keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Kesäkuun alku ollut työnhaussa valoisa

Työnhaku on jatkunut kesäkuun alussa valoisasti. Sunnuntaina sain lähetettyä ison kasan työhakemuksia ja maanantaina sekä tiistaina oli työhaastattelut. Nyt on tekemisessä positiivista draivia ja uskon että se vie pitkälle.

Nyt olen kesäkuun aikana lähettänyt työhakemuksia jo seitsemän kappaletta. Se on melko hyvä määrä ja siitä lähtien kun olen töitä aktiivisesti hakenut eli toukokuun alusta alkaen niin olen lähettänyt työhakemuksia yhteensä jo 41 kappaletta! Se kuullostaa isolta määrältä, mutta ei loppuen lopuksi ole kuin noin yksi lähetetty työhakemus/päivä. Siinähän se onkin, kun edes sen yhden työhakemuksen onnistuisi lähettämään jokaisena päivänä niin siitäkin muodostuisi jo iso määrä lähetettyjä työhakemuksia kuukautta kohden. Pienistä puroista ne isot joet syntyvät.

person writing on brown wooden table near white ceramic mug

Työnhakuni voi kokonaisuutena kuvailla sujuneen tähän mennessä valitettavan huonosti. Olen lähettänyt työhakemuksia kuitenkin jo 41 kappaletta ja saanut työhaastattelukutsuja vasta viisi! Ja näistä viidestäkin olen kahteen kutsuun joutunut kuitenkin vastaamaan kieltävästi. Olen lukenut työpaikkailmoituksen huonosti, joko olisikin tarvittu omaa autoa työssä tai sitten työpaikan sijainti olisi ollut niin kehno että sinne työhaastatteluun pääseminenkin olisi ollut kovin vaivalloista.

No mutta kesäkuu on alkanut työnhaun kannalta kuitenkin valoisasti. Olen kesäkuun alussa käynyt jo kahdessa työhaastattelussa ja sunnuntainakin sain lähetettyä yhden päivän aikana peräti viisi työhakemusta. Sunnuntaina minulla oli kovin positiivinen vire päällä työnhaussa ja onnistuin lähettämään monta hakemusta yhden päivän aikana. Urakkaani helpotti se, että hakemiini paikkoihin sai hakea lähettämällä perinteisen työhakemuksen ja ansioluettelon. Se on niin paljon helpompaa hakea paikkoihin kuin täyttämällä työnhakulomake.

Työnhakulomakkeen täytössä pitää kuitenkin aina erikseen klikkailla ja täydentää lomakkeisiin koulutus- ja työkokemustiedot ja minullakin jo kyseiset tiedot sitten kuitenkin sen verran laajat että työlästähän niiden lomakkeiden täyttäminen on. Perinteisten työhakemusten ja ansioluetteloiden lähettäminen käy sukkelammin. Vaikka niissäkin on oltava tarkka ettei sorru lähettämään massahakemuksia. Täytyy panostaa laatuun, ei määrään.

41 lähetettyä työhakemusta ja vain viisi kutsua työhaastatteluun on tämän hetkinen saldo. Voidaan miettiä miksei työhaastattelukutsuja ole tullut enemmän? Ovatko hakemukseni olleet laadukkaita? Pitäisikö niihin vielä paremmin pystyä perustelemaan miksi haettu työ kiinnostaa minua ja tuomaan omia vahvuuksiaan paremmin esille? Pitäisikö sitä osata myydä itseään paremmin?

Toki vielä voi tullakin kutsuja työhaastatteluun sillä osassa hakemistani paikoista ei ole vielä hakuajat umpeutuneet. Toki olen huomannut että työnantajat aika nopeasti ottavat yhteyttä hakemuksen lähettämisen jälkeen, jos ovat ottaakseen.

No, kolmessa työhaastattelussa olen käynyt tähän mennessä. Yhdessä hämeenlinnalaisessa ravintolassa hakuni tyssäsi siihen kun ei ollut a la carte- puolen työkokemusta. Ja heillä ei olisi ollut aikaa kouluttaa minua. Työkokemustani muuten tämän ravintolan pitäjä piti ihan hyvänä ja otti tietoni talteen jos heille tulee joskus tarvetta kokille lounaspuolella. Täällä ravintolassa myydään siis sekä lounas- että a la carte- ruokaa.



Maanantaina kävin työhaastattelussa puolestaan VMP:llä. No sinne taitavat kaikki halukkaat päästä haastatteluun, että sinne haastatteluun pääsemistä ei kaiketi tarvitse pitää kovin suurena saavutuksena. Mutta pitihän sitä tietenkin tähänkin haastatteluun panostaa ja toiveissa on että saisin alkuun vaikka edes ekstraustyötä tuolta VMP:n kautta ja sitten sellaisen yrityksen kautta kuin Sarastia rekry. Ekstraustyötä tekemälläkin sitä jo itsensä voisi työllistää ihan hyvinkin.

Tiistaina tein sitten työhaastattelureissun Vantaalle Mehiläisen hoivakoteihin. Haastatteluistani sekä VMP:llä että Vantaalla jäi minulle todella hyvä maku suuhun. Jäi sellainen fiilis että haastattelut sujuivat kyllä hyvin, sain luotua itsestäni positiivisen mielikuvan. En hermoillut yhtään vaan onnistuin olemaan haastattelutilanteissa rennosti ja levollisesti.

Se on ihme että vaikka muuten olenkin hiljainen persoona niin tämän kaltaisissa haastattelutilanteissa eli vuorovaikutustilanteissa olen kyllä sitten omillani. Voisi sanoa jopa että tykkään nykyään haastattelutilanteistakin ja jotenkin jäi nytkin näistä haastattelutilanteista sellainen mielikuva että onnistuin haastatteluissa. Tällaisista onnistumisen tunteista voi ammentaa lisämotivaatiota ja rohkeutta hakea työtä. Vaikka nyt ei tärppäisikään niin hiukan vielä petrausta vuorovaikutustaitoihinkin niin ensi kerralla voi sitten tulla jo kalaa niin sanoakseni!

Tämä työpaikka Vantaalla on kyllä kiikun kaakun toivooko edes tärppäämistä vai pitäisikö melkein toivoo ennemmin ettei tule valituksi. Pesti kestäisi vain ensi vuoden maaliskuun loppuun asti joten järkevää ei olisi muuttaa Vantaalle töiden vuoksi. Tosin työpaikka sijaitsisi Louhelan kaupunginosassa Vantaalla ja siellä kuulemma vuokra-asunnot eivät ole ihan niin kalliita kuin muualla Vantaalla.

No joka tapauksessa, järkevintä voisi olla kulkea töissä Vantaalla täältä Hämeenlinnasta asti. Se voisi olla kuitenkin raskasta tehdä sitä päivittäin, vaikka työpaikka sijaitseekin Vantaalla aivan junapysäkin vieressä. 100 metrin päässä juna-asemasta.

Minulla kyllä ehdot todennäköisesti täyttyisivät niin että saisin liikkuvuusavustusta PAMin työttömyyskassasta työmatkoihini. Tätäkin mahdollisuutta pitää vielä tarkemmin tutkia. Mutta näillä askelmerkeillä, ei kuin takaisin työnhaun pariin!   

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä. Voin samaistua siihen, että työnhaku voi olla vaikeaa. Olen ollut työttömänä nyt hetken aikaa. Sisareni ehdotti, että etsisin rekrytointipalvelun avukseni. Se olisikin sitten seuraava vaihe.

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttia!