keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Lisää vihreää valoa alkoholittomalle elämälle

Vietin eilen hauskan ja rennon illan. Minun piti alunperin tehdä vain kävelylenkki kauniissa syyskelissä, mutta sitten sainkin päähäni ajatuksen käydä drinkillä hämeenlinnalaisessa ravintolassa Amarillossa. Minähän en voi enää juoda alkoholia, mutta minun on tehnyt jo pitkään mieli maistaa alkoholittomia drinkkejä. Miltä ne maistuvat.

Tulen varmaan jälkijunassa tässä asiassa, mutta en ollut aiemmin juonutkaan alkoholittomia drinkkejä ja oluita. Syy on varmaan ehkä siinäkin että join monia vuosia alkoholillisia juomia ja nyt vasta viime vuosina olen pyrkinyt opettelemaan alkoholin jättämistä pois elämästäni. Ensin menin limulinjalla, en oikein edes kai tiennyt alkoholittomien drinkkien ja oluiden olemassa olosta ja niiden hyvästä mausta, kunnes nyt päätin rohkeasti niitä maistaa. 

Muistikuvieni mukaan Amarillon tarjoilija teki minulle mojiton ja yllätykseksenikin minun on todettava, että se oli erittäin hyvän makuinen drinkki. Maultaan aivan kuin alkoholillinen drinkki ja oli sillä drinkillä kyllä yllättävän paljon hintaakin, nimittäin 6 euroa. Mutta takaisin tuohon drinkin makuun, drinkki maistui siis erinomaiselta ja aivan kuin alkoholillinen veljensäkin. Alkoholittomaan drinkkiin oli saatu myös se alkoholijuoman vahvuus hyvin mukaan laitettua. Join drinkin Amarillon aurinkoisella, isolla ja komealla terassilla. Vielä kun oli terdekelitkin. Alkoholiton drinkki oli myös Amarillossa erittäin näyttävä, siitä kuva tässä:


Viihdyin Amarillossa hyvin alkoholittoman drinkkini kanssa. Niin hyvin että päätin siitä sitten vielä lähteä juomaan toisen samanlaisen drinkin Voudin kellariin. Siellä myös iloiseksi yllätyksekseni tuli tv:stä Jokereiden KHL-avausmatsi.

Jäinkin sitä sitten sinne katselemaan ja join siinä samassa yhden alkoholittoman mojiton, yhden alkoholittoman oluen ja yhden kahvin. Voudin kellarista menin sitten iltapalalle pitkästä aikaa Subwayhin. Ne Subwayn leivät, patongit vai mitä ovatkaan virallisesti ovat tosi hyviä. Ja tykkään käydä Subwayssa välillä.

Subwaysta tullessani poikkesin vielä yhdelle alkoholittomalle oluelle sen nimiseen ravintolaan kuin Kummeli. Sellainen ilta tuli vietettyä ja oli loistokas ilta. Kivaa oli viettää aikaa välillä jossain muuallakin kuin Länsituulessa tai kotona. Eihän tuo ollut kuin pieni irtiotto arjesta, mutta sekin piristi mieltä.


Ja kuinka siedettäväksi tuo alkoholiton elämäni muuttuukaan nyt kun voin välillä juoda myös näitä alkoholittomia drinkkejä ja oluita. Käydä vaikka parilla oluella jossain hämeenlinnalaisessa ravintolassa tai kapakassa. Eihän näitäkään kannata jatkuvalla syötöllä juoda, mutta aina välillä voi yhden alkoholittoman drinkin juoda. 

Miksi sitä alkoholia niin kaipaakaan enää kun alkoholitonkin elämä on ihan siedettävää tosiaan myös näiden alkoholittomien juomien takia. Minut jopa yllätti se niiden maku. Luulin että alkoholittomat drinkit ja oluet maistuvat kuin mehulta tai limsalta mutta nehän olivatkin maultaan aivan kuin alkoholilliset sisaruksensakin. 

Sain kaupungista palattuani muuten napattua pari kuvaa pimenneestä hämeenlinnalaisillasta. Mielestäni kauniita kuvia nämäkin:



Miksi sitä alkoholia enää tosiaan kaipaakaan elämään? No kyllähän alkoholi vapauttaa oloa, tekee olon rennoksi, hauskaksi ja rohkaisee olemaan etenkin sosiaalisempi ja se nollausfiilis minkä alkoholilla saa aikaan! Nuo ovat niitä tuntemuksia mitä kaipaan kännäyksestä ja miten se alkoholi vaikutti minuun parhaimmillaan. Tietenkin huonommillaan se teki oloni ja käytökseni ihan urpoksi ja häiritseväksi.

No varmasti saan nyt lisää syvyyttä alkoholittomaan elämään kun olen nyt rohkeasti maistanut näitä alkoholittomia drinkkejä ja oluita. Sitä voi käydä joskus vaikka viihteellä katsastamassa miltä se yömeno Hämeenlinnassa näyttää. Ja hauskaa voi pitää kyllä selvinpäinkin, sosiaalinenkin pitää iuskaltaa olla myös ilman kännäystä. Kännissä sitä paitsi puhe menee ihan typeräksi usein. Ja onhan onneksi sosiaalinen media auttamassa sitä sosiaalisuutta. Siellä minäkin uskallan olla ainakin rohkeampi ja avoimempi.

Sitä paitsi, päänsäkin voi nollata niin monella muullakin tavalla kuin kännäämällä. Vaikka kunnon lenkillä! Suhtaudun kyllä paljon positiivisemmin näiden alkoholittomien drinkkien ja oluiden myötä alkoholittomaan elämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!