torstai 19. joulukuuta 2019

Jouluhaaste

Löysin tällaisen haasteen vanhemmista blogiteksteistä. Jo vuonna 2016 oli julkaistu blogitekstejä jossa oli vastattu tähän haasteeseen. Tässä on tarkoituksena vastata 24 jouluiseen kysymykseen. Olen hidas hämäläinen niin tein tämän haasteen vasta nyt. Yhden pikkujouluihin liittyvän kysymyksen korvasin alkuperäisestä haasteesta tuohon viimeiseen 24. kysymykseen. 


1. Parasta joulussa? 

Sen vuoksi että en osaa päättää mikä on just parasta joulussa niin muotoilen tämän muotoon että kaikki on parasta joulussa. Joulussa on parasta se kokonaisuus, se kun saa iloita ja nauttia niin monesta kauniista ja hienosta asiasta. Ihmisten hyvästä ja lämpimästä mielestä, tunnelmasta, jouluruoasta, joulusisustuksesta ja koristeista, joulumusiikista ja joulusaunasta...

Joulussa on niiiiin monta asiaa jonka voisi ajatella olevan siinä parasta ja se just onkin parasta joulussa. Se kun jouluun kuuluu niin monta asiaa josta olla kiitollinen ja onnellinen.

shallow focus photography of red bauble on christmas tree

2. Joulumusiikkisi? 

Tykkään kuunnella jouluna paljon musiikkia. Suorastaan rakastan joululauluja ja joulun aikaan tuleekin kuunneltua melkein puhki asti näitä varsinkin perinteellisiä ja vanhempia joululauluja. Mielestäni vanhemmat suomeksi lauletut joululaulut ovat niitä parhaimpia joululauluja. En oikein tykkää sitten taas uudemmasta joululaulutuotannosta.

Suosikkejani joululauluista ovat samat laulut mitkä varmaan niin monella muullakin suomalaisella, eli Varpunen jouluaamuna, Sylvian joululaulu ja Sydämeeni joulun teen sekä Joulumaa. Tätä listaa voisi kyllä helposti jatkaa usealla muullakin joululaululla. Ihania nämä joululaulut.

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia?

Olen tosi huono katselemaan leffoja enkä oikein muista jouluelokuviakaan nimiltä. Paitsi sen yhden legendaarisen joulurainan eli Ihmeellinen on elämä vai mikä se oli? Se tulee katseltua melkein joka vuosi.

4. Jouluherkkusi?

Siis tähän voisi tehdä taas pitkän listan! Jouluruoka on niin NAM! Tykkään niin jouluruoasta kuin joulun leivonnaisistakin. Sekä suolaisista että makeista leivonnaisista. Mutta jos tähän täytyy nyt pakosti kolme suosikkiherkkua nostaa ylitse muiden niin ovat ne bebet, rosollin kastike ja maksapasteija!

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? 

Lanttu-, porkkana- ja perunalaatikkoa, kinkkua, rosollin kastiketta, maksapasteijaa ja joululimppua...

6. Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan? 

Tuntuu että joka vuosi laitan joulukoristeet esille asunnossani yhä vain aiemmin. Viime vuonna laitoin koristeet paikoilleen marraskuun puolivälissä ja tänä vuonna jo marraskuun alussa. Kyllä ne joulukoristeet pääsee koristamaan kotiani jo marraskuun puolella siis joka tapauksessa.

7. Joulu kotona vai jossain muualla? 

Isän luona lapsuuden kodissa Parolassa.

christmas village wallpaper

8. Itse tehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molemmat?

No jos osaisin tehdä itse lahjoja niin ehdottomasti tekisin lahjoja myös itse. Olisihan se paljon hienompaa antaa itse tehtyjä lahjoja kuin antaa lahjaksi kaupasta ostettua tavaraa. Ehdottomasti haluaisin tehdä enemmän itse lahjoja.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?

En laita. Ei ole oikein paikkaa minne laittaisin niitä kun ei ole asunnossa parvekettakaan.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? 

Joulua olen tykännyt viettää aina tärkeimpien läheisten kanssa. Eli tänä vuonna vietän joulua taas isäni kanssa ja myös siskon perhe on varmasti ja toivottavasti läsnä taas joulun vietossamme.

11. Onko sinulla joku joululahjatoive? 

Kirjoitin joululahjatoiveistani justiin edellisen postauksen blogiini joten kannattaa tsekata se. Mutta toiveenani on tänäkin vuonna saada esimerkiksi HPK:n fanituotteita, niitä mestaruustuotteita ja uusi mikroaaltouuni. Edellinen on niin heikossa hapessa jo että hädin tuskin lämmittää mitään ruokaakaan.

12. Paras saamasi joululahja? 

No mieleenpainuvimpia lahjoja ovat olleet siskoltani lahjaksi lapsena saamani Turtles-lautapeli, ensimmäinen Nintendo-konsoli minkä perheemme sai lahjaksi ja minilumikola. Mieleen on myös jäänyt se kun perheemme sai ensimmäisen videonauhurin joululahjaksi. Mutta näistä etenkin tuo Turtles-lautapeli oli niin loistava lahja ja sitä pelattiinkin puhki asti sinä jouluna. Mutta muistan kuinka onnelliseksi tulin pikkunaperona kun tuon lahjan sain.

13. Kamalin saamasi joululahja? 

En lähde tällaisia asioita muistelemaan. Minun perinteisiin lausahduksiinkin kuuluu joulusaunassa kuultava lausahdus jokaiseen lahjaan on oltava sitten tyytyväinen ja pysyköön siinä periaatteessa. Kaikki ne lahjat on ajatuksella annettu. Mutta se on ikävää niin kuin viime vuonna kävi että Joulupukki oli huonomuistinen ja antoi minulle lahjaksi kaksi samaa tuotetta. Viime vuonna sain lahjaksi kaksi rahapussia.

selective focus photography of baubles

14. Kuvaile unelmiesi joulu?  

Sellainen mikä toivottavasti tänäkin vuonna on edessä. Tärkeää yhdessä olo aikaa lähimmäisten kanssa, hyvää ruokaa ja upea tunnelma. Minulle tärkeitä asioita hyvässä joulussa on se mieliala mikä ihmisillä on, kenen kanssa joulua saa viettää ja ruoan laatu. Sekä jonkin verran myös koristelun taso. Ja kyllähän se kivaa olisi jos maa olisi valkea mutta kyllä joulumieli löytyy ilman luntakin.

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?

Ei minua oikein mikään joululaulu ärsytä. Mutta nämä uudemmat joululaulut eivät kyllä oikein toimi minulle tunnelman kohottajana.

16. Paras joulujuoma? 

Coca cola. Eikös kokiksella ollut näppinsä pelissä siinäkin että Joulupukilla on punaiset vaatteet nykyään?

17. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? 

No minulla omassa asunnossani ei ole kuusta lainkaan. Vaikka kyllä olen haaveillut sitiäkin että hommaisi jonain vuonna kuusen myös omaan huusholliin. Mutta kun en ole koskaan viettänyt varsinaisia joulun juhlapäiviä omassa asunnossani niin en ole kuustakaan asuntoihini hankkinut koskaan.

Minulle riittää se että isän luona on sitten joulukuusi ja se on aito. Jos näistä nyt ehdottomasti täytyy valita niin mieluusti joulukuusi ja mieluusti aito sellainen. Onhan siitä enemmän vaivaa mutta aito kuusi on vain aito kuusi ja se tuoksu! Aah!

18. Käykö teillä joulupukki? 

Ei käy.

19. Paras joulumuistosi lapsuudesta?

Voih, olen niin huono muistamaan menneitä asioita ja ei niitä lapsuuden jouluja oikein voi erotellakaan järjestykseen. Mutta lämpimät muistot minulla on lapsuuden jouluista noin niin kuin ylipäänsä. Kuinka meillä aina panostettiin jouluun, siivottiin ja äiti-vainaa teki ruoat ja leipoi. Sitten se jännitys mikä liittyi joululahjojen saamiseen. Minun jouluhulluuteni varmaan johtuukin siitä että lapsuuden joulut olivat niin tunnelmallisia ja rakkaita.

20. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?

Pukeudun jouluaattona aika rennosti tapani mukaan. Pukeudun siihen mikä parhaimmaltani päälläni tuntuu eli verkkarit jalkaan ja joku kiva pusero päälle. Ruokaakin saa paremmin ahdettua masuun kun ei ole niin kireät vaatteet päällä.

square brown and white gift box

21. Peruna-, porkkana-, lanttu- vai bataattilaatikko?

Näistä menee varmaan kaikki! Ja ovat tosi herkullisia. Yhteen aikaan en oikein digannut porkkanalaatikosta kun yksi vuosi yrjösin kaikki syömäni porkkanalaatikot vessanpönttöön ja se näkyi siellä pöntössä että nyt tuli alas porkkanalaatikkoa. Rakastin ennen sitä porkkanalaatikkoa tosi paljon mutta siitä kokemuksesta jäi huonot fiilikset ja karsastin porkkanalaatikkoa monia vuosia sen jälkeen. Nyt porkkanalaatikko on taas yksi suosikkejani ja hyvä niin!

22. Paras joulusuklaa?

Fazerin konvehdit ja suklaat ovat hyviä!

23. Joulutortut vai piparit? 

No varmaan joulutortut. Etenkin jos pipareilla tarkoitetaan tässä ruskeita pipareita pelkästään. Ruskeista pipareista en niin pidä mutta perinteen vuoksi niitäkin on jouluna oltava. Muut joulun pikkuleivät kuten hannatädit, ässät ja herrasväen leivät ovat paljon parempia!

24. Paras koskaan tv:ssä esitetty Joulukalenteri? 

Tämä tulee kolmikosta Tonttu toljanterit, Tomteskolan ja The joulukalenteri. Näitä on paha pistää järjestykseen mutta tässä on kolme parhainta. Olen ollut tänä vuonna onnellinen kun on taas pitkästä aikaa saanut katsella Tomteskoleniakin kun se on YLE Areenaan ladattu katseltavaksi.

Haluan tämän blogipostauksen myötä toivottaa kaikille blogini lukijoille oikein hyvää joulun odotusta! Kyllä se joulu sieltä kohta jo tuleekin, viiden yön päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!