa vähän taustaa muutenkin pelaamishistoriastani ennen kuin täräytän vastauksen pöytään. Melko pitkäänhän tappelin peliongelman kanssa ja rahaa meni näihin uhka- ja rahapeleihin aivan liikaa. No ei isossa kuvassa mitään hirveitä summia, mutta minun taloudessani 50 euronkin menetys rahapeleihin per kuukausi oli jo paljon, aivan liikaa. Minua vaivasi peliriippuvaisuus. En saanut pidettyä itseäni kurissa rahapelien kanssa ja jotain halusin tehdä asialle.

Pitkään tappelin ongelmieni kanssa ja jo viime syksynä lähdin yrittämään tehdä jotain asioille. Päätin silloin etten pistä muiden rahapelien lisäksi yhtään euroa myöskään peliin nimeltä Liigapörssi. Päätös oli kipeä, koska niin mielelläni olisin halunnut pelata myös Liigapörssiä mutta koska sekin kuuluu sitten kuitenkin näihin rahapeleihin niin näin parhaimmaksi olla pelaamatta sitäkään.

Tein ennen esimerkiksi peliin yhdelle pelijaksolle monia kentällisiä ja ainakin yhdelle näistä kentällisistä tilasin täydet vaihdot. Rahaa paloi Liigapörssiin yhdellä pelijaksolla noin 20-30 euroa ja pelijaksoja Liigapörssissä oli viisi eli koko kauden aikana rahaa upposi tähän peliin ennen sellaiset 100-150 euroa. Sitten lisänä oli myös erillinen pelinsä eli Leijonapörssi joka käsitteli taas jääkiekon MM-kisoja, olihan siihenkin tietenkin ennen osallistuttava.

No tällä kaudella en ole pelannut eurollakaan Liigapörssiä enkä myöskään Leijonapörssiä. Päätöksessä olla pelaamatta näitä pelejä olen sittenkin pysynyt hyvin vaikkei päätös kyllä mikään helppo ole ollutkaan. Onhan minun kovasti mieli tehnyt pelata kyseisiä pelejä sillä ne olivat koukuttavia, mielenkiintoisia ja toivat kivasti lisää jännitystä jääkiekon seuraamiseen mutta koska yritän olla pelaamatta rahapelejä niin myös tällaiset rahalla pelattavat manageripelit kuuluvat täällä mustalle listalle.

No pitkäänhän kyllä tappelin rahapelien kanssa mutta maaliskuussa osallistuin tosiaan siihen peliongelmaisten keskusteluiltaan ja tuo ilta toimi mitä ilmeisemmin jonain herättäjänä minulle. Tuon keskusteluillan jälkeen en ole muutenkaan pelannut rahapelejä yhtään. Hyvä minä!   



Siis lyhyesti vielä syyt siihen etten enää pelaa Liigapörssiä, vaikka mieleni tekisikin. No Liigapörssin pelaamattomuudessahan säästää rahaa. Minulla kenttien määrä yhdellä Liigapörssin pelijaksolla ei olisi jäänyt yhteen vaan luku olisi ainakin lähennellyt kymmentä kentällistä. Ja yhden kentän hinta Liigapörsissä on muistaakseni kolme euroa.

Ja siihen sitten päälle vielä lisänä tilattavat vaihdot. Vaihtoja pystyi tilaamaan Liigapörssissä kolmen vaihdon pakettina ja tällainen paketti maksoi myös sen kolme euroa. Ja yhteensä vaihtoja pystyi yhdelle kentälle tilaamaan yhden jakson aikana yhdeksän eli yhteensä kolme kolmen vaihdon pakettia. Joku sanoisi jopa että Liigapörssissä on rahastuksen makua? Ja minä en tuollaiseen peliin enää rahojani tällä kaudella pistänyt.

Sitten uskon valitettavasti että sanonnassa kun antaa pirulle pikkusormen se vie koko käden on vinha perä. Parempi olla pelaamatta rahapelejä kokonaan ettei yhden rahapelin pelaamisesta ala tehdä mieli kokeilla vähän muitakin pelejä ja taas tapellaan peliongelman kanssa. 

Tästä pääsee vielä lukaisemaan tuon blogitekstin, johon tässä tekstissä viitattiin: Liiga alkaa ylihuomenna- tästä vinkit Liigapörssiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!