lauantai 16. marraskuuta 2019

Isosta unelmasta tuli totta

Eilinen päivä ja ilta jää suomalaiseen ainakin urheiluhistoriaan isoin kirjaimin. Eilen Suomi voitti kääpiövaltio Liechestainin luvuin 3-0 ja saavutti historiansa ensimmäisen jalkapallon EM-kisapaikan! Suomi pelaa vihdoin ja viimein jalkapallon arvokisoissa ensi kesänä! 

Alkoholittomalle kuoharille oli tarvetta taas eilen. 


Suomen saavuttamaa arvokisapaikkaa voisi hehkuttaa paljon ja mikä parasta, on arvokisapaikka myös kaiken hehkuttamisen arvoinen! Suomen arvokisapaikka on ollut monien sukupolvien yhteinen unelma maassamme jo lukuisat vuodet. Suomen arvokisapaikka on ollut myös monien vitsailujen kohde.

Nyt tuosta Suomen arvokisapaikasta jalkapallossa ei tarvitse enää unelmoida eikä vitsailuunkaan ole enää varaa. Nyt se on faktaa! Suomi pelaa jalkapallon EM-kisoissa tulevana suvena. 

Niin kuin monien, monien muiden suomalaisten niin myös minun unelmana Suomen arvokisapaikka on ollut jo pitkään. Jo pikkupojasta lähtien. Nyt fiilis onkin todella iloinen, onnellinen ja hieman epätodellinenkin. Nyt tuosta minunkin unelmoimasta asiasta on tullut vihdoin totta. Finlandian sanoin, oi Suomi katso sinun päiväs koittaa!

Juhlapöytä oli täälläkin eilen illalla katettu. 


Vielä 2000-luvun alussa oli monia asioita joihin näin hämeenlinnalaisena ja suomalaisena oli vaikea uskoa toteutuvaksi. HPK:n Suomen mestaruus, Suomen euroviisuvoitto ja Suomen arvokisapaikka jalkapallossa. Tuskin noita tapahtuu minun elinaikanani, on todennut varmaan moni kansalainen. Myös joskus varmaan minäkin. 

2000- ja 2010.luvuilla nuo kaikki vaikeasti uskottavat asiat ovat kuitenkin vihdoin muuttuneet todeksi. Näin HPK.fanina voisi myös kivasti todeta, että Kerhon mestaruuksissa on taikaa! Kun HPK voitti ensimmäisen kerran mestaruuden, voitti Lordi euroviisut ja kun HPK toisen mestaruutensa voitti tänä keväänä, ylsi Suomi jalkapallon arvokisoihin.

Mutta mistä nyt sitten enää unelmoida? Mitä vielä tapahtuu sellaista jota tuskin minun elinaikanani tapahtuu? Vai onko nyt kaikki mahdottomuudet jo käyneet toteen?

No oli miten oli, on tämä hienoa! Oi Suomi on niin ihana! Isommatkin unelmat voivat käydä toteen kun jaksaa tarpeeksi paljon unelmoida! Ja tehdä työtä unelman eteen.

Kiitos Suomi! Tämä oli yksi merkittävä lisäkokemus minunkin penkkiurheilutaipaleella.      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!