tiistai 21. huhtikuuta 2020

Pääpiirteittäin elämäni on pysynyt samanlaisena

Kuinka korona ja rajoitukset ovat vaikuttaneet minun elämään? Olenko yhä yhtä ahdistunut koronasta kuin joku aika sitten? Mitkä ovat suurimmat muutokset jotka ovat koronasta ja eri rajoituksista johtuen minun elämässäni tapahtuneet? Mikä minua innostaa tällä hetkellä ja auttaa jaksamaan? 

Elämänihän on pääpiirteittäin samanlaista kuin ennenkin. Työkokeiluuni korona ei nimittäin ainakaan vielä ole vaikuttanut oikein millään tavalla. Käyn työkokeilussa yhä edelleen Ilveskodissa jokaisena arkipäivänä ja työvuoroni kestää sen kuusi tuntia. Etätyömahdollisuutta ei oikein tässä työssä ole ja työkuvani on yhä sama. Lähinnä uurastan salaattiosastolla Ilveskodissa ja joskus tiskissä.

red white and black textile

Olenkin sopinut myös jatkosta Ilveskodin keittiöllä. Edellinen työkokeilupestini loppui huhtikuun puolivälissä ja sitä jatkettiin vielä kerran viimeisellä mahdollisella jatkopestillä ja nyt työkokeiluni ulottuu heinäkuun puoliväliin asti. Myös sen jälkeisestä jatkosta on jo puhuttu, pitäisin kesäloman heinäkuun puolivälin jälkeen ja sitten jatkaisin työn tekoa Ilveskodissa palkkatuen avulla.

Onhan koronalla ja eri rajoituksilla ollut kuitenkin myös olennaistakin vaikutusta minunkin elämääni. Ja nämä muutokset näkyvät etenkin vapaa-ajalla. Sosiaalinen elämä työajan ulkopuolella on hyvin rajoitettua. Vapaa-ajalla olen muiden ihmisten kanssa tekemisissä lähinnä vain kauppareissuilla. On erittäin harvinaista että minulla on sosiaalista elämää tämän pandemian aikana vapaa-ajallani. Eilen tapasin nopeasti siskoni ja hänen miehensä sekä heidän poikansa ulkosalla. Yli 70-vuotiasta isääni en ole taas nähnyt kohta kahteen kuukauteen ja tuskin kovin usein tulen näiden poikkeusolojen aikana häntä näkemäänkään. 

Harrastukseni ovat myös muuttuneet koronan ja erilaisten kieltojen ja rajoitusten takia. Urheilua ei ole nyt lainkaan ja urheilun seuraamisen tilalle onkin tullut erilaisten tv-sarjojen ja leffojen katselemiset joita näkee viihdepuolen suoratoistokanavilta kuten Cmorelta, Viasatilta ja Netflixistä. Ennen seurasin myös koronauutisia ja tiedotuksia paljon mutta nyt se on laantunut. En jaksa olla enää niistä niin paljoa kiinnostunut kuin aiemmin.



Ennen vietin aikaa myös paikassa jossa aiemmin myös asuin muutaman vuoden eli mielenterveyskuntoutujien asuin- ja toimintayksikössä Länsituulessa. Tuolla kävin muun muassa pelaamassa biljardia, osallistumassa tiistaisin teemakahvilaan ja viettämässä vain aikaa Länsituulen hoitajien ja asukkaiden kanssa. Nyt en ole kuitenkaan tuollakaan saanut käydä pitkään aikaan. Vähänkö tässä alkaakin olemaan jo ikävä ennen kaikkea biljardin peluuta ja sekä Länsituulen asukkaita sekä henkilökuntaa!

Siinä listaa siitä miten tämä koronatilanne on minun omaan elämääni vaikuttanut. Tietenkin tämä tilanne vaikuttaa elämääni sitenkin että nyt kovin monessa julkisessa paikassa minäkään en luonnollisesti saa käydä. Tällaisia julkisia paikkoja ovat muun muassa teatterit, musakeikat, leffateatterit ja kirjastot sekä uimahallit. No kovin paljoa en käynyt näissä paikoissa silloinkaan kun niissä sai käydä mutta jonkin verran kuitenkin.

Joitakin muitakin vaikutuksia tällä koronalla on ollut minunkin elämääni. Pelikoneet ovat nyt kiinni ja se helpottaa paljon minunkin taistelemistani peliriippuvaisuutta vastaan. Säästöä tulee nyt monelta elämän osa-alueelta aika paljonkin. Ei mene rahaa viihteeseen, ei urheilu- eikä musiikkitapahtumiin, ei läheskään niin paljoa ravintoloihin ja sun muuta. Nyt jää rahaa säästöön ja olenkin sen takia nostanut myös kuukausittaista ruokabudjettiani 200 eurosta 300 euroon. 

Nyt panostan enemmän ruokaan. 


Mutta ei tämä korona minua niin paljoa enää ahdista kuin aiemmin on ahdistanut. Jotenkin tähän tilanteeseen ja eri kieltoihin ja rajoituksiin on myös tottunutkin jo. On sopeutunut tähänkin elämään jo. Tietenkin on yhä jossain määrin pelkoa ja huolta tulevaisuudesta sekä terveydestä mutta pahin ahdistus on ainakin toistaiseksi silti laantunut. Eikä korona pyöri enää koko aikaa ajatuksissani. 

Minua innostavat tällä hetkellä ainakin tämä kevään tulo. On niin upeaa kun keli on tänäänkin ollut noin komea ja aika monesti tässä viime päivinä on ollut kyllä hieno sää. Keli saa jo yksistään mielen niin virkeäksi. Ja onneksi minulla on säännöllinen työ yhä. Se pitää elämässä hyvän rytmin yllä ja tuo elämään sosiaalisuutta sekä kun töissä onnistuu niin se saa innostumaankin. 

Sekä sitten minua innostaa tällä hetkellä se tarjonta mitä tällä hetkellä käyttämissäni suoratoistopalvelimissa on. Eli tarkoitan palvelimilla Cmorea, Viasatin viihdekanavia ja Netflixiä. Ennen kun en ole niinkään leffoja ja suoratoistokanavista sarjoja katsellut niin minullehan löytyy vaikka mitä uutta katseltavaa kyseisiltä kanavilta. Olen aika innoissani siitä millaista tarjontaa sieltä löytyykään. Olen nyt löytänyt katseltaviksi sarjoiksikin jo muun muassa Netflixistä Bel-Airin prinssin ja Frendit sekä Cmorelta kotimaisen komediasarjan Rehtorin.

Ja kyllä jossain määrin on innostuttanut ja innostaa mieltä myös hiljattain ollut pääsiäinen sekä kohta oleva vappu. Vaikka juhlat onkin paljon rajoitetut näinä juhlapyhinä niin kyllä sitä silti tuli jonkin verran panostettua pääsiäiseen niin kuin on täältäkin saanutkin jo lukea ja ajattelin myös vähän laittaa vappua kotiini. Koitan tällä kertaa onnistua tekemään itse täytettyjä hampurilaisia ja koristella kotiani vappukoristein.   

Se latistaa kyllä sitten taas mieltä että nyt sitä jääkiekkoakaan ei ole tarjolla. Kyllähän se lätkä olisi parasta keväällä mutta nyt on lätkätön kevät. Ei vaan voi silti mitään, vaan jatketaan taistelua koronaa vastaan! 

  

 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!